כמה לומדים ואיפה?
27,135 תלמידים וילדי גנים יפתחו את שנת הלימודים תשע"ה, לעומת 26,406 ילדים ובני נוער שהגיעו לגני הילדים ובתי הספר בפתיחת שנת הלימודים הקודמת.
5,046 ילדים יגיעו ביום שני ל-185 גני החובה והטרום חובה בעיר, לעומת 188 גני ילדים בשנה הלימודים תשע"ד. 110 גנים מהם הם גנים ממלכתיים ו-40 הם ממלכתיים דתיים. נוסף להם יש בעיר 35 גנים של החינוך המיוחד. 2,037 ילדים יגיעו לגני החובה בעיר כאשר 47 מהגנים הם גנים ממלכתיים ו-18 גנים הם גני ממ"ד. מתוך 89 גני הקדם חובה שנפתחים השנה 63 יהיו גני קדם חובה ממלכתיים ו-22 יהיו גני ממ"ד. בגנים אלה יילמדו 2,671 ילדים. בגני החינוך המיוחד יילמדו 338 תלמידים.
11,945 תלמידים ילמדו ב-26 בתי הספר היסודיים, לעומת 11,642 בשנה הקודמת. עשרים מהם הם בתי ספר ממלכתיים, בהם יילמדו 8,706 תלמידים. לשישה בתי הספר הממ"ד שיפתחו את שנת הלימודים יגיעו 3,239 תלמידים.
עבור 2,061 ילדים מתוך כלל התלמידים בבתי הספר היסודיים תהיה זה הפעם הראשונה שלהם בבית הספר. והם יגידו "שלום כיתה א'" ב-65 כיתות. יחד איתם יצעדו 63 תלמידי החינוך המיוחד לכיתות א', לשבע כיתות.
10,144 תלמידים יילמדו בשנה הבאה ב-13 בתי ספר על יסודיים, לעומת 9,554 בשנת הלימודים תשע"ד. בתשעת התיכונים הממלכתיים ילמדו 8,035 תלמידים ובארבעת התיכונים הממלכתיים דתיים ילמדו 2,109 תלמידים.
עבור 1,403 תלמידים ב-49 כיתות שיתחילו את כיתה י"ב, זו תהיה השנה האחרונה שלהם במערכת החינוך שנת הלימודים תשע"ה תהיה גם שנת הלימודים האחרונה של 54 תלמידי החינוך המיוחד הלומדים בחמש כיתות קטנות בעיר.
בעיר פועל בית הספר לחינוך מיוחד "גוונים", ובו לומדים 120 תלמידים ב-15 כיתות. בנוסף יש בעיר 35 גני חינוך מיוחד, בהם לומדים 338 ילדים.
בבתי הספר היסודיים יש 39 כיתות חינוך מיוחד, בהן לומדים 342 תלמידים.
בבתי הספר העל יסודיים יש 42 כיתות חינוך מיוחד, בהן לומדים 448 תלמידים.
כמה בתי ספר נבנו ולמה?
במהלך חודשי הקיץ הושלמה בנייתם של שלושה בתי ספר וחמישה גנים חדשים בעיר. חמשת הגנים הם "כליל" ו"כנרת" ברחוב כסלו ו"יערה", "יקינטון" ו"יסמין" ברחוב אלי כהן. בימים אלה נשלמת בניית שלב ב' של בית הספר היסודי ממ"ד תורני "אריאל שבשכונת מוריה, וכן הושלמה בנייתם של מבני בית הספר יזמ"ה ברחוב אייר ובית הספר אמי"ת בנים בעמק זבולון. אמי"ת בנים יקלוט בחודשי השנה הראשונים את תלמידי תיכון עירוני ה', כאשר תלמידי בית הספר אמי"ת בנים ימשיכו ללמוד במבנה בו למדו בשנה שעברה, בית הספר רעים הישן.
השנה, בשל התארכות הפעילות בבתי הספר היסודיים (בגלל "בית הספר של החופש הגדול"), פעלה העירייה בלוחות זמנים קצרים יותר. במסגרת עבודות התחזוקה נצבעו כל מבני בתי הספר בעיר וכן יותר מ-120 גני ילדים (לא כולל חט"צים שנצבעו יחד עם בתי הספר). העירייה ביצעה גם עבודות שיפוץ מקומיות שכללו שיפוצי חדרי שירותים, תיקוני קרמיקה, התאמות חדרי טיפולים בגנים ובכיתות החינוך המיוחד, הוספה והחלפת מזגנים. בעיריה מציינים כי חלק מהעבודות יושלמו גם בחופשות החגים.
עיר אחת – תפישות שונות: המוטו של בתי הספר בעיר
אבני חן
מנהלת: אביבה לוי. כתובת: אבני החושן 55. שנת הקמה: 2010.
אנו מאמינים שכבוד האדם ופיתוח יכולתנו לאהוב אהבת חינם את הסובבים אותנו, הם ערכים המניעים אותנו בכל עשייה בחיי ביה"ס. החינוך לערכים ולמצוינות הינה דרך בה אנו צועדים, "מצוינות" הינה דרך חיים, אינה משימה נקודתית אלא בחינה מחודשת לאחר כל עשייה והישג. רק כך נגיע להישגים גבוהים, מתוך אמונה שככל שצוות ההוראה יהיה מקצועי ובעל ערכים כך, נזכה להתקדם בסולם הדרגות.
מטרת בית הספר לקדם ולהצמיח "מורים לחיים", מורים המבינים שכל תלמיד ותלמיד חובק עולם, עם צרכים משלו, ותפקידינו לטפח, לעודד, לתמוך כך שהתלמידים בבוא היום יאמרו: שאין להם מילים להודות על ההשקעה החינוכית של צוות ההוראה.
בנוסף בית הספר מטפח מאוד את קהילת ההורים ואת הקהילה בשכונה, מתוך אמונה שביה"ס מהווה מרכז פדגוגי וחברתי.
דורות
מנהלת: ורד אלבו. כתובת: גינת החולה 12. שנת הקמה: 1996.
בית ספר דורות יהווה בית נעים המתבסס על כבוד הדדי, תחושת שייכות, שמחה, אהבה ותקשורת טובה בין כל הבאים בשעריו וזאת בסביבה בריאה, נקייה ואסתטית, בטוחה ומוגנת. בית הספר ישאף לקידום אישי של כל תלמיד תוך מענה לצרכים הייחודיים שלו ומקסום יכולותיו על ידי מציאת נקודות החוזק, מתן תחושת מסוגלות וחוויות הצלחה, תוך גיוון והעשרה של דרכי ההוראה והנושאים הנלמדים. בית הספר יתאים את עצמו לרוח הזמן והקדמה תוך הטמעת השינויים של המאה ה-21 בכל דרכי התנהלותו החינוכית. קהילת דורות תמשיך ליצור תחושת מעורבות ונתינה, ותמשיך לקדם את הגאווה במסורת המשפחתית של דורות. קהילת דורות תחזק את תחושת הלאומיות ואהבת הארץ, השורשיות והשייכות לארצנו, ערכי מורשת ישראל ותרבותה והקשר בין אדם לסביבתו.
משואת נריה
מנהל: הרב יוסי שינובר. כתובת: נחל צלמון 23. שנת הקמה: 2001.
בית הספר ממ"ד תורני "משואת נריה", כשמו, רואה את חזונו במימוש דרכו של חתן פרס ישראל, הרב משה צבי נריה זצ"ל, דרך שהצטיינה באהבת התורה, אהבת האדם – הזולת, ואהבת ארץ ישראל. הרב נריה שהיה מחנך ומייסד ישיבת בני עקיבא הראשונה, התווה את דרכו זו לתלמידיו, דרך המשלבת תורה ועבודה. מילותיו האחרונות היו : "קדושה אני מבקש, קודש קודשים אני מבקש. תנו לי קדושת ארץ ישראל, תנו לי קדושת אהבת ישראל, תנו לי הרגשת קדושת ארץ ישראל. תנו לי הרגשת קדושת עם ישראל!" חקוקות על לב כולנו בבית הספר.
