החלל אינו שייך לאיש. הוא נמצא שם, גדול יותר משנוכל לדמיין, מכיל בתוכו יותר נפלאות משנוכל להעלות על הדעת, ממתין למין האנושי שיגיע לרמה טכנולוגית שתאפשר לו לחקור את מרחביו העמוקים ולגלות את סודותיו. לאורך רוב ההיסטוריה האנושית יצאו מגלי ארצות, חלוצים, במטרה לגלות את סודות עולמנו, אבל כמעט תמיד קרה הדבר בשירות ממשלה כזו או אחרת. מגלן יצא בשליחות המלך (אם כי במימון פרטי חלקי), קולומבוס ווספוצ'י יצאו גם הם בשירות מלכים ומלכות, וגם ליווינגסטון יצא למסע בשירות ומימון ממשלת בריטניה.
עד לאחרונה היה גם המסע בחלל פריבילגיה של ממשלות. ארה"ב, רוסיה, סין, האיחוד האירופאי, הודו ועוד כמה מדינות (כולל ישראל), שיגרו לחלל כלים לווינים, חלליות ואפילו תחנות חלל כמו מיר הסובייטית, תחנת החלל הבינלאומית וטיאנגונג, תחנת החלל הסינית. חברות החלל הפרטיות הצטרפו למרוץ רק לאחרונה. עד לפני כשנתיים הייתה וירג'ין גלאקטיק, החברה שהקים ריצ'רד ברנסון בכוונה להטיס תיירים לחלל, אחד השחקנים המרכזיים במרוץ של חברות החלל הפרטיות לחלל. החברה שמה לה למטרה להטיס אזרחים שמסוגלים לשלם את מחיר הכרטיס הלא זול, לטיול בחלל. התאונה שאירעה ב-2014 וגרמה למותו של הטייס הכניסה את החלום להמתנה ארוכה, שעד כה לא נראה שתסתיים בקרוב.
חברות פרטיות היו מעורבות תמיד בחקר החלל. בואינג ולוקהיד מרטין (יחד, תחת השם ULA) היו בעלות מונופול על עסקי השיגורים לחלל. השיגורים היו יקרים מאוד, בעיקר בגלל שהציוד היה חד פעמי, אך אז נכנסו לשוק חברות קטנות וממזרות שהחליטו שזמנן של ענקיות העבר, חלף. אחת מהן, SpaceX, שכבר זכתה במכרזי שיגור בארה"ב, הצליחה לפתח טיל שיגור רב פעמי, כזה שממריא לחלל, מוסר את מרכולתו וחוזר לכדור הארץ על מנת לנחות שלם לטובת שימוש חוזר. החזרה מהשיגור השבוע (חמישי במספר אחרי ארבעה כשלונות) הייתה מוצלחת עד כדי כך שהטיל נחת, עומד, על אסדה קטנה בים. שמה של האסדה, סתם בשביל החיוך, Off course I still love you. SpaceX פיתחה שני משגרים. הפאלקון 1 שמשמש לשיגור לווינים, והפאלקון 9 שמשמש לשיגור לווינים וחלליות, בין השאר החללית שפיתחה SpaceX עצמה, דרגון. החברה כבר זכתה בחוזה של נאס"א לשיגור מטען ואסטרונאוטים לתחנת החלל הבינלאומית.
SpaceX לא לבד. חברת בלו אוריג'ין של ג'ף בזוס, מייסד אמזון, מפתחת מנועים לשימוש חוזר לטילי הוולקן החדשים של ULA, שעדיין משמשים את ארה"ב בשיגורים רגישים מבחינה ביטחונית. גם וירג'ין גלאקטיק עוד לא אמרה את המילה האחרונה. סביר להניח שגם החברה הזו תחזור לפעילות לאחר שתסיים להפיק לקחים מהתאונה האיומה, וזאת לצד חברות נוספות שיצטרפו אליה.
מה שפעם נחשב לתחום של ממשלות וחברות ענק, הולך והופך לתחום פתוח שנועד, כמו בהיסטוריה הרחוקה, למי שיש לו מספיק אומץ ותעוזה ללכת רחוק אל מעבר לגבולות המוכרים. החלל שם. זה הזמן לכבוש אותו.