זמן יקר וחכם

גיל ח' עמית
2015-11-25 00:00:00
2018-12-02 00:00:00

שעונים חכמים הם כבר מזמן לא מוצר חדש או חדשני. פריטי טכנולוגיה לבישה ניתן לאתר עוד במילניום הקודם. גם השעונים החכמים נמצאים איתנו הרבה יותר שנים ממה שנדמה לכם. השעון החכם ה"אמיתי" הראשון, כזה שמסתנכרן עם מחשב, היה כנראה ה-RC-1000 של סייקו, שיצא לאוויר העולם ב-1984 וידע לעשות את הבלתי יאומן ולהסתנכרן עם המחשב. המפרט היה צנוע יחסית להיום, ואת הזיכרון מדדו עדיין בקילובייטים ולא בגיגהבייטים, מה שהגביל מעט את מספר האפליקציות שניתן היה לתכנת עבורו.

שעון הלינוקס הראשון הגיע לעולם ב-1998 ושנה לאחר מכן ערכה סמסונג את הצירוף הראשון בין שעון לטלפון עם שעון קטן עם אנטנה בולטת שאיפשר שיחה של 90 דקות.

ב-2013 בא לעולם השעון החכם האמיתי תודות לאתרים כמו קיקסטארטר. פרויקט מימון ההמונים המוצלח של TrueSmart, שעון חכם עצמאי (כזה שלא נזקק לסמארטפון לצידו) ושל Pebble (שעון חכם שעובד בסינכרון עם הסמארטפון) הפכו את 2013 לשנת השעונים החכמים, כשהחברות הגדולות כמוו סמסונג וסוני מצטרפות לחגיגה, מי לפני ומי אחרי.

בטח שמתם לב שבין החברות שמניתי בסקירה ההיסטורית החלקית מאוד הזו נפקד מקומן של כמה חברות. לא, לא התכוונתי לחברות טכנולוגיה אלא לחברות השעונים עצמן. למרות שמועות עקשניות סווטש המגניבה לא הוציאה את ה-iWatch בשיתוף עם אפל ונראה היה שאף חברת שעונים מהגדולות והמכובדות  לא  מביעה עניין, ואולי אף מביעות זלזול, בקטגוריה החדשה. והנה, היום אנו מתבשרים שטאג הויר, יצרנית שעונים שוויצרי מכובד ויוקרתי עם ותק של יותר מ-150 שנה, יוצאת עם שעון חכם שיצרה בשיתוף עם גוגל ואינטל. קבלו את Tag Heuer Connected, השעון החכם למי שלא אוהבים שעונים חכמים.

המחיר לא זול. 1,500 דולר. אחרי ששמנו את זה בצד תזכרו ששעונים של טאג הויר מתחילים במחירים כפולים מזה. העיצוב נועד להיראות כמו כל דבר שהוא לא שעון חכם. זה מכוון אם תהיתם. הקונקטד נראה כמו אחד משעוני הקרארה של החברה, והמסך מחקה בדיוק את התצוגה הנכונה, כך שבמבט ראשון קשה יהיה להבחין שמדובר בתצוגה דיגיטלית ולא בדבר האמיתי. הוא מגיע עם אחריות של שנתיים, שבסופן תוכלו להוסיף 1,500 דולר ולקבל שעון טאג הויר אמיתי, או להשתדרג לדור הבא של השעונים. ניתן יהיה גם להחליף את החלקים הפנימיים ככל שהטכנולוגיה תתקדם, במידה שתרצו להישאר עם אותו השעון ולחסוך קצת כסף.

עם זיכרון פנימי של 4 גיגה, מערכת הפעלה Android Wear, ערכת שבבים של  אינטל כמובן, מיקרופון להפעלה קולית וחיבור הן למכשירי אנדרואיד והן למכשירי אייפון, לא נשאר הרבה להוסיף. תתחדשו.

כתבות נוספות

איך מתמודדים עם מאניה דיפרסיה?

מאניה דיפרסיה, או בשמה המקצועי הפרעה דו-קוטבית, היא אחת מהפרעות הנפש המורכבות והמאתגרות שמשפיעות על מיליוני אנשים ברחבי העולם. הפרעה זו מתאפיינת בתנודות קיצוניות במצבי

המשך קריאה »