בית הספר מחנך לאורח חיים תורני ערכי חברתי, ערכים של ההתנהגות היומיומית, יושר ואמת, כבוד, דרך ארץ ועוד. אהבה ונתינה לחברה, שבאות לידי ביטוי בפעילויות חסד ומעורבות עם הקהילה, בשמירה על איכות הסביבה, חונכות חברתית בין כיתות, וועדות תלמידים שמטרתן לפתח מנהיגות ומעורבות בחיי בית הספר.
הצוות החינוכי בבית הספר מאמין כי כל מורה בראש ובראשונה הינו מחנך וכל מחנך נמצא ב"שליחות" להכנת דור העתיד של המדינה, חשיבה זו הביאה את ההנהלה וצוות ההוראה למקד במרכז העשייה הבית ספרית את היחס לפרט, הכלה ומיצוי יכולות התלמיד. בית הספר מתמקד בטיפוח המנהיגות האישית של כל תלמיד, הבאה לידי ביטוי בפרויקטים שונים נושאי אחריות, בדרך חשיבה, בעידוד להבעת דעה ותוך ביצוע תפקידים כיתתיים ובית ספריים.
גוונים
מנהלת: ליאורה ולר. כתובת: ישעיהו הנביא 25. שנת הקמה: 2007.
בית ספר גוונים מפנה זרקור לכישורים הייחודיים ותחומי ההתעניינות של כל תלמיד ותלמידה, מעניק להם בולטות, הכרה והעצמה, כך שיאירו מבעד למכשולים, וישמשו מנוף להגברת המוטיבציה והמשאבים הפנימיים להתמודדות עם הקשיים.
בית ספר גוונים, כשמו, נותן מענה רחב ומגוון לצרכים האישיים והמגוונים של תלמידיו, ובונה לכל תלמיד תכנית אישית מותאמת, לאור החזון של הכנתם לחיי עצמאות ושילוב מיטבי בקהילה.
בית הספר משתמש באמצעים רבים ומגוונים על מנת לתת מענים אלה, החל ממיומנויות גוף-נפש עתיקות, דרך כל שבעת האינטליגנציות ועד להוראה מתוקשבת חכמה.
כיתות הלימוד הקטנות, האמונה של הצוות בפוטנציאל האינסופי הגלום בכל תלמיד, הכבוד לתלמיד כמכלול, והמחויבות לנתינה ב"דרכי נועם ודרך ארץ", מאפשרים לבית הספר להצמיח את תלמידיו באווירה של רווחה ואסתטיקה סביבתית ונפשית, לחנך לערכי כבוד, פתרון קונפליקטים בדרכי שיח והקשבה אמפטית, יצירתיות, חשיבה עצמאית, ותגובה מודעת.
בבית הספר עובד צוות רחב, מקצועי ומגוון הכולל מחנכים, מורים מקצועיים, סייעות פדגוגיות, פסיכולוגית, יועצת, מאמנת אישית צוות מטפלים רגשיים, צוות פרא-רפואי ועוד. כולם מיומנים בלקויות למידה ובחינוך המיוחד, וממשיכים להתמקצע בתחומי ההוראה, השיח והנפש.
בית הספר הינו חלק מקמפוס חינוכי משולב עם בית הספר היסודי ובית הספר התיכון יחד. מערך השילוב מתקיים לכל אורך השנה וכולל מפגשים סדירים ופרויקטים משותפים בתחומים החברתיים והלימודיים.
בית הספר הדמוקרטי ע"ש נדב
מנהל: גיל חדש. כתובת: משה דיין 1. שנת הקמה: 1999.
בית הספר נולד מתוך חלום של אנשי חינוך והורים, שחיפשו מסגרת חינוכית אחרת ששואפת ליצור קהילה לומדת, תוך כיבוד זכויות האדם באשר הוא, בלי תלות בגילו, מינו ואמונתו. לבנות מסגרת השומרת על זכויות הפרט, המבוססת על אמון מלא בילד. קהילת בית הספר שמה לה למטרה לחנך ילדים וללמדם, תוך חיבוק ואמפתיה לצורכיהם, לסייע לכל תלמיד לפתח מודעות ליכולותיו, לאפשר לו לנסח את מטרותיו ולפעול להגשמתן.
בבית הספר קיים מערך של חונכות אישית. כל ילד מלווה על ידי חונך אישי, שתומך בילד בשגרת חייו בבית הספר. מעורבות החונך באה לידי ביטוי בתחום הרגשי, החברתי והלימודי של הילד. ילד בבית הספר בונה את תוכנית הלימודים האישית שלו בסיוע החונך, על פי היצע השיעורים בבית הספר ועל פי תחומי העניין שלו. מערך הגנים בבית הספר מאפשר לילדים כניסה מדורגת לאורח החיים הדמוקרטי. הילד מוזמן לשחק ולגלות את העולם סביבו, בקצב שנכון לו.
ניצנים
מנהלת: אורלי אבידן. כתובת: יצחק רבין 32. שנת הקמה: 2000.
חזון בית הספר עוסק "במתן מענה לשונות ולייחודיות בין הלומדים" תוך כדי כך בית הספר חרת על דגלו את נושא העצמת הלומד בתחומים האקדמיים השונים וכן בתחומים החברתיים ערכיים וכל העשייה החינוכית נגזרת מתפיסה זו החותרת לטפח את תחושת המסוגלות של כל תלמיד , דבר שיקרין על המוטיבציה ללמידה.
בשנה"ל תשע"ה נתמקד בפיתוח כלים למשוב משמעותי ומקדם של התלמיד והמורה. כל אלו ייבנו במשותף ע"י צוות המורים וההנהלה בתהליך חקירה מושכל הבוחן את צרכי התלמידים ומספק להם כלים של מתן ביקורת ומשוב. בשנה זו ישולב צוות חיצוני ומקצועי למתן כלים המטפלים בפן הרגשי של הלומדים ונותנים מענה הוליסטי המאפשר למידה תוך מקסום היכולות האישיות של כל תלמיד.
בנוסף, מטפח בית הספר את החשיבה כביטוי לצורך גלובאלי ולהכנת דור העתיד. אלו באים לידי ביטוי בתוכנית החשיבה המתמטית ובלמידה המקדמת דיאלוג.
תוכנית ייחודית: בביה"ס פותחה תוכנית ללימוד כלכלה לתלמידים צעירים, תוך שימוש במושגים מהעולם הפיננסי.
בביה"ס קיים דגש רב על לימודי האמנות, תוך חשיפת הלומדים לאומנות לאורך ההיסטוריה וחשיפת הלומדים למגוון יוצרים. תחום העברית פועל בסינרגיה מלאה עם תחומי ידע נוספים בביה"ס ויוצר תלמידים בעלי הסתכלות הוליסטית על תחומי החיים.
תחום החינוך הסביבתי הוא בעל חשיבות משמעותית בעשייה השוטפת של בית הספר והמרחב האקולוגי הקיים בביה"ס משמש אבן שואבת לתלמידים.
עמית
מנהלת: טלי כהן. כתובת: ניצן 1, רעות. שנת הקמה: 1994.
המוטו שלנו הוא "להיות עמית המגלה שייכות, אחריות ומעורבות חברתית תוך טיפוח שיח תרבותי".
בבית ספר "עמית" פועלים על פי גישה חינוכית הומניסטית ומובילים "חינוך אישי" בבית הספר.
"בעמית לוקחים אותך אישית" – זוהי הסיסמה שנכתבה על ידי תלמידים כסיסמה המאפיינת את בית הספר. בחמש שנים האחרונות קידמנו "חינוך אישי" בבית הספר. בשלוש השנים הראשונות התמקדנו בקידום תהליכי שיח, חיזוק הקשר האישי בין תלמיד למורה ובין התלמידים לבין עצמם, זימון חוויות של הצלחה והעצמת התלמידים בלמידה ובתחומים מגוונים הגורמים לתפיסה עצמית חיובית ותחושת מסוגלות גבוהה.
בשנתיים האחרונות שילבנו את תפיסת "החינוך האישי" גם לתחומי הפדגוגיה וגיבשנו תוכנית להעמקת למידה רלוונטית לעולמנו, המבוססת על מתן הזדמנויות למימוש עצמי, דיאלוג ולמידת עמיתים (מד"ע).
הסביבה החינוכית בבית הספר מייצרת הזדמנויות ללמידה משמעותית וחוויתית, לטיפוח מודעות חברתית וקהילתית, למחויבות ערכית ולמימוש עצמי.
