מי הבא בתור?

אלי דנון

זה לא סוד שאנחנו מוקפים שחיתות מכל עבר. שופטים מושחתים. משטרה שבה העשבים השוטים והמושחתים רבים יותר מאלה שעושים עבודתם נאמנה. פרקליטות שרק עכשיו מבצבצת מתוכה השחיתות ועוד לא אמרנו מילה על נבחרי הציבור הכי בכירים שלנו שהאמת והמוסר מהם והלאה.

באוויר יש ריח מסריח של עבריינות מכל סוג ומין (תרתי משמע). התחושה היא שהלוואי והיינו סדום ועמורה שנראות כמו ערי נופש ומדיטציה בהשוואה למה שמתרחש אצלנו. אנחנו במציאות חמורה ומדאיגה.

כאשר קציני משטרה בדרגות ניצב מתערבבים עם רבנים ובאבות ומאות אלפי דולרים מחליפים על פי החשד ידיים, אלוהים ישמור.

כמעט 20 שנים אני כותב כאן על שחיתות במערכות המשפט והמשטרה. זה סדר היום הציבורי שלי מזה שני עשורים. היו שאמרו: לא יתכן. אצלנו? משטרה מושחתת? שופטים סוררים? פרקליטות המונעים משיקולים זרים? עיניכם הרואות: הסבלנות מרה אבל משתלמת. עכשיו, כולנו מסתכלים וכביכול לא מאמינים. אני לא עסקתי באמונה. אני ידעתי! הייתי שם. אלה מערכות שיודעות לתפור תיקים ולהעמיד לדין את אלה שאינם מתגמלים אותם בשלמונים או יוצאים נגדם בראש חוצות.

האבסורד הוא שקציני משטרה, פרקליטים ושאלוהים ישמור, כנראה גם שופטים – כולם גמלאים, יושבים בבתיהם, מטיילים עם הכלב אחר הצהריים ומשחקים עם הנכדים – מקבלים פנסיות מופלאות על חשבוננו ומי יודע כמה מהם היו מושחתים, ולעת בלתם עוד מקבלים פרס חודשי מתקציב המדינה.

בושה וחרפה שכך מתנהלים מוסדות השלטון שלנו. בושה וחרפה שכך נראים נבחרי הציבור שלנו כשרוממות טוהר המידות על לשונם עד שמתבררת האמת העירומה המספרת לנו על התנהלותם המושחתת.

נער הייתי וגם זקנתי ולצערי אני יודע שמה שהיה הוא שיהיה לפחות בשנים הקרובות. תיבות פנדורה ייפתחו כאן חדשות לבקרים. אנחנו נפסיק להתרגש מעוצמת ועומק השערוריות ונחשוב שראש ממשלה שלוקח שוחד ונשיא אנס הן נורמות שלאורן יתחנכו ילדינו ונכדנו ולגמרי לא לתפארת מדינת שיראל.

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות