המגמה הולכת ומתבהרת

איילת לוין
2015-01-29 00:00:00
2017-11-12 00:00:00

בימים אלה מציגים בכל בתי הספר העל יסודיים, בפני הורי ותלמידי כיתות ט', את האפשרויות העומדות בפניהם במגמות שילמדו במהלך שנותיהם בתיכון. בתיכונים הוותיקים יותר יש מגוון גדול יותר. בכל בתי הספר יש מגמות חדשות והתמחויות חדשות בתחום המדעי-טכנולוגי. כמו למשל מגמת ה"מכטרוניקה בתיכון מו"ר שנפתחה השנה, התמחות חדשה בתחום הסייבר בתיכון עירוני ג', מגמת הנדסת תוכנה בעירוני ב' ועוד.  

בברנקו וייס נפתחה מגמת חשמל פיקוד ובקרה. הממשיכים לשלב המתקדם, בכיתות י"ג-י"ד, יקבלו תעודת הנדסאי.

בבתי הספר הצומחים כמו למשל אמית בנים, שם זו השנה הראשונה בה יש חטיבה עליונה, מספר המגמות מצומצם יותר, אבל גם שם שמים דגש על הפן הטכנולוגי. בנוסף ללימודי 5 יח"ל בתנ"ך או בתושב"ע, התלמידים בוחרים מגמות במסלול הטכנולוגי. בנוסף, כל תלמיד מכתה י' משובץ לאחת מהמגמות הבאות: הנדסת תוכנה או תקשורת-ניו מדיה ובהמשך ייגשו במסלול ההתמחות למסלול סייבר או ניו מדיה.

בערב המגמות של תיכון מור שמעו התלמידים על 14 המגמות בבית הספר: סוציולוגיה, פסיכולוגיה, ביו טכנולוגיה, הנדסת תוכנה , כימיה, ביולוגיה, פיזיקה, מדעי המחשב, ערבית, ספרות, אומנות, תיאטרון, תקשורת המונים (מגמה חדשה יחסית) ומכטרוניקה. המקצוע המוביל במגמה הוא "בקרה במכונות", שחושף את התלמידים למערכות רובוטיות מתוחכמות הכוללות מערכות חישה, אלגוריתמים לעיבוד נתונים ובקרה של מערכות מתקדמות. במהלך הלימודים התלמידים לומדים שיטות שבאמצעותן שולטים על מערכות הנדסיות מודרניות ולומדים להבין את אופן פעולתן. הם מתנסים גם בתהליך תוכן הנדסי המפתח מיומנויות חשיבה תוך כדי פיתוח ובניית מערכות הנדסיות ממוחשבות.

בתיכון עירוני ג' התלמידים יכולים לבחור בין 12 מגמות: אמנויות העיצוב, פיזיקה, ביולוגיה, מדעי המחשב, משפטים (מרצים מאוניברסיטת בר אילן) מדעי החברה, מחשבת ישראל, גיאוגרפיה, ערבית, ספרדית, תיאטרון והמגמה החדשה ביותר והחדשנית, שנפתחה לפני שנתיים והשנה אומצה על ידי מטה הסייבר בצה"ל- תכנון ותכנות מערכות עם התמחות בסייבר. הלימודים במגמה זו כוללים 15 יחידות לימוד: 5 יחידות לימוד מדעי המחשב בדגש על הסייבר, 5 יחידות לימוד התמחות בהגנת הסייבר וכן 5 יחידות לימוד מקצוע מדעי (פיסיקה / ביולוגיה).

בעירוני ד' התלמידים שמעו בערב המגמות על 11 אפיקים: מגמה מדעית הנדסית ובה שלוש תתי התמחויות: הנדסת "אווירו-חלל", הנדסה ביו-רפואית ורובטיקה, הנדסת אלקטרוניקה ומחשבים, גיאוגרפיה, ניהול עסקי, מדעי החברה ועוד. המגמה החדשה ביותר בבית הספר היא מגמת אדריכלות והיחידה בעיר. המגמה מקנה לתלמידים ידע והבנה של הבניין והחלק האדריכלי שבו והקשר לסביבה, הבנה של תהליכים ועקרונות התכנון האדריכלי, הכרת שיטות טכנולוגיות חדישות בהקמת בניין, ידע בעיצוב הבניין ושליטה בתוכנות האדריכליות המקובלות בשוק. התלמידים לומדים את תורת המבנים, שרטוט אדריכלי של מבנים, שרטוט ממוחשב, יסודות תכנון אדריכלי ותולדות האדריכלות. בנוסף מתקיים שיתוף פעולה עם אדריכלים  וכן עם מחלקת תכנון ובנייה בעיריית מודיעין.

במסגרת המגמה הוקמה התוכנית "אדריכלים צעירים", פרי שיתוף פעולה בין מינהל החינוך ואגף ההנדסה בעירייה לבין תלמידי מגמת האדריכלות. במסגרתה בין היתר התלמידים יתנסו בתכנון הלכה למעשה של פרויקט אדריכלי בעיר בליווי מקצועי של רכז המגמה ותחת חסות אגף ההנדסה והעירייה.

בתמונה: הכי חדש – מגמת "מכטרוניקה" במו"ר (צילום פרטי)

כתבות נוספות

איך מתמודדים עם מאניה דיפרסיה?

מאניה דיפרסיה, או בשמה המקצועי הפרעה דו-קוטבית, היא אחת מהפרעות הנפש המורכבות והמאתגרות שמשפיעות על מיליוני אנשים ברחבי העולם. הפרעה זו מתאפיינת בתנודות קיצוניות במצבי

המשך קריאה »