תיכון "יחד"
מנהל: שגיב אלבז. כתובת: עמק בית שאן 60. שנת הקמה: 2005.
בית הספר העל יסודי "יחד" הינו חלק ממערכת חינוכית המתחילה בגיל הגן, ממשיכה בבית הספר היסודי ומשם לבית הספר העל יסודי. בית הספר הינו קהילתי ומשלב . "יחד" מחנך את תלמידיו על פי המורשת היהודית מתוך תפישה שהיהדות שייכת לכולם ויישומיה שונים מאדם לאדם. בית הספר יוביל את בוגריו ללקיחת אחריות ולמעורבות חברתית בקהילה במעגליה השונים.
בית הספר השש־שנתי 'יחד' מודיעין משלב תלמידים ממשפחות בעלות אורחות חיים מגוונים תוך שמירה על הזהות, מערכת האמונות ותפיסת החיים האישית והמשפחתית מחד גיסא, וקבלה של האחר ומתן לגיטימציה לדרכו השונה מאידך גיסא. במרכז התפיסה החינוכית עומדת המורשת היהודית ומחויבת לערכי היהדות, הציונות, אחדות העם, דמוקרטיה וכבוד האדם בשילוב טיפוח אישי ומיצוי הפוטנציאל הטמון בכל תלמיד.
בית הספר הניסויי "יחד" מודיעין (יסודי)
מנהלת: גלית גרינבאום. כתובת: ישעיהו הנביא 23. שנת הקמה: 2001.
יחד מודיעין דוגל בחינוך לחיים קהילתיים משותפים למשפחות בעלות אורחות חיים יהודיים שונים, מתוך הסכמה על מרכזיות המורשת היהודית על כלל גווניה ובחשיבותה בחינוך במדינת ישראל. יחד מודיעין שואפת לסייע לכל אחד לגבש זהות יהודית אישית ולחנך לערכים המבוססים על מקורות יהודיים, על בסיס פיתוח אוריינות יהודית, חוויה וריטואל, תוך היכרות וקבלה של זהויות יהודיות מגוונות ויצירת מרחב של סובלנות כלפיהן. אנחנו מחנכים למחויבות ועשייה חברתית ברמה האישית והקהילתית. יחד מודיעין שואפת ליצור מרחב ציבורי-יהודי ייחודי משותף, תוך שיח פעיל ולהוות מרכז חינוכי – קהילתי בעל השפעה בחברה הישראלית. בית ספר יחד יסודי הינו בית ספר ניסויי בו פועל מרכז להפצת רעיון יחד לחברה הישראלית כולה. בית הספר הינו בית ספר ממלכתי משלב, ייחודי על אזורי.
אופק
מנהלת: מירב כהן. כתובת: גינות דותן 11. שנת הקמה: 1999.
קהילת ביה"ס שואפת להיות מקום בו ישנו אמון בין כל באי ביה"ס, מקום המעניק תחושת מוגנות ובטחון, מקום המאפשר הידברות. כל אחד מבאי ביה"ס ירגיש שייך ומשמעותי בקהילה. בית הספר יחנך את תלמידיו לגילוי אחריות, הבעת סובלנות, מתן כבוד ועידוד לנתינה וידגיש ערכים הומניסטים, חינוך לאהבה וקבלת אחריות לסביבה, קיימות, בריאות, תרבות ומורשת ישראל. ביה"ס שואף לתת מענה לצרכים השונים ורואה בשונות ערך שיש לטפחו מתוך אמונה שכל ילד הינו עולם ומלואו בעל ייחודיות משלו. צוות ביה"ס רואה את תפקידו כמתווך בין מקורות המידע השונים, עם הפנים למאה ה-21 על מנת לפתח בוגר שהוא לומד עצמאי, סקרן ובעל חשיבה ביקורתית ושאיפה להגשמה עצמית על פי כישוריו ויכולותיו האישיים.
ממ"ד תורני אריאל
מנהל: אבי שוחטמן. כתובת: מנחם בגין 55. שנת הקמה: 2005.
בית ספר "אריאל" הוא בית ספר תורני ציוני שמטרתו היא לחנך בנים ובנות למידות טובות, עבודת ה' במלוא העומק, כשלימוד התורה השיטתי ודגש חינוכי וערכי הם האמצעיים העיקריים לכך. אנו מדגישים כערך עליון בבית הספר – עבודה חינוכית משותפת – בית ספר והורים יחד. עבודה חינוכית מתוך שיתוף פעולה ערכה לא יסולא בפז. עבודה משותפת נובעת מהכרה הדדית מהי מטרתנו המשותפת – חינוך הילדים והקניית דעת. כולנו מתרכזים בדבר זה ואין דבר העומד בפני מטרה זו. העבודה המשותפת בסיסה היא מראיית הטוב האחד את השני ומעל לכל כל תלמיד ותלמידה.
מרכזיות התורה בבניין האישיות של הילדים היא נר לרגלנו. לימוד מתוך שינון ביחד, בניגון טעמים מבטא את האהבה והדבקות בתורה. הוא משתף את כל התלמידים בחוויה לימודית מלאת חשק ושמחה, החוקקת את הכתוב בזיכרונם לכל החיים. מכיוון שצורת לימוד זו כמעט עברה מן העולם, צריכים כולנו להתאמץ לחזק את השינון של כל התלמידים. בבית הספר סדר ושיטתיות בקניין התורה, המתאימה להגיון הלימודי ולהתפתחות הנפשית של הילד. את לימוד התורה אנו מתחילים כבר מהיום הראשון לכניסת התלמידים לכיתה א'. השאיפה היא ללמוד בכיתות א-ד את התורה, בכיתה ד' להתחיל במקביל את הנביא, ובכיתה ה' להתחיל במקביל את המשנה ולאחר מכן גמרא.
אלונים
מנהלת: מיכל מילר. כתובת: שרה אמנו 59. שנת הקמה: 2010.
בית ספר אלונים הינו בית ספר קהילתי-סביבתי. אנחנו בונים קהילה אוהבת אדם בה הפרטים דואגים זה לזה, מעורבים, יוזמים ומשפיעים מטובם על החברה ועל הסביבה בה חיים. תפקידנו כמחנכים וכהורים לסייע לתלמיד להכיר את עצמו, את החברה בה הוא חי ואת הסובב אותו. לחנך לערבות הדדית ולשמש משענת ומקור של בטחון לילדים הבאים בשערנו. רק כאשר ילד ירגיש שייך, בטוח ומוגן הוא יוכל לתפקד בצורה מיטבית, להיות אוהב אדם ולמצות את כישוריו ויכולותיו בתחומים השונים.
בבית ספרנו מרחבי חוץ ללמידה כגון המרחב החקלאי בו הילדים מכירים ומוקירים את הטבע. על מנת לתת מענה לתלמידים מצטיינים פועלת בבית הספר התכנית מצויינות 2000 בתחום המתמטיקה וכן תכנית אתגר מדע של מכון וייצמן.
היובל
מנהלת: גאולה ציטרינוביץ. כתובת: גינות איילון 34. שנת הקמה: 1998.
בי"ס "היובל" הוא משפחה המקיימת קשרים הדוקים עם הקהילה, לומדים בו תלמידים בכתות רגילות, כתה מקדמת וכתות תקשורת. בשנת תשע"ה נחגוג ח"י שנים לקיומו של ביה"ס. שנה זו תהא בסימן: תרבות ישראל, שייכות, עתידנות והדדיות.
בית הספר מחויב לזמן לתלמידים מגוון רחב של הזדמנויות במעגלי החיים: לטיפוח הקשר והשייכות לארצנו ולעמנו תוך ביסוס זהותנו היהודית. לקיחת אחריות אישית וקהילתית לחברה ולסביבה בה אנו חיים, כמו גם למצוינות אישית בתחומי הדעת. בית הספר חש במחויבות להקנות כלים מגוונים המשלבים מיומנויות הנדרשות במאה ה-21. העבודה מבוססת על מכוונות לתוצאות מצופות ואסטרטגיות לפיתוח חשיבה וכלים ממוחשבים.
