קבוצה של 12 גברים ונשים מהקהילה הגאה של מודיעין הקימה "צוות חזון" לבחינת צרכי הקהילה בעיר – ילדים, נוער והורים. הם מעלים רעיונות לפעילויות חינוכיות וחברתיות עבורם ומגדירים את מטרות הפורום. אחת מהפעולות הראשונות שלהם בשיתוף עם האגף לשירותים חברתיים הייתה הפעלת משחקייה ברעות עבור ילדי והורי הקהילה הגאה – "משחקייה בשלל צבעים". המשחקייה תפעל בכל יום שני בין השעות 19:00-16:00 והיא מיועדת לילדים בגיל הרך, עד גיל שש. המשחקייה נמצאת במועדונית מאובזרת בעיר וכוללת מגוון משחקים ופעילויות בתוך המבנה ובגינת המתחם. הרעיון נולד מתוך הרצון לחשוף את הילדים לילדים אחרים שבאים מתא משפחתי מוכר ודומה לשלהם. כמו כן היא מספקת לילדי הקהילה והוריהם מקום מפגש בו ניתן לשחק וליהנות יחד תוך יצירת קבוצת חברתית מגובשת.
מפרט קובי דביר (39), נשוי לשי ואב לפעוטה בת שנה וארבעה חודשים, מראשי הקהילה בעיר: "עד היום היו מספר קבוצות פעילות השייכות לקהילה הגאה, שפעלה בקבוצות קטנות ופנתה לרוב לקבוצת גיל מסוימת. כמו למשל תהילה – קבוצת תמיכה להורים לילדים גאים, איגי – תנועת נוער של הקהילה, 'קפה גאה' שהעיריה מפעילה. בשנה שעברה עברנו קבוצה של הורים גאים סדנת הורות מטעם האגף לשירותים חברתיים ושאלנו את עצמנו למה לא לחבר בין הפעולות של הקבוצות השונות ולגבש את הקהילה? אנו נמצאים בתחילת דרכו של הפורום הגאה ובונים תוכנית מסודרת בימים אלו".
לאיזו מטרה הקמתם את הפורום הגאה?
"השאיפה היא לאחד את כל הקבוצות הפועלות של הקהילה תחת קורת גג אחת ולהוסיף פעילויות שלא התקיימו בעבר, מפה נולדה למעשה המשחקייה.כמו כן אנו ממפים את הצרכים מתוך שיחות עם הורים ובני נוער להבין למה הם זקוקים שנותר עד היום ללא מענה".
מה גודל הקהילה?
"כיום אנחנו בקשר עם כמאתיים איש, הורים וילדים. אבל יש עוד משפחות גאות רבות במודיעין על כל גוניהן ואנחנו מעוניינים ליצור קהילה שנוחה ומהנה עבור הקשת השלמה של המשפחות בעיר".
מה גיליתם בשיחות עם בני נוער והורים מהקהילה?
"גילינו שלושה צרכים עיקריים בקבוצות שונות. האחד הוא צורך חברתי אצל הורים לחבור להורים בסטאטוס זהה לשלהם. אם זה הורים גרושים שיצאו מהארון, הורים גאים שהביאו ילד לבד, הורים הומואים וכדומה. השני – ראינו חשיבות אם אפשר לקרוא לזה צורך להפגיש את הילדים הקטנטנים עם ילדים שהגיעו ממשפחות דומות, נכון שהקבלה במודיעין אדירה ולא נתקלנו בחוסר קבלה בגילאים הללו מצד צוות הגן או ההורים האחרים. אבל לרוב הילד או הילדה הגאים הם היחידים בגן לכן חשוב שלא ירגישו שונים. המטרה היא לא לבדל, להמשיך להיות חלק מההווי העירוני אבל לשלב אותם בפעילות של דומים להם. לעומת זאת בגילאי הילדים הגדולים יותר, בעקבות שיחות עם בני נוער בקפה הגאה, הבנו כי ישנה בעיה נקודתית, שיש לטפל בה באופן מיידי ככל האפשר, במספר מוקדים בבתי הספר העל יסודיים בעיר בהם הנוער חשים חוסר מוגנות לצאת מהארון וחוסר קבלה של זהותם. הם סיפרו כי שמעו הערות פוגעניות מצוות בית הספר או על מקרים בהם הצוות לא מנע הערות מתעמרות של בני נוער אחרים".
(צילום פרטי)