על פי רפורמת התעריפים החדשה של משרד התחבורה, שנכנסת לתוקף השבוע (1 בינואר), ייהנו המשתמשים בתחבורה ציבורית משיטת תעריפים חדשה וזולה. זו מושתתת על מחיר אחיד בגובה 350 שקל לכרטיס חודשי, שיאפשר נסיעה חופשית בכל אמצעי התחבורה הציבורית באיזור מטרופוליני מסויים (ובטעות המקיפות אותו ומזינות אותו). לצורך העניין הוכרזו ארבעה אזורי מטרופולין: גוש דן, ירושלים, חיפה ובאר-שבע.
את הכרטיסים לכל מטרופולין יוכל לרכוש כל אחד, אבל רק תושבי מודיעין יוכלו להנות מאפשרות ריאלית של כרטיס בשני מטרופולינים – זה של גוש דן וזה של ירושלים. הסיבה היא מיקומה של העיר בדיוק באמצע בין שני האזורים, מה שמכניס אותה גם למעגל המטרופוליני של גוש דן וגם לזה של תל אביב. כלומר – גם קווים ב"חופשי חודשי" של גוש דן יגיעו למודיעין וגם אלה של ירושלים. המשמעות – רוב תושבי מודיעין העובדים מחוץ לעיר יוכלו להנות מההוזלה המתוכננת.
על פי נתוני משרד התחבורה, עלות הנסיעות ממודיעין לירושלים וממודיעין לתל אביב וסביבתה היא 31 שקלים ליום (הלוך ושוב), 135 שקלים לשבוע ו-350 שקלים לחודש. לאחר הרפורמה, במחיר זה יוכלו משתמשי התחבורה הציבורית לנסוע גם בתוך המטרופולין בכל אמצעי התחבורה הציבורית הקיימים לרבות אוטובוסים ורכבת (באזור תל אביב) וכן ברכבת הקלה (אזור ירושלים).
יונפקו שלושה סוגי כרטיס מנוי: יומי, שבועי וחודשי, כאשר בנסיעה ממודיעין לתל אביב וחזרה שילם תושב עד היום כבסיס חודשי סכום של 574 שקלים, זאת על פי נתוני משרד התחבורה, בעוד שלאחר הפעלת הרפורמה ישלם תושב מודיעין על נסיעה חודשית ממודיעין לתל אביב וחזרה 351 שקלים.
ראש העיריה חיים ביבס אמר לאחר ההודעה: "עיריית מודיעין מלווה את פעילויות משרד התחבורה לקידום התחבורה הציבורית במודיעין, שבאו לידי ביטוי בשילוב תושבי העיר, משתמשי התחבורה הציבורית הן באזור ירושלים והן באזור גוש דן. במהלך החודשים הקרובים נקיים סקר תחבורה ציבורית לקראת מעבר התחבורה הציבורית הבין עירונית למסוף החדש תחת כיכר התחבורה".
בנוסף להטבות הכלולות ברפורמה יש לזכור כי תעריפי התחבורה הציבורית אמורים לרדת בשיעור של 17%, לאחר ההסכמה שהושגה בין שר הפריפריה אריה דרעי ושר האוצר משה כחלון.
צילום אינגריד מולר