ביחד נמשיך להתמקד בטיפוח ועידוד מצוינות, אישית ומערכתית. נרחיב הפעילויות הקשורות ללמידה משמעותית המשולבת עם ספרים דיגיטליים. נעמיק בטיפוח מודעות והשבחת התנהגויות ותפקודי לומד הנדרשות למאה ה-21, תוך הגברת תחושת המסוגלות של כל תלמיד ותלמידה. אנו מאמינים כי ילד מאושר המרגיש משמעותי מצליח להגיע להישגים המבטאים הפוטנציאל האישי.
"מרחב מצוינות"
באחריות: מירי חוגרי – סגנית פדגוגית לראש מינהל החינוך. כתובת: הדס 1, רעות.
מרחב המצוינות העירוני מהווה בית ומעטפת עירונית ופדגוגית לתחום המצויינות והמנהיגות למצויינות בתחומי ידע שונים. במרחב המצויינות מתקיימים זה לצד זה בית ספר למחוננים "מעלות" הפועל בשעות הבוקר ופעילויות ותכניות עירוניות למחוננים ומצטיינים בשכבות הגיל השונות הפועלות משעות אחר הצהריים.
"תפקידה המרכזי של מערכת החינוך בכללותה הוא לסייע לכל תלמיד להתפתח לכדי מיצוי מרבי של נטיותיו ושל כישרונותיו" (מתוך דו"ח נבו 2004) ובהתאם, רואה עיריית מודיעין, מכבים-רעות חשיבות רבה בהתייחסות ייחודית ומקצועית לכל אוכלוסייה ייחודית של תלמידים ובתוך כך גם לאוכלוסיית התלמידים המחוננים והמצטיינים. מרחב המצוינות העירוני שם לו למטרה לאפשר קיומם של תכניות מצויינות קיימות, להרחיב ולפתח תוכניות מתאימות נוספות ולאפשר לתלמידים ולהורים נגישות אל ידע ומידע בתחום.
בשנת הלימודים תשע"ה ילמדו החל משעות אחר הצהריים כ-1,100 תלמידים במגוון תוכניות ביניהם: "תוכנית אשכולות" – קורסים במגוון נושאים ותחומי דעת ועניין לתלמידים מצטיינים מגיל גן חובה ועד חט"ב. "נס טכנולוגיות" – תוכנית לפיתוח מיומנויות טכנולוגיות ומנהיגות טכנולוגית תוך ניהול ידע במגמה להוביל את עולמות המחקר והפיתוח. "מצוינות מתמטית"- תכנית לנוער מוכשר במתמטיקה בשני מסלולים: תכנית העשרה מתמטית- לתלמידי כיתות ו' וז' ותכנית האצה לתלמידי כיתות ח'-י' מטעם אוניברסיטת בר אילן.
מעלות
מנהלת: דפנה שריג. כתובת: הדס 1, רעות. שנת הקמה: 2004.
בית הספר "מעלות" מספק מענה לתלמידים מחוננים. אוכלוסיית היעד של המרכז מגיעה מבתי הספר במודיעין- מכבים -רעות והסביבה (כפר אורנים, מבוא חורון, בית חורון, לפיד, חשמונאים ועוד) בסה"כ מכ-40 בתי ספר. התלמידים מאותרים ע"י משרד החינוך באמצעות מבחני מכון סאלד.
בשנת תשע"ה יכלול ביה"ס את שכבות ג' עד ט'. בסה"כ 25 כיתות (חמש כיתות ג', חמש כיתות ד', ארבע כיתות ה', ארבע כיתות ו', שבע כיתות ז'- ט' ). הלימודים יתקיימו בקבוצות קטנות על מנת לאפשר מתן יחס אישי לכל תלמיד.
מרכז "מעלות" לתלמידים מחוננים שואף להקנות לתלמידיו חינוך למצוינות, תוך יצירת סביבה חינוכית, המאפשרת צמיחה מתמדת. התלמידים לומדים במסגרת יום העשרה שבועי, על פי תכנית מאתגרת. תכנית הלימודים נבנתה מעולמות ידע מגוונים, העונים לצרכים הקוגניטיביים, החברתיים, והיצירתיים. מטרתה להקנות בסיס, ידע ותובנות, המאפשרות לתלמידים להתפתח לבוגרים יוצרים בתחומים השונים. בית הספר שם לו כמטרה, לטפח את העשייה החינוכית והערכית, להשפיע ולתת, לחלוק את אשר יודעים ולומדים עם אחרים.
תיכון "מעוף ברנקו וייס"
מנהל: מיכאל בן שטרית. כתובת: ערבי הנחל 51, רעות. שנת הקמה: 2010.
"כל ילד צריך מבוגר אחד שיאמין בו" (הרב קרליבך) "כל נער ונערה זכאים להזדמנות נאותה" (דר' דוד אלמוגרבי).
תיכון "מעוף ברנקו וייס" מאמין בתלמידים ומעניק להם הזדמנות נאותה, כדי שיאמינו בעצמם.
בית הספר "מעוף ברנקו וייס" קולט תלמידים שצריכים מסגרת קטנה וליווי צמוד, על מנת להצליח בתחום הלימודי והאישי. מטרת בית הספר היא להעניק לתלמיד כישורי חיים כדי שינהל את חייו, כאדם פעיל ומצליח בכל התחומים. הלימודים מכוונים לבגרות עיונית מלאה ולמקצוע טכנולוגי. בבית הספר לומדים עד 14 תלמידים בכיתה. צוות בית הספר מורכב מאנשי חינוך מובחרים ומסורים שפועלים מתוך שליחות חברתית. בשל הרצון להעניק מענה אישי והוראה פרטנית, בונה הצוות החינוכי תכנית אישית לכל תלמיד ומעניק לו אסטרטגיות למידה. בתחום החינוכי הערכי בית הספר פועל להעצים את התלמידים כדי שיפיקו מעצמם את הטוב ביותר, תוך לקיחת אחריות על מעשיהם.
רמון
מנהלת: פנינה שוויקי. כתובת: חיים ברלב 45. שנת הקמה: 2001.
בית ספר נקרא ע"ש האסטרונאוט הישראלי הראשון, אישיותו המיוחדת של אילן רמון
היוותה השראה לחזון בית הספר המחנך את תלמידיו להיות בוגרים שיובילו קדימה את החברה
הישראלית במאה ה-21. בית הספר שוקד על טיפוח תרבותי של תלמידיו, הידוק הקשר בין בית הספר לקהילה, לקראת חניכתם לאזרחות דמוקרטית, פעילה ואחראית.
אנו מממשים את היכולות הגלומות באישיותם, בסביבה לימודית מתוקשבת, המטפחת מיומנויות טכנולוגיות מידעניות מתקדמות ושימוש מושכל בהן. הלמידה נעשית באמצעות ספרים דיגיטליים ברמה מתקדמת ופיתוח תהליכי פדגוגיה חדשנית וביסוס למידה משמעותית.
בבית הספר מתקיימת תוכנית לימודים דו-גילית בנושא זהות היהודית ישראלית, אהבת הארץ והזיקה לעיר מודיעין בעבר הווה ועתיד. כל תלמיד בבית הספר לומד קורס שנתי באחד מן הנושאים המוצעים הקשורים בארצנו: נופיה, בעלי-חיים, אקולוגיה, ספורט, שירה אומנות ועוד. הלמידה חווייתית, מתוקשבת, ומביאה לידי ביטוי יצירתיות וסקרנות. תורמת להרחבת המעגל החברתי של כל אחד מהם.
בבית הספר מתקיימת תוכנית לימודים בנושא אסטרונומיה וחקר החלל בשיתוף אונ' בן גוריון. לומדים בה נושאים מגוונים: מערכת השמש, מבנה כדוה"א, בונים דגמי חלליות, ועורכים תצפיות על הכוכבים.
קהילת רמון רואה חשיבות רבה בהקניית ערכים של כבוד הדדי סבלנות וסובלנות ויצירת אקלים מיטבי.
אולפנת "אורות מודיעין"
ראש האולפנה: הרב אשר כורסיה. כתובת: נחל צלמון 21. שנת הקמה: 1999.
באולפנה מאמינים בחינוך באמונה ובאהבה, לאיכות ואחריות ,אכפתיות ואחדות עם ישראל. איכות לימודית, תורנית , חינוכית וחברתית. באולפנה דוגלים בגישה שהעשרה לימודית צריכה להיות מתוך שמחה, חדווה, תחושת שייכות חברתית וידיעה שיש "גב" של צוות מסור ואכפתי, זאת במטרה לפתח ולטפח את הכוחות הטמונים בכל בת ובת. החינוך באולפנה הינו חינוך תורני באווירה אולפניסטית, ששם דגש על פעילות חברתית, על עשיית חסד, על חיזוק היוזמה של הבנות והעמקת השורשים לתורה, לעם ולארץ.
