סלמון אפוי על מצע סלק

באדיבות אסם
2015-03-24 12:40:09
2015-03-24 12:40:09

 

 

חומרים ל-6 מנות

‏6 פרוסות פילה סלמון טרי במשקל כ-200 גרם כל אחת

‏2/3 כוס (12 כפות) רוטב בסיס לבישול של אסם

‏6 סלקים מבושלים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות

‏3 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור טחון טרי

להגשה:

‏1/4 צרור שמיר קצוץ

 

 אופן הכנה

‏1.  מחממים תנור ל-200 מעלות בתוכנית אפייה טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

‏2.  יוצקים 10 כפות רוטב בסיס על נתחי הסלמון ומשרים במשך כמה דקות. מעבירים לתבנית.

‏3.  מערבבים קוביות סלק בקערה עם יתרת רוטב הבסיס

‏        (2 כפות), שמן, מלח ופלפל. מסדרים בתבנית אפייה נוספת.

‏4.  צולים את הסלמון כ-20 דקות או עד שהוא מוכן לפי דרגת העשייה המועדפת עליכם.

‏5.  במקביל אופים את הסלק כ-6-5 דקות.

‏6.  מסדרים את קוביות הסלק המתובל על צלחת הגשה ומניחים עליהן את נתחי פילה הסלמון הצלויים. יוצקים את הרוטב שנותר בתבנית שבה הוכן הדג, מקשטים בשמיר ומגישים מייד.

 

 

כתבות נוספות

הנציג שלנו ביבשת השחורה

גדעון בכר, איש משרד החוץ המוכר מפעילותו בעמותת "תושבים משפיעים במודיעין", מונה לאחרונה לשגריר ישראל בקניה ומספר מדוע דווקא באפריקה אוהבים אותנו

תסתדרו לבד

הורי הילדים בגן ברחוב אפרים גילו עם פתיחת השנה כי הגן אינו מצויד כראוי וכי הציוד שישנו ישן ולא תקין, ונאלצו לצאת למסע גיוס תרומות: "העירייה לא עשתה כלום". העירייה: כל הבעיות טופלו

יש אנשים שיוצאים לפנסיה ומאבדים עשרות אלפי שקלים למרות שהצליחו לחסוך, פשוט לא ידעו לשאול את השאלות הנכונות במועד הפרישה

בבדיקה ראשונה גיליתי פרט מפתיע: האישה עדיין משלמת מס על הקצבה, למרות שהיא זכאית לפטור כמעט מלא על רוב הסכום. אלפי שקלים בכל שנה הלכו

המשך קריאה »

הנציג שלנו ביבשת השחורה

גדעון בכר, איש משרד החוץ המוכר מפעילותו בעמותת "תושבים משפיעים במודיעין", מונה לאחרונה לשגריר ישראל בקניה ומספר מדוע דווקא באפריקה אוהבים אותנו

המשך קריאה »

תסתדרו לבד

הורי הילדים בגן ברחוב אפרים גילו עם פתיחת השנה כי הגן אינו מצויד כראוי וכי הציוד שישנו ישן ולא תקין, ונאלצו לצאת למסע גיוס תרומות: "העירייה לא עשתה כלום". העירייה: כל הבעיות טופלו

המשך קריאה »