בשבוע שעבר בחרו חברי מועצת התלמידים והנוער העירונית את בעלי התפקידים החדשים במזכירות המועצה בשנה הקרובה. בין התפקידים עליהם התמודדו בני הנוער היה גם תפקיד יושב ראש המועצה, אליו נבחרה תכלת ספונים, תלמידת כתה י"א מתיכון עירוני א'.
מועצת התלמידים והנוער העירונית חידשה לאחרונה את פעילותה וכעת היא פועלת כדגם צעיר של מועצת העיר. המועצה מורכבת מנציגים מבתי הספר העל יסודיים, אשר נפגשים אחת לחודש במליאה, בה הם מקבלים החלטות הנוגעות לבני הנוער בעיר ויוזמים פרויקטים מגוונים, בהתאם לצרכים העולים מהשטח. את המועצה מובילים חברי המזכירות, שתפקידם להפוך את קול בני הנוער לכדי עשייה משותפת ושינוי חברתי. הדבר נעשה בליווי של רכזת תחום מנהיגות הנוער במחלקת הנוער והצעירים בעמותת סחלבים.
בדומה לכל תהליך בחירות דמוקרטי, גם בבחירות אלה הציגו המועמדים בפני שאר חברי המועצה את מצע הבחירות שלהם, את תפיסת עולמם ואת מטרותיהם. בהמשך, ניתנה לחברי המועצה הזדמנות לשאול את המועמדים שאלות הנוגעות לאופן ביצוע התפקיד, ולאחר מכן ניגשו כולם לקלפי להצביע.
בבחירות התמודדו 12 מועמדים על חמישה תפקידי מפתח, ובתום ספירת הקולות הוכרזו שמות בני הנוער הנבחרים, והם: לתפקיד יושבת הראש נבחרה תכלת ספונים, תלמידת כיתה י"א מתיכון עירוני א', לתפקיד סגנית יושבת הראש נבחרה נאווה בראמי, תלמידת כיתה ט' מאולפנת אורות מודיעין, לתפקיד דובר המועצה נבחר זיו בנויש, תלמיד כיתה י"א מתיכון ברנקו וייס, לתפקיד המזכירה הכללית נבחרה רוני ירושלמי, תלמידת כיתה ט׳ מתיכון עירוני ד', ולתפקיד מבקר המועצה נבחר שחר אהרוני, תלמיד כיתה י"ב מתיכון עירוני ב'. כמו כן, באותו היום נבחרו גם נציגים למועצת התלמידים והנוער המחוזית של מחוז ירושלים, והם: תכלת ספונים, שחר אהרוני, איתי פלד ואיתמר ביגמן.
שוחחנו השבוע עם היו"רית החדשה, שמספרת למה לה פוליטיקה עכשיו: "המטרה שלי היא להיות חלק ממה שקורה לבני הנוער בעיר ולדאוג לזכויות שלהם. חשוב שתהיה מועצת נוער מפני שאם אנחנו לא נשמור על הזכויות שלנו אף אחד לא יעשה זאת עבורנו".
מה ברשימת המטרות שלך?
"קודם כל אנחנו רוצים שיכירו יותר את המועצה החדשה שלנו, שיהיו יותר נציגים מבתי הספר עצמם שיביאו את הקול שלהם. אנחנו רוצים לשנות את הסטיגמה על מועצת הנוער כמקום בו רק מדברים ולא עושים. להקים מועצה חזקה שהולכת אל בני הנוער, שומעת אותם ועושה את מה שהם באמת רוצים. אנחנו רוצים שהקול שלנו בעירייה יתחזק, שניכנס לוועדות וישיבות בהן עוסקים בנושאים הקשורים לנוער במודיעין".
מה הבעיות העיקריות שמפריעות לבני נוער בעיר כיום?
"אני חושבת שיש מחסור במקומות בילוי, של תרבות ופנאי. כיום בני נוער עורכים לעצמם מסיבות משום שאין מקומות בילוי לנוער בעיר. אנחנו רוצים לשנות את זה וליצור מפגשים בהם יוכלו להכיר בני נוער אחרים שלא באים איתם במגע ביום יום. אנחנו רוצים ליצור פרויקטים שיחברו בין האוכלוסיות השונות בעיר, שתהיה יותר אחדות בין בני הנוער במודיעין".
בתמונה: הנבחרים החדשים של מועצת הנוער. כרגיל – חסרים מקומות בילוי (צילום: דובר העיריה)