דגש ניתן לקשר בין הצוות חינוכי והתלמידות: המחנכת באולפנה היא דמות חינוכית משמעותית, כמנהלת כיתה ואחראית מקרוב על התפתחותה והתקדמותה האישית והלימודית של כל בת, וכן על האווירה הלימודית והחברתית הכללית. כל מורה מקצועית הנכנסת לכיתה, נכנסת מתוך אחריות חינוכית וחיבור לבנות, כשהבסיס לכל העבודה החינוכית הוא האמונה בכל בת ובת. כמו כן האולפנא נותנת מענה למגוון האוכלוסיות בפתיחות וחדשנות. באולפנא מסלול למודים אקדמי מלא "אורות טליה" בשיתוף מכון לב בסיומו רוכשת התלמידה תואר ראשון במדעי המחשב או מינהל עסקים. הלמידה מתוקשבת, לכל תלמידה יש מחשב אישי נייד. כל התלמידות מקבלות תעודת בגרות איכותית מלאה לימודית וחברתית.
תיכון עירוני ג'
מנהלת: הילת אופנהיימר-שילה. כתובת: מוטה גור 12. שנת הקמה: 2003.
אנו מאמינים בזכות לשוויון, לכבוד ולאמון, תוך התחשבות בזולת והכרה בשוני בין אדם לרעהו. החשיבות בעיצוב וגיבוש זהות יהודית וישראלית המושתתת על ערכי הסובלנות. היכרות עם המסורת, ההיסטוריה של העם היהודי וחשיבות קיומה של מדינת ישראלי מהווים מסד לעיצוב דמות הבוגר. אמונה בקשר עם הקהילה באמצעות טיפוח בוגרים קשובים, אחראים ומחויבים לתרום ליצירת חברה איכותית. אמונה ביכולות ובכישורים של תלמידינו תוך עידוד וכוונה להוציאם מן הכוח אל הפועל ושאיפה למצוינות. מענה לשונות התלמידים לרבות אוכלוסיות הקצה, ברמה הקוגניטיבית, הערכית והרגשית. אנו רואים בתלמידינו כצרכני דעת, רוח ותרבות, בעלי הנעה לסקרנות אינטלקטואלית ופיתוח כישורים אקדמיים. אנו שואפים להכשיר את תלמידינו לבוגרים בעלי יכולת חשיבה ולמידה עצמאית, מושכלת, ביקורתית ויצירתית. בוגרים שישכילו להתמודדות עם אתגרי המחר.
החל משנת הלימודים תשע"ה תתקיים בבית הספר תוכנית ייחודית בשילוב עם צבא הגנה לישראל, בתחום הגנת סייבר בכיתות המדעיות טכנולוגיות ובמגמת הנדסת תוכנה.
תיכון דתי אמי"ת בנות
מנהלת: אסתר הנדלר. כתובת: עמק חרוד 29 (מתארח בעירוני ד'). שנת הקמה: 2011.
אנו מאמינים באמונה, פתיחות מחשבתית ומנהיגות. שלושת ערכים אלו מובילים אותנו בחינוך הבנות. המרחב החינוכי והחברתי מתרחש בתוך מסגרת רחבה, בתוך סביבה הטרוגנית, ומפגיש את הבנות עם עולמות שונים ומגוונים, ובכך אנו מחנכים אותן לפתיחות, למיון, לריבוי דעות ואפשרויות ולמורכבות, וכל זאת על בסיס איתן של תורה ויראת שמים. בתוך כך החינוך מתקיים דרך מעקב אישי אחר התקדמות הבנות בכל המישורים וביצירת שיח פתוח ואוזן קשבת בין צוות המורים והתלמידות. בבית הספר פעילות חברתית ענפה המהווה נדבך נוסף בחוויה ובאווירה הבית ספרית ובכך שמה דגש גם על הצרכים הגוונים של הבנות.
בבית הספר אנו חותרים ללמידה ברמה גבוהה המותאמת למציאות הדינאמית והמשתנה של המאה ה-21 מתוך למידה חווייתית ומשמעותית. במטרה להצמיח אדם חושב, סקרן ובעל מודעות אקדמית.
תיכון דתי אמי"ת בנים
מנהל: איתמר חייקין. כתובת: הדס 1, רעות (מתארח במבנה רעים הישן). שנת הקמה: 2011.
"אמי"ת מודיעין – ללמוד, לחוות, להאמין" משפט זה מבטא את שאיפתנו לבנות מקום של לימוד וקניית דעת. ללימוד שיש בו עומק והפנמה זקוק התלמיד לחוויה ועל כן יינתן בבתי החינוך דגש על לימוד חווייתי ואומנויות. וכמובן אמונה – כולנו זקוקים לאמונה גדולה בריבונו של עולם המעניק לנו את כוחות החיים ונתן לנו את תורתו. ולא פחות מכך זקוקים אנחנו לאמונה בתלמידינו, אמונה ביכולות וכישרונות הגדולים הטמונים בהם. תלמידים, הורים ומורים יראו בבית הספר בית שיש בו אהבה, שמחה וביטחון תוך כבוד הדדי. בית הספר רואה את עצמו חלק מהמרקם הקהילתי בעיר מודיעין, ומבקש ליצור זיקה וחיבור עם הקהילה ויחנך למעורבות חברתית ונתינה. בית הספר יטפח מצוינות לימודית תוך שימוש בכלים פדגוגיים חדשניים – זיהוי המצוינות בכל תלמיד ויצירת מוטיבציה להצטיינות.
בית הספר יזמ"ה תל"י
מנהלת: רות רגב. כתובת: אייר 4. שנת הקמה: 2007.
בית ספר יזמ"ה תל"י הינו בית מדרש ישראלי- ציוני, יהודי רפורמי שדייריו הינם בני בית בתרבות העברית.
תפיסת העולם החינוכית שלנו היא שבית הספר ברוח היהדות המתקדמת בישראל. דרך הלימוד הופך את הלימוד למסע מרתק בנבכי הנפש והתודעה של הילדים בקשריהם עם המסורת היהודית. מורשת העם והשיח שהם מנהלים עם העולם הרחב. מערכת החינוך של יזמ"ה-תל"י מקדישה תשומת לב מרובה לפיתוח רוח הילדים וכישוריהם, וכן לטפוח אמונתו של כל פרט ופרט ביכולותיו. תכניות לימוד ייחודיות: אורח חיים יהודי, אומנותי.
מעוז המכבים
מנהלת: יהל לוטן. כתובת: ד"ר ישראל פלד, מכבים. שנת הקמה: 1988.
בית הספר הוא מקום עם ערך, שגדלים בו אנשים קטנים, בו הם לומדים ומתנסים , לומדים על עצמם ועל העולם הסובב אותם, לומדים כי יש משמעות לעשייה של כל פרט, וכי עשייה זו משפיעה על הסביבה. בית הספר מחויב ללמידה והתנסות זו, על כן חובתנו וזכותנו לראות את החינוך והלמידה המשמעותית כעיסוק במהות האדם, מתוך מחויבות לחיפוש אחר משמעות וערכיות, ושאיפה מתמדת להתפתחות האישית של לכל תלמיד.
בית הספר מפתח תוכנית ייחודית העוסקת במדעים , טבע , סביבה ובריאות : "לדעת מדע, לחוות את הטבע ולחיות בריא" המרחיבה את לימודי המדעים והקיימות , מפתחת את הלמידה ההתנסותית החוץ כיתתית וחותרת לתרום לבריאותו הנפשית והפיזית של התלמיד.
אנו מאמינים כי הילד הוא יצור חברתי, ובית הספר מהווה עבורו מקום לפיתוח וטיפוח קשרים חברתיים, תקשורת נכונה, שיתוף פעולה אחריות ומעורבות. תלמיד מאושר, מעורב ושייך מסוגל למצות את כישוריו ויכולותיו ופנוי ללמידה המכוונת בכל זמן להתקדמות ולהצלחה.
