"חוק הפרגולות" נכנס לתוקף

יהודה גולן
2018-06-27 01:00:00

לידיעת תושבי העיר מודיעין: החל מיום ראשון השבוע, אתם רשאים לבצע תוספות בניה קטנות בדירות ללא צורך בקבלת היתר בניה מהוועדה המקומית לתיכנון ובניה. הבשורה היא כתוצאה מכניסתה לתוקף של הרפורמה בחוק התיכנון והבניה הידועה בשמה הפופולארי "רפורמת הפרגולות".

השינויים בחוק התיכנון והבניה התבקשו לאור "הפקק התיכנוני" שנוצר בוועדות המחוזיות לתיכנון ובניה, שקרסו מעומס עבודה. הפתרון היה בהעברת סמכויות נרחבות לועדות המקומיות ברשויות המקומיות, כדי לשחרר את העיכובים במתן היתרים.

בנוסף להעברת הסמכויות בוטל הצורך במתן היתר בניה לשורה ארוכה של פעולות בניה בהן כאמור, סגירת מרפסות, בניית פרגולות, בניית גדרות נמוכים, תוספת גגונים בעיקר בכניסות לבתים ובגינות ואפילו התקנת מזגן. מעתה שינויים אלה לא דורשים היתר בניה, אולם הדייר חייב לדווח לרשות המקומית על השינוי שביצע בדירתו, כיוון שתוספת הבניה עלולה להביא לשינוי בתשלום הארנונה כתוצאה מהוספת שטח בנוי.

עוד שינוי מהותי שנכנס לתוקפו בתחילת אוגוסט הוא קיצור זמן ההמתנה לאישור תוכניות בניה בוועדה המקומית והיא חוייבה לאשר או לדחות תוכנית בניה בתוך 12 שבועות בלבד (לעומת 3-4 שנים –  פרק הזמן שבו הושלמה עבודת אישור התוכניות בעבר). תוספת מרפסת חדשה או תוספת בניה של עד 25 מטרים רבועים ובנייה על גגות תחייב את הוועדה המקומית לתיכנון ובניה להעניק את היתר הבניה בתוך 45 יום מרגע הגשת הבקשה לתוספת. הסנקציה על הוועדה המקומית ברורה ביותר – אם ההיתר לא יתקבל בתוך 45 ימים, לא יהיה צורך כבר בהיתר והדייר יוכל לבנות בלי היתר.

המשמעות של שינוי החוק הוא שהרשויות המקומיות והועדות המקומיות לתיכנון ובניה צברו באחת כח גדול, כשניתנה להם קשת רחבה של סמכויות חדשות. אלא שיש לזכור שהוועדות המקומיות לתיכנון ובניה הן גופים פוליטיים מאד. למשל במודיעין – כל חברי מועצת העיר מהווים את הרכב מליאת הוועדה המקומית. גם רוב חבריה של ועדת המשנה לתיכנון ובניה בעיר הם חברי מועצה. מכאן נקל להבין שראש העיריה וחברי המועצה הפכו לבעלי השפעה מרובה ורחבה הרבה יותר ממה שהיה להם עד אוגוסט, כלומר עד השבוע.

(צילום אינגריד מולר)

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות