תנסו במקום אחר

איילת לוין
2014-08-17 01:00:00
2017-11-13 00:00:00

שלושה שבועות לפתיחת שנת הלימודים, עדיין יש ילדים שלא יודעים היכן ילמדו. החמור הוא שמדובר בילדים עם לקויי למידה או כאלה שעל פי ועדת ההשמה נקבע כי הם צריכים להיות בכיתה קטנה יחסית וזקוקים ליחס אישי יותר.

למערכת הגיעה פניה משתי משפחות מכפר האורנים, שילדיהן מיועדים ללמוד במודיעין, בכיתה ט'. כאמור – אזור הרישום של יישוב זה הוא מודיעין ובהתאם לכך הם נרשמו לבתי ספר במודיעין, אך לפני למעלה מחודש וחצי קיבלו ההורים מכתב מעיריית מודיעין המבשר להם כי בקשתם נדחתה. בשיחת טלפון שעשתה אחת האמהות עם המועצה האזורית של היישוב (מטה בנימין) נאמר לה כי עיריית מודיעין דחתה את הבקשה מחוסר מקום.

"הילדים האלו הכי הרבה צריכים חיבוק והם מקבלים בדיוק את ההיפך", אומרת האם. "לילדים האחרים הדפסתי כבר חולצות, קנינו מחברות. הכל כבר מוכן. רק הבן שלי לא יודע מה יקרה איתו. זה מתסכל ועצוב בעיני, דווקא לילדים שקשה להם יותר".

לדברי האם, לאחר שקיבלו את הידיעה פנו תחילה אל מנהלת המחלקה לחינוך מיוחד בעיריית מודיעין, דורית קוטלר, שענתה להן ישר ולעניין: "אין מה לעשות. אין מקום". יש לציין כי מי שאחראי על הקצאת כיתות ומקום לתלמידים במקרה זה הוא משרד החינוך. לכן הן המשיכו הלאה ועלו בסולם הדרגות אל המפקחת הראשית לחינוך מיוחד של אזור ירושלים, מירה רוזנבליט. בשיחה איתה נאמר לא', כך סיפרה, כי "לא יתכן שהתשובה שהם יקבלו היא שאין מקום והנושא יטופל". עוד היא הבטיחה לחזור אליה תוך ימים ספורים עם תשובות. "זה היה לפני שלושה שבועות. המפקחת עדיין לא חזרה אלי. עודכנתי שבנוסף לכך היא יצאה לחופשה בחו"ל ומי שחזרה אלי לא מזמן הייתה העוזרת שלה, שאמרה 'תתחילו לחפש מקומות אלטרנטיביים'".

האם השנייה סיפרה כי מאז שדחו את בקשת הרישום של הבן שלה אף אחד לא מדבר איתה. "במועצה אמרו לי שאין מקומות ובודקים חלופות. עד היום לא שמעתי לא מהם ולא מאף אחד. אנחנו תלויים באוויר. אני מתכוונת להגיע עד לשר פירון. איך מביאים אותנו למצב כזה?!".

מה את מתכננת לעשות?

"מודיעין זה אזור הרישום שלי. לנו אין תיכון ואין סיכוי שהבת שלי תלמד במקום מרוחק יותר ממודיעין. היא תשב בבית עד שימצאו לה מקום, ובמודיעין".

ממשרד החינוך נמסר בתגובה: "בימים אלה מחוז ירושלים בשיתוף עם מחלקת החינוך במטה בנימין מנסים למצוא פתרון לסוגיה".

מהעירייה נמסר בתגובה: "העירייה משקיעה משאבים רבים במתן מענה לילדים בעלי צרכים מיוחדים. חשוב להדגיש כי האחריות לשיבוץ היא של הרשות בה מתגוררים התלמידים יחד עם משרד החינוך המהווה גורם מתווך בין רשויות ואף מחוזות במקרה שאין מענה לשיבוץ תלמיד חינוך מיוחד במקום מגוריו. בהתאם לתקנים של עיריית מודיעין משובצים בשלב ראשון תלמידי העיר ובמידה ויש מקום פנוי בוחנים את בקשות השיבוץ מרשויות אחרות. זו מדיניות משרד החינוך וכך גם קורה הפוך כאשר עיריית מודיעין פונה לקבלת שיבוץ של תושב העיר למוסד ברשות אחרת. במידה ויוגדלו תקני משרד החינוך תוכל העירייה להיענות גם לבקשות של תושבי הישובים הסמוכים".

(צילום ארכיון)

כתבות נוספות

איך מתמודדים עם מאניה דיפרסיה?

מאניה דיפרסיה, או בשמה המקצועי הפרעה דו-קוטבית, היא אחת מהפרעות הנפש המורכבות והמאתגרות שמשפיעות על מיליוני אנשים ברחבי העולם. הפרעה זו מתאפיינת בתנודות קיצוניות במצבי

המשך קריאה »