באמצעות התוכנית "לומדים בנע"ם" – לומדים בניהול עצמי מיטבי, המבוססת על גישת האימון, הילדים לומדים להכיר בחוזקותיהם, לבחור את יעדיהם ולהתקדם בעבודה משותפת עם הקבוצה והמחנכת המנחה בשעה הפרטנית.
ישיבת בני עקיבא "לפיד מודיעין"
מנהל: הרב שמואל רוזנבלום. כתובת: ראובן 4.
הישיבה מהווה בית חינוך ולימוד לכל גווני הציבור הדתי בעיר העתיד מודיעין. הישיבה חרתה על דגלה להוביל את דרכה החינוכית מתוך "אמון, בחירה ואחריות". מתוך אמון בתלמיד ובכישוריו אנו מאפשרים לתלמיד לבחור את דרכו הלימודית והרוחנית ומחייבים אותו לקחת אחריות על הבחירה שלו. אנו מאמינים כי בדרך זו התלמיד זוכה לבנות את עולמו הרוחני בבניין אמיתי ואישי. חזונה ומטרתה של הישיבה הוא לחבר את הקודש ואת החול את החומר והרוח ולגדל בוגרים המשלבים יחד את הספר והנשק ולמצוא את הדרך לחיים מלאים של נתינה ועשייה בעולם של תורה ועבודה. אנו מנסים להפוך את הבנים לשותפים בתהליכים השונים בישיבה ובגיבוש אופייה של הישיבה.
שם דבר בישיבה היא ההשקעה בפעילות החברתית המלאה בתובנות וחוויות רוחניות. הפעילות הזו מתקיימת בישיבה ומחוצה לה. הפעילות מתקיימת גם בחופשים ובשעות הערב. המטרה שלנו היא: לצד המצוינות הלימודית, לייצר אווירה של ישיבה. אווירה שיש בה הרבה שמחה וחיים מלאים של תורה ועבודה. לשם כך הישיבה משקיעה משאבים רבים בערבי לימוד גם קהילתיים, בטיולי נושא (גיבושונים). שבתות/ סמינרים הרצאות ועוד.
קשת
מנהלת: רונית חן. כתובת: חטיבת הצנחנים 1. שנת הקמה: 2004.
בית ספר "קשת" כשמו כן הוא, מתאים, מכיל ומקבל את כל צבעי הקשת: תלמידים, מורים והורים כאחד. העשייה החינוכית שלנו מבוססת על האמונה שכל אחד יכול להצליח ועל קיום השונות בקרב התלמידים. לכל פרט יש עולם פנימי ייחודי משלו ודרכים ייחודיות לביטויו, "הטיפול בפרט" מקבל דגש מרכזי במדיניות החינוכית שלנו.
תכניות כמו המרחב האקולוגי, אשכולות חשיבה, תחומי עניין מגוונים, שילוב ילדים עם צרכים מיוחדים ותוכנית "אמירים" לתלמידים מצטיינים, הם רק חלק מהדרכים הייחודיות של ביה"ס כדי לתת מענה לשונות בקרב הלומדים.
בבית הספר יש שתי כיתות של חינוך מיוחד. קיים שיתוף פעולה הדוק בין הצוות של החינוך הרגיל לצוות החינוך המיוחד שמצליח להתמודד עם הצרכים המגוונים של הילדים ולקצור הצלחות. אנו רואים בהורים, שותפים בקידום המטרות של המערכת כולה ודוגלים בשותפות אמיתית, שהיא תוצר של מעורבות קהילתית ופתיחת שערי בית הספר.
חוט השני
מנהלת: ריטה בן אהרון. כתובת: שני 80. שנת הקמה: 2006.
"חוט השני" הינו בית חינוך הנותן ביטוי ליחיד ולחברה ומשלב בין צורכי הפרט לחברה. בבית זה מחנכים לסובלנות וכבוד הדדי, תוך הקשבה וקבלת השונה והמיוחד בכל אחד. בבית זה מחנכים לאהבת הארץ, לשורשיה ומורשתה, לזהות לאומית ולערכים בחברה דמוקרטית. בבית זה מטפחים מצוינות אישית בכל תלמיד, באמצעות חשיפה למגוון האמנויות ולתוכניות העשרה, תוך פיתוח החשיבה והאחריות האישית. קהילת בית זה הינה המשאב האנושי החשוב ביותר המסייע לקידומו, צמיחתו והעצמתו של בית החינוך, תוך הדברות, שיתוף פעולה וכבוד הדדי. אנו מאמינים כי כל תלמיד יכול לפתח מסוגלות אישית ולהביא עצמו לידי מימוש במגוון תכניות וכלים אליהם נחשף במהלך השנה.
אנו מאמינים כי מחובתנו לפתח בקרב תלמידינו אחריות, מעורבות ומחויבות אישית לקהילה. אנו שואפים כי כל ילד יחוש שייכות לבית הספר, לארצו ולעמו. אנו מאמינים ביצירת קשר רציף עם ההורים, המבוסס על אחריות ומחויבות משותפת, תוך יצירת דיאלוג המושתת על שיתוף פעולה ואמון, מעורבות הדדית ואחריות.
אבני החושן
מנהלת: אילנית כהן. כתובת: עמק בית שאן 51. שנת הקמה: 2003.
החושן מסמל את ה"אני מאמין" של בית הספר. הצבעוניות הרבה מסמלת את היצירתיות והאומנויות השונות המשולבות בכל תחומי הדעת. מגוון האבנים השונות מסמלות את הפתיחות הרבה כלפי האוכלוסייה המגוונת המאכלסת את באי ביה"ס. כל אבן שונה מרעותה, כל ילד שונה מרעהו. כך יחס הצוות – כל ילד הוא עולם בפני עצמו וההתייחסות אליו היא אינדיבידואלית מתוך מקום של הכרה, קידום והעצמה. בד בבד בית הספר חותר להטמעת השיתוף, האהבה והערבות בתוך הקהילה ומקיים דיאלוג מתוך כבוד הדדי כמאמר חז"ל "ישראל ערבין זה בזה". משנה חינוכית זו היא אשר הביאה את בי"ס לקבל בשנה שעברה את פרס מנהל המחוז על הצטיינות בקידום אקלים חינוכי מיטבי.
נתיב זבולון (ע"ש זבולון המר)
מנהל: מנחם פישר. כתובת: גינות החולה 52. שנת הקמה: 1996. אתר: www.schooly.co.il/nzvulun
האני מאמין הבית ספרי מושתת על משנת החינוך הממלכתי דתי, תוך שימת דגש על עיצוב אישיותו ודמותו של התלמיד. הילדים שלנו ,הם הדבר החשוב ביותר עבורנו. אנחנו שואפים להעניק להם את החינוך וההשכלה הטובים ביותר ,שיאפשרו להם לממש את הפוטנציאל הייחודי שלהם ,ויבטיחו עבורם עתיד לו הם ראויים .לבית הספר בו לומדים ילדינו יש תפקיד חיוני ומרכזי במימוש מטרה זו .ב"נתיב זבולון" רואים זכות ואתגר אמיתי בבניית השלב החינוכי הראשון והמכריע בחיי הילדים, שיאפשר להם לצעוד בבטחה בהמשך דרכם.
ערכי היסוד של בית הספר: חינוך לאורח חיים יהודי ,דתי ,ציוני ,בדרך ארץ ,תוך הקפדה על שמירת מצוות מידות טובות והנהגות ערכיות , התערות ומעורבות חברתית ותרומה לקהילה במעגליה השונים: משפחה, קהילה ,עיר ,מדינה, ועם הכרה ,פתיחות, ויכולת התמודדות בעולם מורכב, נתינת כבוד לאחר ולשונה, טיפוח מצוינות מתוך סקרנות אינטלקטואלית .יכולת עיון ולמידה מתוך הכוונה עצמית וסיפוק הסקרנות והשאיפה לידע. ערכים אלו מופנמים בקרב התלמידים תחת הכותרת" עם חיוך אל התלמיד ופנים אל העתיד" בבחינת "יפה תלמוד תורה עם דרך ארץ )"פרקי אבות פרק ב).
האלה
מנהלת: בתיה מועלם. כתובת: גינת האלה 40. שנת הקמה: 2004.
