סוללה של עורכי דין

יהודה גולן
2015-10-18 01:00:00
2015-10-18 01:00:00

אברהם ליבנה, תושב מודיעין, הגיש תביעה ייצוגית נגד רשת "טיב טעם" וחברת דואר ישראל בגובה של 25 מיליון שקל. הסיבה – בשני המקומות ניתן לרכוש סוללות אך אין – לפי הטענה – אמצעים לאיסופן ומחזרון כפי שקובע החוק.

באמצעות עורך דינו, איתי ליבנה, טוען התובע כי "הפסולת האלקטרונית מכילה חומרים רעילים העלולים לזהם הן את האוויר הן את האדמה והן את מי התהום. ולדרך שבה מטופלת הפסולת האלקטרונית יש השפעות נרחבות בתחום הסביבתי והשלכות רבות על בריאות הציבור". התובע, כך על פי כתב התביעה, נוהג לקנות גם בטיב טעם וגם בדואר מוצרים אלקטרוניים. כך למשל רכש בטיב טעם סוללות "אלקליין" במחיר 5.90 שקל, "כשבמחיר זה מגולמים גם עלויות איסוף הסוללות והטיפול במיחזורן". לפי התביעה, כשבא ליבנה לחנות להשיב את הסוללות הריקות הבחין כי אין בנמצא לא שילוט המציין על איסוף סוללות ולא "מיכל אצירה" כפי שקובע החוק.

לפי התביעה, כדי לברר אם מדובר בבעיה נקודתית שלח ליבנה אדם אחר אשר בדק סניפים שונים של המשיבות, במספר ערים שונות, ומצא כי באף אחד מסניפי הנתבעות שבדק לא נמצאו שלטים בנושא ולא "מיכלי אצירה".

 נטען גם כי אשתו של ליבנה התקשרה לשירות הלקוחות של הנתבעות כדי לברר האם ניתן שירות "איסוף פסולת סוללות" בסניפים ולא קיבלה תשובה מספקת. תמלולי השיחות וחוות דעת צורפו כנספחים לתביעה.

ליבנה טוען כי "סעיפי החוק אשר הופרו ע"י המשיבה הינם אותם סעיפים אשר החוק מבקש להטיל 'אחריות על משווקים של ציוד וסוללות לקבל מקונים פסולת ציוד וסוללות מהמגזר הביתי', וזאת כדי 'להקטין את ההשפעות הסביבתיות והבריאותיות השליליות של ציוד חשמלי ושל סוללות'. המחוקק רצה להנגיש את נושא המיחזור הסוללות לציבור הצרכנים וזאת ע"י המשווק. המשיבה מתעלמת מסעיפים אלו, לא מנגישה את איסוף הסוללות לקבוצה וגורמת נזקים באי הנגשתם לציבור. גם אם נצמצם את כלל  נזקיה של המשיבה ונטה עימה חסד ונפנה לרף התחתון, אין כל ספק כי לכל הפחות גרמה 'חוסר נוחות' למבקש ולקבוצה".

ליבנה כלל בחישובי התביעה קניה ממוצעת של סוללות בסך 32 שקלים לכל תובע, ובמכפלת הקונים ברשתות הנתבעות, הגיעה התביעה לסך העולה על 25 מיליוני שקלים. וסיכם: "לאזרחי ישראל נגרם נזק סביבתי אדיר בגלל שחברות ומשווקים לא דואגים לאיסוף מוסדר של סוללות ומטענים ניידים".

(תגובות "טיב טעם" ודואר ישראל טרם התקבלו ).

בתמונה: מתקן לאיסוף סוללות משומשות (צילום: תאגיד מיחזור פסולת אלק' בישראל)

כתבות נוספות

השור הזועם

טלי משה, מדריכת ריצה ממודיעין, הובילה עוד ריצת שטח שגרתית בגבעות הדרומיות, כאשר מתוך עדר הפרות הרועה במקום הגיח פר ונגח בה: "עוד סנטימטר היה קורע את העורק הראשי"

השור הזועם

טלי משה, מדריכת ריצה ממודיעין, הובילה עוד ריצת שטח שגרתית בגבעות הדרומיות, כאשר מתוך עדר הפרות הרועה במקום הגיח פר ונגח בה: "עוד סנטימטר היה קורע את העורק הראשי"

המשך קריאה »