ההתפתחות הטכנולוגית שנדווח עליה היום הייתה צפויה כבר זמן רב. היא מהווה בעצם התפתחות טבעית ומתבקשת של טכנולוגיה מוכרת ונפוצה, אבל בכל זאת מצליחה להישמע כמו מדע בדיוני מחד, וכמו הדבר שלו ציפינו כולנו מאידך.
רובנו, בעיקר בני הדור הצעיר יותר, דבוקים לסמארטפונים שלנו לאורך רוב שעות היממה. שני הדברים שאנחנו זקוקים להם יותר מכל הם קליטה טובה מספיק וטעינה. חוקרים מאוניברסיטת וושינגטון הצליחו למצוא את הדרך לשלב בין השניים – קבלו את הוי-פי שיטעין לכם את המכשירים.
הבסיס לטכנולוגיה הוא פשוט למדי, קחו את הראוטר שמשדר את אותות הרדיו של הוי-פי לחלל, ומהצד השני קחו חיישן שמסוגל להמיר את תדרי הרדיו הללו לכוח סוללה, ו-וואלה! הנה לכם טעינה מין האוויר. איך זה עובד? אז קודם כל חשוב לציין שמכשירים שמאפשרים טעינה כזו כבר קיימים בשוק, אבל אף אחד מהם לא משמש כיום במקביל כראוטר וכמטען. הרעיון הוא להגביר את עוצמת הראוטר שעובד כיום בעוצמה של 1 ואט, לעוצמה דומה לזו של מטען (5 ואט) במטרה להעביר מתח מספיק לטעינה. כמובן שלא מדובר במתח שיטעין לכם את המכשירים בשניות, אבל זה מתח שיספיק כדי לטעון את המכשירים לאורך היום ולתת לכם עוד זמן סוללה. כמובן שהנהנים העיקריים יהיו מכשירים ביתיים מרשת "האינטרנט של הדברים" שיוכלו להיטען ספונטנית לאורך כל היום.
צוות החוקרים בדק את הטכנולוגיה שפיתח על מצלמה שצילמה בכל פעם שכוח הסוללה שלה איפשר לה לצלם. האתגר העיקרי של החוקרים היה לשדר כוח רציף ועדיין לא לפגוע בקליטת הוי-פי. לצורך כך חילקו את הכוח המשודר בין שלושה תדרים וי-פי שונים, כך שהקליטה נשמרה אך הכוח נותר יציב והמכשירים המשיכו להיטען.
לדברי החוקרים לא מדובר בטכנולוגיה חדשה כלל, אלא רק בעדכון ושדרוג פשוט של טכנולוגיה קיימת, כאמור, כזו שכבר קיימת כמעט בכל בית, וכעת תוכל לשמש אותנו באופנים נוספים.
האם קרוב היום שבו ניפטר באופן גורף מהמטענים המרגיזים שאנחנו נאלצים לסחוב איתנו לכל מקום? אז נכון שזה לא יקרה בשנה-שנתיים הקרובות, אבל נראה שבשנים הקרובות ייאספו המטענים אל אבותיהם ויילכו לבלי שוב אל אותו מקום שאליו הגיעו הטייפ דאבל קאסט, הווידאו ומשחקי הטטריס. יאללה ביי.
(צילום יחצ)