בית הספר מאמין בטיפוח הפרט וייחודו כאדם וכתלמיד, בטיפוח הקשר בין התלמיד לבין העם, הארץ והמורשת ובהנחלת ערכים של כבוד הדדי בין כל באי בית הספר. תוכנית הלימודים שואפת לקדם ולטפח את התלמיד ללומד סקרן ומתעניין, אחראי ובעל אחריות ללימודיו. החוויה הלימודית מתקיימת תוך דגש על זכותו של התלמיד להתנסות לתהות ולטעות, לבחור מתוך שיקולי דעת ולהחליט. בית הספר מאמין בלמידה מהצלחות מתוך תפיסה הרואה בניתוח והבנה עמוקה של הצלחות הארגון כלי רב עוצמה לפיתוח אישי וארגוני.
בית ספר האלה נבחר להיות בי"ס מדגים בנושא: "התאמת מערכת החינוך למאה
ה-21 כשהמשמעות היא פיתוח פדגוגיה חדשנית, שבה התכנים והידע יהיו אותנטיים, מאתגרים ורלוונטיים למציאות המשתנה תוך שימוש באמצעים טכנולוגיים מתקדמים. בית הספר יתאים את הכלים הטכנולוגים לאופי ההוראה והלמידה בסביבות הלמידה השונות בבית הספר. השימוש בטכנולוגיה יאפשר לכל תלמיד לרכוש מיומנויות לתפקוד אישי מיטבי.
בית הספר רואה לעצמו כמטרה לחנך את תלמידיו להיות אזרחים טובים ופעילים בקהילות השונות אליהן הם משתייכים. כדי להשיג מטרה זו, משלבים בו זמנית את תכניות הלימודים עם פעילויות חברתיות ותרבותיות שונות.
תיכון עירוני א'
מנהל: ד"ר דביר שלומי. כתובת: דם המכבים 9. שנת הקמה: 1997.
תפישה חינוכית: לאפשר לבני אדם להגיע למיטבם.
בית-הספר העל-יסודי למדעים ולאמנויות בעיר יפעל לקידום מערכת חינוכית מעצימה מבחינה הישגית, ערכית וחברתית, המאפשרת לתלמידים, לצוות המורים ולקהילה הזדמנויות מגוונות, מאתגרות ומשמעותיות למיצוי יכולות אישיות וארגוניות. ערכי הליבה של בית הספר: מנהיגות, מצוינות אישית וחברתית, יוזמה וחדשנות ושיתוף בקבלת החלטות.
תיכון מו"ר
מנהלת: גלית בר-אל. כתובת: הדרים, רעות. שנת הקמה: 1991. א
בית הספר העל יסודי מו"ר מכבים רעות מאמין בפיתוח מנהיגות חברתית קהילתית תוך דיאלוג ושקיפות עם המעגלים השונים. בית הספר שואף למצוינות לימודית וחברתית תוך הצבת סטנדרטים גבוהים ומתוך שאיפה שכל תלמיד, מורה ועובד יפעלו באופן המיטבי להשגת יעדים גבוהים ככל האפשר. בבית הספר מגוון מגמות המאפשרות לכל תלמיד למצות את הפוטנציאל האישי ולחתור למצוינות אישית. פעילות חברתית ערכית עשירה מאפשרת פיתוח בוגר בעל מודעות אזרחית, רחב אופקים, פעיל ומעורב. המסע לפולין, אליו יוצאים בשכבת יב' נפתח ביא' בתכנית "תיעוד והנצחה" וכתוצאה מכך ההכנה למסע ברמה הקוגנטיבית והרגשית עוצמתית ביותר.
נציגי תלמידים משכבת יא' משתתפים במשלחת חילופי נוער עם גרמניה. נבחרות FRC ו-FLL בתחום הרובוטיקה מייצגות מדי שנה את ביה"ס והעיר מודיעין בארץ ובעולם וכך גם מועדון הספורט על נבחרותיו.
אורט (עירוני ד')
מנהלת: גלית גולדברגר. כתובת: עמק חרוד 9. שנת הקמה: 2010.
בית הספר יחנך את תלמידיו להשקפת עולם שמשלבת ערכים וביניהם הומניזם, סובלנות, כבוד האדם, דמוקרטיה וציונות, ויכוון את תלמידיו להיות אנשים משפיעים ובעלי אחריות חברתית. בית הספר יפעל להטמיע אורח חיים המצמיח ומטפח תלמיד שחושב באופן ביקורתי, סקרן ויצירתי ויכין את בוגריו להתמודד עם עולם משתנה, תחרותי ועתיר ידע ומידע.
תיכון עירוני ב'
מנהלת: ריקי נגרי. כתובת: נחל עיון 1. שנת הקמה: 1999.
אנו מאמינים כי תפקידו של בית הספר לטפח את התלמיד כבוגר אוהב ומכבד אדם, בוגר ערכי ומוסרי, בן תרבות, פעיל, מחויב לחברה, בעל זיקה וקשר למולדתו ולמורשת היהודית, דעתן, רחב אופקים, מאותגר אינטלקטואלית ומגיע למיצוי היכולות האישיות שלו.
העשייה החינוכית שלנו מתרכזת בחמישה תחומים מרכזיים שקשורים אחד בשני ועוזרים לנו לממש את החזון החינוכי שלנו: התמחות בהתמודדות עם צורכי הפרט ורווחתו, התמחות בארגון ההוראה והלמידה, התמחות בפיתוח המורה, ברווחתו ובקידומו, פיתוח מעורבות בעיצוב חיי ביה"ס והקהילה והפיכת בית הספר למוקד משיכה לתלמידים.
לבית הספר שתי מגמות ייחודיות: תקשורת ומגמת חינוך גופני. בית הספר פועל לעשייה בתחומים הלימודי והערכי-חברתי, המבטאת את ההכרה בשונות תוך חתירה למצוינות ומתן מענה לבעלי צרכים ייחודיים: שילוב כיתות חינוך מיוחד בכל השכבות, תוכנית מצוינות בתחום החינוך הגופני, תוכנית העשרה לכיתות מצויינות ,השתתפות בפרויקטים ייחודיים כגון תחרויות רובוטיקה בחט"ב ובחט"ע, תעשיידע, מחנה מדעי והשתתפות באולימפיאדות במקצועות המדעיים.
אסיף
מנהלת: נאוה אסף. כתובת: עמק בית שאן 4. שנת הקמה: 1999.
אסיף הוא בית ספר קהילתי. אנו מאמינים בטיפוח בית הספר כסביבה חינוכית המושתתת על שיח מתמיד, יוצר ומכבד בין מורים, תלמידים, הורים וקהילה. שכן ביה"ס מהווה מוסד חינוכי-ערכי, מכוון ומתווה דרך לתלמידיו, למען יהיו בני אדם בעלי מודעות עצמית וחברתית וביקורת עצמית.
אנו מאמינים בתהליכים לימודיים המושתתים על יסודות חברתיים-ערכיים, אשר מובילים לסובלנות כלפי היחיד והחברה, תוך פיתוח מעורבות, אחריות וערבות הדדית בין צוות ביה"ס, התלמידים והוריהם, בבחינת "אדם מדליק נר מנר זה דולק וזה אינו חסר".
צוות ביה"ס פועל נמרצות ומקנה לתלמידיו מיומנויות למידה וחשיבה מגוונות ברוח המאה ה- 21, תוך שימוש בדרכי הוראה-למידה הולמות את הקדמה הטכנולוגית. מימוש היכולות הגלומות בכל אחד מתלמידינו, הינו יסוד המהווה נר לרגלינו. זאת על מנת להנחותם לקראת מיצוי מיטבי של היכולות הגלומות ביחיד ובקבוצה.
פעילותנו מושתתת על עידוד "מיצויינות", המובילה למצוינות ולהצטיינות, בדרך שביסודה מתן שוויון הזדמנויות, בד בבד עם מתן מענה לשונות וזאת בהתאם לנקודות האור ולמוקדים לחיזוק של כל תלמיד, בבחינת הדאגה לפרט במגוון ההיבטים הלימודיים והחברתיים, כדברי יאנוש קורצ'אק: "מחנך צריך לדעת, שהוא כמנגן על הכינור. וכל נער הוא נימה אחרת וצליל אחר ועליו לדעת מתי ללחוץ על המיתר ואימתי להרפות".
עידנים
מנהלת: עמליה ליידרמן. כתובת: תלתן 2. שנת הקמה: 1996.
