קבוצת הנדל"ן הגדולה CPM עברה מתל אביב למודיעין והתמקמה בבניין "אטריום" באזור התעסוקה. הבניין שייך לחברה, שהקימה אותו. כעת שוכן בו מטה החברה ומספר יחידות נוספות.
שווי קבוצת CPM מוערך בעשרה מיליארד שקל. היא עוסקת במגוון רחב של פעילות עסקית בתחום הנדל"ן. החל מניהול פרוייקטים עבור גופים אחרים, יזמות עצמית של פרוייקטים בתחום הבניה וכן בניה, הקמה ואחזקה של נדל"ן מניב בהיקפים גדולים. אפילו יזמות נדל"ן באירופה, בעיקר ברומניה ואוקראינה. לדברי היו"ר עמיקם אורן, "ההחלטה לעבור מתל אביב למודיעין היתה החלטה אסטרטגית חשובה ביותר עבורנו. עברנו למודיעין לפני חודש ימים כחלק מתפיסה שהחברה מבקשת להיכנס לפעילות עסקית רחבה באזור מודיעין".
אורן, מהנדס בהשכלתו, עשה את רוב קריירת ה"בינוי" שלו בחיל האוויר. כמפקד הבינוי של החיל עסק אורן בפרוייקטים גדולים – בעיקר של הקמת שכונות לאנשי קבע בבסיסי חיל האוויר. לאחר שחרורו היה למנכ"ל חברת הבניה "אזורים" ומנכ"ל משרד השיכון (בראשית שנות התשעים, עם השר דאז אריאל שרון) ובין השאר היה הרוח החיה מאחורי הקמת היישוב רעות. בנושא זה הוא נזכר: "רעות היתה אמורה לקום בכלל על גבעת התיתורה. שלחו אותי לאתר את השטח, עליתי לתיתורה וראיתי שיש שם הרבה מערות ואתרי עתיקות ואמרתי 'זה לא שטח מתאים'. חיפשתי מסביב ואז החלטתי שרעות תקום על הגבעה ליד, היכן שהיא כיום".
בניין "אטריום" בלבד שווה, לפי אורן, כשבעים מיליון שקל. אורן: "אנחנו משווקים היום שטחים משרדיים ומסחריים בבניין במחיר 48 שקלים למטר רבוע שזה מחיר אטרקטיבי מאד". בקרוב תתחיל CPM לפתח מגרש נוסף שבבעלותה שעליו יוקם בניין משרדים דומה בשם "אטריום 2", שיהיה חלק ממערך הנדל"ן המניב של הקבוצה. חברת CPM מתכננת לקחת חלק בפרוייקטים עתידיים במודיעין, חלקם בשיתוף פעולה עם החברה הכלכלית. אולם אורן ציין כי החברה לא מתכננת להיכנס ליזמות בשכונת נופים החדשה, למרות הניסיון הרב שיש לקבוצה בהקמה וניהול קבוצות רכישה.
בתחום הנדל"ן המניב כבר מחזיקה החברה במרכזים מסחריים בקריית ספר בקאנטרי קלאב בראש העין. כיזם החברה עוסקת בהרחבת טרמינל 3 בנתב"ג, שיפוץ והרחבת מבנה בנק ישראל בירושלים, בניית הקמפוס החדש של סמינר הקיבוצים בתל אביב, הקמת כל קריות הממשלה ובתי המשפט בפרויקט בינוי ענק שהחל עוד בשנת 1993, הקמת מגדל האישפוז החדש באיכילוב והקמת בית החולים החדש של אסותא באשדוד.
מעבר לכך שהמשרד שלך יהיה קל"ב, מה היו שיקולי המעבר?
"ראשית אני אוהב את האזור ויש לי זיקה מיוחדת למקום. פרט לכך שזה מקום מגורי, כל בכירי החברה שלי היו בזמנו בין מקימי רעות. היום קבוצת CPM למעשה סוגרת מעגל וחוזרת למודיעין אחרי עשרים ושלוש שנים".
ומבחינה עסקית?
"למודיעין יש פוטנציאל גדול בתחום הפיתוח ותמיד האמנתי בפוטנציאל של העיר, לכן הציפיות שלי הן להשתלב בניהול הפרוייקטים החדשים בעיר ובכל תהליך הפיתוח של העיר. אנחנו בקבוצה רואים היום את מודיעין בצורה אחרת לגמרי".
באלו פרוייקטים אתם מתכננים להיות מעורבים?
"ראשית כל ליזום בתחום המגורים, אבל גם בתחום המסחר והמשרדים. בקרוב נתחיל להניע את הפרוייקט של 'אטריום 2' שיהיה בניין כמו אחיו הנוכחי, שישתרע על פני 12 לף מטרים רבועים. 'אטריום' ו'אטריום 2' מהווים אלטרנטיבה מצויינת וכדאית מבחינה כלכלית לאזורי תעשייה ופארקים ביישובים קרובים כמו איירפורט סיטי, יהוד, והסביבה".
48 שקלים למ"ר זה מחיר אטרקטיבי?
"כן. ויותר מזה – יש אפשרות להגיע גם למחירים של 40 שקלים למטר מרובע בשכירות באזור ליגד. זה ממש בעדיפות מול מקומות אחרים רבים באזור. נפגשתי עם ראש העיר ביבס ואמרתי לו שאני יכול בלי שום הוצאות נוספות לרדת למחיר שכירות של 40 שקלים למטר מרובע".
איך תעשה את זה?
"זה לא מסובך ומצריך רק שינוי בתב"ע של אזור התעשייה בליגד, בעיקר בנקודות הגובה של הבניינים. שינוי כזה בתב"ע יאפשר להוסיף שטחי בניה, להקטין הוצאות על שטחים לא מנוצלים, לא לבזבז הוצאות על בנייה מדורגת שהתב"ע מחייבת על מנת לשמור על גובה מקסימלי של 19 מטר מקו הקרקע, ועוד הרבה אופציות, שיוזילו את הבניה ובעקבות זאת יוזילו את עלויות השכירות ל-40 שקלים למ"ר. זה הרבה. הדברים האלה הם המפתח לקידום ולפיתוח של אזור ליגד וזה בידיים שלנו".
(צילום: יהודה גולן)