פרוייקט הדיור המוגן של קבוצת עזריאלי יצא לדרך

יהודה גולן
2015-06-29 01:00:00
2015-06-29 01:00:00

אחרי שני כישלונות מהדהדים של מכרזי רשות מקרקעי ישראל לשווק מגרשים להקמת דיור מוגן בשכונת השבטים ובמע"ר במרכז העיר, שאליהם לא הוגשה אף לא הצעה אחת, פרוייקט דיור מוגן גדול יוצא לדרך.

בעוד שבוע, בתחילת יולי, תפתח חברת עזריאלי משרד מכירות בקניון ותתחיל בהרשמה לקראת שיווק מאסיבי של 240 יחידות דיור בפרוייקט הדיור המוגן בכניסה לעיר, ליד רחוב צאלון ושיר השירים.

יורם בן פורת, מנהל התחום בקבוצה, מציין כי בשלב זה ההרשמה תהיה אך ורק לתושבי מודיעין והסביבה ורק בשלב השני תיפתח ההרשמה לקהל הרחב משאר חלקי הארץ. התיכנון הוא לאכלס את הדירות בתוך 30-36 חודשים מהיום.

"קיבלנו היתרים לחפירת היסודות והדיפון והגשנו כבר את הבקשות לקבלת היתרי הבניה", אמר בן פורת. "בפרוייקט יהיה 240 יחידות דיור בנות 2.5, 3, ו- 3.5 חדרים, שיימכרו בטווח מחירים שיחל מ- 1.2 מיליון שקל ויגיע עד 1.7 מיליון. יהיה – כמקובל בענף הדיור המוגן – חילוט של כ-2-3 אחוזים בשנה. כלומר – היורשים או מי שימכור את יחידת הדיור שלו יקבל כשישים אחוז מערך השקעתו בחזרה".

קבוצת עזריאלי קנתה לפני שנה בלבד את המגרש, בשטח 12.2 דונם, מהיזם ישראל לוי שזכה במגרש והצליח להשיג אישורים ושינויים בתב"ע, ושילמה לו 51 מיליון שקל עבור הקרקע. בן פורת: "הבניה תעלה לנו עוד כמאתיים מיליון שקל, כך שמדובר בפרוייקט גדול מימדים".

מה יכלול הפרוייקט?

"המבנה ישתרע על פני 35 אלף מ"ר ועוד 10,000 מ"ר חניונים תת קרקעיים. פרט ל-240 הדירות יכלול הפרוייקט גם אגף סיעודי ובו שלוש מחלקות, מהן שתי מחלקות סיעודיות ועוד מחלקה לתשושי נפש, וכן דיור משלים שאליו יגיעו חולים לאחר ניתוחים או מחלות להבראה ושיקום. סך הכך באגף יהיו 130 מיטות".

מה לגבי מסחר פנאי ובילוי?

"יהיה והרבה: אנחנו מדברים על שטחי מסחר בהיקף 800 מטרים רבועים, כשחנות העוגן תהיה סניף של אחת מרשתות הפארם וכמובן בית קפה. בשטח הספורט הפנאי והבילוי יהיו 6,000 מ"ר לטובת הדיירים, סגורים לקהל הרחב. בהם חדר כושר, בריכה, כולל בריכה לילדים, ג'קוזי, סאונה יבשה ורטובה, ספא, חדרי פעילות לחוגים, אולם אירועים עם 400 מקומות, אולם קולנוע, חדר אוכל פרטי לאירועים פרטיים, בית כנסת, חדר קלפים, ספריה, חדר מחשבים, ואפילו חדר ספינינג ואולם פלדנקרייז".

מדוע בדיור מוגן צריך בריכה לילדים?

"כי אנחנו מטפחים את הקשר בין דור הנכדים לסבים. במתחם נפעיל קייטנות בקיץ לנכדי המתגוררים ואפילו נעשים סידורים שהילדים נוסעים לחו"ל והנכדים מתגוררים שבוע שבועיים בדירות של הסבים ששומרים עליהם".

 מה לגבי השגחה רפואית?

"יש 24/7 כמקובל בדיור מוגן כלומר אחות שתהיה סביב השעון ורופא בשעות הפעילות".

אתה לא חושש לאחר שראית ששני מכרזים נכשלו בעיר לאחרונה?

"לא. ממש לא. להיפך אני מבין שהיזמים לא ניגשים למיכרזים הנוספים כי הם יודעים שלא יוכלו להתחרות באיכות הגבוהה שאנחנו מציעים ובחוזק שלנו ולכן פשוט נמנעו מלהיכנס לעיר".

מודיעין היא עיר צעירה. יש כאן בכלל מקום לדיור מוגן?

"כיום הפרוייקט שלנו יספק את כל הביקוש לדיור מוגן לעשור הקרוב, אבל מודיעין מתפתחת ויש בעיר 7,000 אזרחים מע גיל 65. זאת אוכלוסיית יעד מרכזית עבורנו, ולאחריה במעגל השני אנחנו מכונים להורים מבוגרים מחוץ למודיעין שרוצים לבוא לגור במודיעין ליד הילדים והנכדים שלהם".

ומה בעתיד היותר רחוק?

"אנחנו כמובן חושבים קדימה ובמודיעין נקים עוד דיור מוגן. אם כי מדובר בעוד עשר שנים ויותר, כשהעיר תגדל".

בתמונה בן פורת. "כשהעיר תגדל נבנה עוד" (צילום יח"צ)

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות