ל- 4 סועדים
חומרים:
5 מצות
3 ביצים
כוס מים רותחים
1 בטטה קטנה, מגוררת
3 גזרים, מגוררים
מלח ופלפל שחור
אבקת שום
חצי כוס גבינת פרמזן מגוררת (או גבינה קשה מסוג מועדף אחר)
שמן לטיגון
הוראות הכנה:
1. פוררו את המצות לחתיכות קטנות לקערה גדולה.
2. צקו עליה מים רותחים, ערבבו ודחסו עם משקולת (כמו קופסת שימורים).
השאירו רבע שעה.
3. טרפו את הביצים והוסיפו לתערובת המצה. ערבבו היטב. הוסיפו את הבטטה והגזר ואת הגבינה הקשה שבחרתם.
4. חממו שמן רחבה, השטיחו את התערובת במחבת והדקו אותה.
5. טגנו רבע שעה או עד שהמצייה מתחילה לקבל צבע זהוב-חום בתחתית.
6. היפכו וטגנו צד שני. מומלץ להגיש מיידית.