יוזמה במודיעין: מיגון שמשות הרכב לקראת נסיעה על כביש 443

ערן קמינסקי
2015-08-26 01:00:00
2015-08-26 01:00:00

רצף האירועים הביטחוניים על כביש 443 בין מודיעין לירושלים, שהפך ליומיומי בשבועות האחרונים, מעלה לרמה חדשה את מפלס הדאגה של תושבי מודיעין.

השבוע החלה קבוצת תושבי העיר המשתמשים בכביש בתדירות גבוהה, בהתארגנות להקמת קבוצת רכישה למיגון חלונות ושמשות הרכבים. עד כה הצטרפו לקבוצת הרכישה 188 מתעניינים ומארגנת היוזמה, נועה ספיר-מגיד, מספרת: "בתור ירושלמית לשעבר שכל יום נמצאת על הכביש, אני מודעת לסכנה שיש בנסיעה בכביש. פשוט אכפת לי ולא הגיוני בעיני שמשתיקים את מה שקורה שם. אני לא יודעת למה זה קורה, אבל איכשהו זה חומק מתחת לרדאר של התקשורת ותשומת הלב של הציבור. אנשים חושבים שבמהלך היום אין סכנה והבעיה היא רק בשעות החשיכה, וזה אומר שאין מודעות ציבורית למתרחש".

עד כמה חמור האיום שנדרשת התגוננות שכזאת?

"אני מקבלת תגובות מאנשים שאומרים 'למה בעצם צריך למגן?' זה אומר שאנשים לא מודעים למה יכולה לגרום אבן שנכנסת מהחלון האחורי לילד בן שנתיים שיושב שם. הנסיעה בכביש, כשאתה מבין שבכל רגע יכולה להיכנס אבן מהחלון הצדדי ולפגוע בך, מביא את הפחד לרמה שאי אפשר לתאר".

מי יממן את המיגון?

"בהתחלה פנינו אל משרד הביטחון וביקשנו לדעת האם מגיע לנו סבסוד מסויים מהמדינה לאור המציאות בשטח. נתנו להם להבין גם שהחל מהראשון לספטמבר ישתמשו בכביש מדי יום גם תלמידים שנוסעים הלוך וחזור ממודיעין למוסדות חינוך בירושלים. הם ענו שבתור תושבי מודיעין לא מגיע לנו שום סבסוד מהמדינה. הבנו שאין למי לחכות לסיוע ושלפחות נוכל לדעת שעשינו מה שאנחנו יכולים לבד".

אז כמה יעלה לכם למגן את הרכבים?

"עד עכשיו הצטרפו אלינו 118 תושבים ואנחנו עדיין מחכים להצעה אטרקטיבית. בינתיים קיבלנו שתי הצעות אבל הן יקרות והעלות היא אלפיים למיגון רק של החלונות הצדדים, בלי השמשות הקדמית והאחורית. אנחנו מאוד מקווים שנמצא מחיר טוב יותר. אנחנו לא מחפשים לעשוק אף אחד, אבל נשמח אם מישהו יבוא לקראתנו כדי שנוכל לנסוע בבטחה בכביש. אני חושבת גם על תושבים שלא יוכלו לעמוד בהוצאה הזאת וחס וחלילה ישלמו מחיר".

התארגנות קבוצת הרכישה הגיעה לאחר שבשבועות האחרונים מפעילה ספיר וכמה שותפים קבוצות וואטספ בשם "מוקד 443", שחבריהן הנוסעים בכביש מדווחים בזמן אמת על אירועים ביטחוניים.

כמה חברים כבר יש בקבוצות?

"חצינו כבר את רף 1,500 חברים שמחולקים קבוצות של מאה שלכל אחת מהן יש מנהל שמתנדב להיות עירני גם בשעות הלילה לדיווחים. אני יכולה לספר לך שיש לנו חבר ששעתיים אחרי שהצטרף דיווח בקבוצה: 'נפגעתי הרגע מזריקת אבנים' וליווינו אותו במשך כל הלילה. המטרה היא שאנשים יידעו שהם לא לבד. אנחנו לא באים במקום משטרה, אבל במידה וכן קרה משהו אתם לא לבד. אחת מהקבוצות מורכבת כמעט כולה מאנשי כוחות ההצלה, שוטרים ואנשי רפואה, שמחוברים 24 שעות ביממה ונמצאים במעין כוננות ליציאה הישר למקום האירוע".

( צילום ארכיון דובר המשטרה)

כתבות נוספות

איך מתמודדים עם מאניה דיפרסיה?

מאניה דיפרסיה, או בשמה המקצועי הפרעה דו-קוטבית, היא אחת מהפרעות הנפש המורכבות והמאתגרות שמשפיעות על מיליוני אנשים ברחבי העולם. הפרעה זו מתאפיינת בתנודות קיצוניות במצבי

המשך קריאה »