ללכת בעיר, להרגיש בכפר

אילת לוין

בימים אלה יוצא לדרך פרויקט "שביל טבע עירוני": מסלול שמתחיל בגבעת הברושים שבמזרח העיר, דרך יער הילדים, גבעת התיתורה אל פארק ענבה שבמרכז העיר ומשם דרך טיילת חוט השני לכיוון גבעת ברפיליה, שבמערב שכונת אבני-חן. השביל חושף את ההולכים בו למגוון ערכי טבע.

הפרויקט הוא חלק מתוכנית אב לתיירות. חלקה הראשון הוא עריכת סקר טבע עירוני שיספק תשתית של ידע מקצועי על אתרי טבע בתחומי העיר הבנויה. הסקר מציג תמונה כוללת ומידע נגיש ועדכני לגבי כל אתר ואתר בתחום החי, צומח ומורשת של המקום וזאת במטרה שתושבי העיר ואורחים שיגיעו לעיר יכירו מקרוב, וברגליים, את המורשת ההיסטורית באזורנו ואת ערכי הטבע העירוני המגוון במודיעין וסביבתה.

התוכנית העירונית החלה בתהליך של  מיפוי ושילוב האתרים בתוכנית התיירות העירונית "מודי מסע בארץ החשמונאים". במסגרת תכנית זו הוצבו ב-12 אתרים שונים בעיר שלטי "מודי מסע בארץ החשמונאים" על שם מודיעין הקדומה הידועה בתור העיר בה פעלה משפחת החשמונאים. האתרים בהם נמצאים השלטים הם גבעת הברושים, יער הילדים, תיתורה, פארק ענבה, טיילת חוט השני, גבעת ברפיליה, גבעת שר, אום אל עומדן, חרבת חרובה, בקעת הנזירים, הגבעות הדרומיות וחרבת נכס.

בכל אתר ואתר יוכלו המטיילים לקבל מידע מהשלט ובוא הרקע ההיסטורי של המקום, מפה של "שביל הטבע העירוני" המייצר שביל וירטואלי מקשר בין כל אתרי התיירות, הטבע והמורשת בעיר, תמונות מייצגות וסרגל היסטורי שמתאר על גבי "סרגל זמן" מה התרחש באתר לאורך ההיסטוריה ונקודה אדומה לציון המקום.

מטיילים חרוצים המעוניינים ללמוד על האתרים בבית יוכלו לעשות זאת באמצעות אתר העירייה בלשונית "איכות וסביבה" ולקבל מידע בשלב זה משישה "כרטיסי אתר" מקיפים בהם יעברו המטיילים ב"שביל הטבע העירוני". 

 

כתבות נוספות

איך מתמודדים עם מאניה דיפרסיה?

מאניה דיפרסיה, או בשמה המקצועי הפרעה דו-קוטבית, היא אחת מהפרעות הנפש המורכבות והמאתגרות שמשפיעות על מיליוני אנשים ברחבי העולם. הפרעה זו מתאפיינת בתנודות קיצוניות במצבי

המשך קריאה »