בית הספר עידנים מאמין כי כל אחד יכול להצליח, להתקדם ולהתפתח בתחומי בית הספר. בית הספר מצעיד את קהילתו לעשייה ערכית של כבוד הדדי, אהבת הארץ ותרומה לקהילה. צוות בית הספר מקצועי ואיכותי הפועל מתוך התייחסות אישית לצרכי התלמידים ונותן מענה לשונות. קהילת ההורים עובדת בשיתוף פעולה מלא ושותפה לדרך ולמהות, תומכת בעשייה החינוכית, מקדמת ופועלת לקידום המטרות והצרכים המשותפים של בית הספר והקהילה. בית הספר מחנך את תלמידיו, להיות בוגרים איכותיים, ביקורתיים, התורמים לחברה ונתרמים ממנה.
שבטי ישראל
מנהל: אבי ברגר. כתובת: אפרים 15. שנת הקמה: 2006.
"חנוך לנער על פי דרכו עד כי יזקיו לא יסור ממנה". בית הספר שבטי ישראל הינו בית ספר קהילתי, קולט עליה, השואף לפתח בבוגריו ערכים יהודיים, דתיים וציוניים, להצמיח תלמידים משכילים, בעלי יכולת חשיבה ולמידה עצמאית, החותרים למצוינות באווירה של אקלים מכבד ומיטבי.
"ללמוד וללמד לשמור ולעשות" בית הספר הינו ארגון לומד ומתחדש כל העת. בית הספר שם לו למטרה לחנך למידות, לימוד תורה וקיום מצוות באהבה. הלימוד יעשה תוך שימוש באמצעים מגוונים וחווייתיים בבחינת "בכל דרכך דעהו". וזאת על מנת לחנך בוגר שומר מצוות מתוך בחירה תבונית ומושכלת. בית הספר שם לו למטרה לפתח בר אוריין בקודש ובחול. על מנת לחנך אדם בוגר המשלב תורה עם דרך ארץ, מכיר בחיוניותם של הלמודים הכללים שואף למצוינות ומיצוי יכולות בתהליכים המתאימים לחיים שומרי מצוות בחברה טכנולוגית משתנה, מעורב ותורם לזולת.
רעים
מנהלת: רינה דוידי. כתובת: ראובן 6. שנת הקמה: 1991.
בית ספר רעים במשכנו החדש ממשיך לשמש בית חם אוהב, בטוח ותומך לתלמידיו ולקהילה ומושתת על ערכי אהבת האדם, הארץ והמדינה. בית הספר הוא חלק מהחברה וגורם מרכזי בעיצוב פניה. בחברה משתנה ודינאמית מוטלת עלינו החובה לזהות את הצרכים הייחודיים לנו, לסייע בעיצוב אישיותו של התלמיד לאדם שלם למען יחיה חיים משמעותיים על פי ערכים ונורמות הראויים לחברה.
אנו מעמידים במרכז החשיבות את האדם, הייחודיות שבו, מיצוי כישוריו ויכולותיו, תוך טיפוח השייכות לבית הספר לקהילה ולמדינה. בבית הספר יש יחס אישי לכל תלמיד, העצמת תלמידים מתקשים. קבוצות למידה קטנות. בית הספר מעודד את העצמת הקבוצה החינוכית תוך הדגשת הומניזם, פתיחות לשינוי קידמה וטכנולוגיה. בית הספר מקיים פיתוח והעצמת הצוות והתלמיד ומטפח תרבות שיחה ודיון ומקיים דיאלוג משמעותי והכל תוך יחסי שקיפות פתיחות ושיתוף. בית הספר מחנך לאהבת הארץ ומורשת העם לשמירת הטבע והסביבה לסובלנות, לקיחת יוזמה, מעורבות, קבלת השונה ואחריות אישית, מעורבות חברתית והתנדבות, מטפח מועצת תלמידים חוגים וחברות בתנועות נוער אנו מאמינים בטיפוח מצוינות, מנהיגות ויצירתיות בהוראה איכותית בסביבת למידה מאפשרת עתירת טכנולוגיה ומותאמת לזמן. זאת מהאמונה כי: "חברה מצוינת בונה חינוך מצוין בונה חברה מצוינת.
דרכי יהודה
מנהלת: אילנה רוזן. כתובת: יהלום 52. שנת הקמה: 2010.
בית הספר "דרכי יהודה" שואף לחנך את תלמידיו לשמירת אורח חיים דתי-ציוני, חינוך לערכים ואהבת הארץ ברוח משנת החמ"ד בבחינת "בכל דרכך דעהו" (משלי ג', ו'). בית הספר חרט על דיגלו קידום הישגי הלומדים ופיתוח מצוינות תוך העצמת הפרט ומתן מענה לשונות. בוגר בית הספר "דרכי יהודה" ירכוש מיומנויות כדי להיות לומד עצמאי בעל יכולת השתלבות בקהילה בעידן המאה ה-21 וכן יהווה דוגמא לסביבתו בהליכותיו ובאורח חייו.
כרמים
מנהל: עותניאל גלילי. כתובת: עמק חרוד 29. שנת הקמה: 2011. א
השאיפה למצוינות היא מידת הרצון, הגשמת המצוינות היא מידת ההשקעה, הדרך היא דרך ארץ, והשמיים הם הגבול!
היזמות, החדשנות, העצמה ופיתוח מנהיגות, השאיפה למיצוינות ומצוינות בדרכי הוראה ולמידה ייחודיות, חדשניות אשר פורצות דרך ומכוונות לתהליכי חקר בינתחומיים, קידום תהליכי חשיבה גבוהים, הם יהיו כחלק מהתרבות והשפה המתפתחת וצומחת של קהילת הצוות החינוכי בכרמים בעולם המאה ה-21.
דרכי ההוראה והלמידה יהיו מכוונות ושואפות לקידום הישגים חינוכיים גבוהים, בהם הלומד הוא חלק מקבוצת לומדים בה הוא מעורב, חושב, סקרן, יוזם, ביקורתי ויצירתי אשר יודע ללמוד בקהילה. מרחבי למידה אסתטיים אשר מעוררים סקרנות יתרמו להתפתחותם וקידומם הערכי והלימודי של ילדינו. החינוך לערכים של כבוד האדם, טיפוח הסבלנות והסובלנות, קבלת אחריות אישית וערבות הדדית תוך הגברת תחושת השייכות לעם, לתרבות ולמורשת יהוו חלק אינטרגלי בחינוך הילדים תוך שיח מכבד ואוהב לילדים. קהילת ההורים תהיה שותפה ותומכת בתהליכים החינוכיים המקצועיים תוך דיאלוג מיטבי על כבוד הדדי, סבלנות וסובלנות, ערבות הדדית ונתינה לקהילה.
תיכון עירוני ה'
מנהלת: ליאת אפלבוים. כתובת: עמק זבולון (מתארח במבנה תיכון אמי"ת בנים). שנת הקמה: 2013
בית ספר הוא קהילתי וצומח, הנכנס לשנתו השנייה וממשיך בבניית שפה חינוכית ופדגוגית ייחודית, רלוונטית לפיתוח חשיבה ומיומנויות חקר במאה ה-21. בית הספר משלב בתוכנית הלימודים פדגוגיה חדשנית, היוצאת מתוך סקרנות הלומד, ומביאה למצוינות אישית. אנו מאמינים כי למידה משמעותית מתקיימת כאשר נוצרת רלוונטיות בין תכנית הלימודים לבין "העולם האמיתי". היא נוצרת כאשר הלומד פעיל, שואל שאלות, מתמודד עם פתרון בעיות, ומביא את הייחודיות שלו כ"אדם לומד" לידי ביטוי. למידה משמעותית נובעת מהנעה פנימית, ויכולה להתקיים רק בסביבה דיאולוגית, מאתגרת ומאפשרת, בה הלומד מכיר את סגנונות הלמידה שלו. זו למידה המתקיימת בתוך "קהילת לומדות", המתנסה בגיוון דרכי למידה.
אנו מאמינים כי חינוך לדמוקרטיה, סובלנות, כבוד האדם, ובמקביל- פיתוח החשיבה הביקורתית, פיתוח הסקרנות והיצירתיות יובילו את תלמידי ביה"ס למצוינות אישית וחברתית.
(צילום אינגריד מולר)