500 בעלי חיים נדרסו בכביש 443

ערן קמינסקי
2017-06-22 01:00:00
2017-06-22 01:00:00

השבוע התפרסמו הנתונים הראשוניים של "מפת הדריסות" – מיזם משותף של החברה להגנת הטבע וחברת WAZE, הממפה את בעלי החיים שנדרסו בכבישי ישראל במחצית הראשונה של שנת 2017. המפה, המבוססות על דיווחי נהגים על פגרי בעלי חיים שראו בכבישים במהלך הנסיעה, העלתה נתונים מפתיעים לגבי כמויות בעלי החיים שנפגעו, כאשר גם באזור מודיעין מתקיימת התופעה. כך למשל עולה מהנתונים כי בכביש 443 נדרסו במהלך אותה מחצית השנה לא פחות מ-500 בעלי חיים. נתון המציב את הכביש במקום החמישי בטבלת הכבישים בהם נפגעו הכי הרבה בעלי חיים.

אין זו הפעם הראשונה בה מנסים אנשי הארגונים הסביבתיים למפות את המצב בשטח. לפני כחמש שנים פירסמה החברה להגנת הטבע את מפת הכבישים בהם נדרסים הכי הרבה בעלי חיים, אולם כעת בעזרת "חוכמת ההמונים" מצטיירת תמונה מפורטת בהרבה. על פי הערכות אנשי החברה להגנת הטבע, רוב המינים הנדרסים הם יונקים כדוגמת תנים, שועלים, דורבנים, חזירי בר ועוד. על פי רוב הסיבות להיפגעות אותם יונקים נעות בין חוסר היכולת של בעלי חיים להעריך את מהירות ומרחק הרכב המגיע מולם ועד לגדרות ההפרדה המונעות מהם במקרים מסויימים להשלים את חציית הכביש.

נירית לביא-אלון, רכזת פעילות הציבור בחברה להגנת הטבע, סיפרה השבוע: "הנתונים מאוד הפתיעו אותנו, גם מפני שלא ידענו שכל כך הרבה נהגים משתתפים בפרויקט ומדווחים על דריסות".

איך אתם יודעים שאין כאן כפילויות בדיווח?

"הנתונים שאנחנו מקבלים מ-WAZE כבר מסוננים. יש להם מערכת אלגוריתמית מאוד חכמה שממיינת ומוחקת כפילויות. אם תסתכל במפת הדריסות תראה שכל נקודה/דיווח במפה היא מתאריך אחר".

למה בעצם ישמשו אתכם הנתונים שנאספו?

"הנתונים האלה יעזרו לנו בכמה מישורים: הראשון הוא העלאת המודעות הציבורית לנושא, בתקווה שכאשר הציבור יבין שיש בעיה בהיקף כל כך גדול הוא יפעיל לחץ על מקבלי ההחלטות. כבר השבוע אנחנו מופיעים בוועדת המדע והטכנולוגיה בכנסת ונציג להם את הנתונים. במישור השני נוכל לבצע ניתוח מדוייק של הנתונים, דרכו נוכל להבין אלו מינים נפגעים ומאילו סיבות. אנחנו מתכוונים להפעיל בקרוב מספר פיילוטים בהם נשלח מתנדבים ונתקין מצלמות מעקב בנקודות מסויימות, בניסיון להבין מה בדיוק קורה שם ולמה דווקא שם נפגעים יותר בעלי חיים. המטרה היא לייצר המלצות יישומיות שאיתן נגיע למי שצריך כדי לייצר מעברים תת קרקעיים או אמצעים אחרים להפחתת מספר בעלי החיים שנפגעים".

בתמונה צומת שילת.צילום ארכיון

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות