סלמון אפוי על מצע סלק

באדיבות אסם
2015-03-24 12:40:09
2015-03-24 12:40:09

 

 

חומרים ל-6 מנות

‏6 פרוסות פילה סלמון טרי במשקל כ-200 גרם כל אחת

‏2/3 כוס (12 כפות) רוטב בסיס לבישול של אסם

‏6 סלקים מבושלים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות

‏3 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור טחון טרי

להגשה:

‏1/4 צרור שמיר קצוץ

 

 אופן הכנה

‏1.  מחממים תנור ל-200 מעלות בתוכנית אפייה טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

‏2.  יוצקים 10 כפות רוטב בסיס על נתחי הסלמון ומשרים במשך כמה דקות. מעבירים לתבנית.

‏3.  מערבבים קוביות סלק בקערה עם יתרת רוטב הבסיס

‏        (2 כפות), שמן, מלח ופלפל. מסדרים בתבנית אפייה נוספת.

‏4.  צולים את הסלמון כ-20 דקות או עד שהוא מוכן לפי דרגת העשייה המועדפת עליכם.

‏5.  במקביל אופים את הסלק כ-6-5 דקות.

‏6.  מסדרים את קוביות הסלק המתובל על צלחת הגשה ומניחים עליהן את נתחי פילה הסלמון הצלויים. יוצקים את הרוטב שנותר בתבנית שבה הוכן הדג, מקשטים בשמיר ומגישים מייד.

 

 

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות