"אני רואה את החלק הטוב והוא שלברוך יש המשכיות בדמותם של חמישה ילדים מקסימים שאני אמשיך לגדל, כי את זה ברוך היה רוצה", אמרה הדס מזרחי שאיבדה את בעלה סגן ניצב ברוך מזרחי שנהרג בפיגוע הירי ליד מחסום תרקומיא ערב החג.
הדס שנפגעה מהירי שוחררה מבית החולים "שערי צדק" בירושלים, כדי לנסוע לבית הוריה בקריית ארבע ולספר לילדיה שחלקם היו עם הוריה, על מות אביהם. מיד לאחר מכן שבה הדס לבית החולים שערי צדק להמשך הטיפול בפצע הירי במותנה.
על האירוע סיפרה הדס: "קצת אחרי מחסום תרקומיא ברוך צעק לפתע 'יורים! יורים! יורים! תתכופפו!' ברוך לחץ על הגז ואז שמעתי אותו אומר איי! והוא נפל עלי. הבנתי שהוא נפגע, אני הרגשתי כאב בצד, אבל כשראיתי שברוך לא מחזיק את ההגה, לקחתי את ההגה ליד כדי שלא נתדרדר לצידי הדרך, כי רציתי להציל את הילדים וצעקתי להם שישחררו את חגורות הבטיחות וישכבו על רצפת הרכב ואחרי שהתרחקנו בלמתי את הרכב בעזרת מעצור היד והורדת הילוך, כדי שהוא לא יתדרדר. אם היינו עוצרים זה היה וידוא הריגה".
רחל סיימונס אחותה של הדס סיפרה כי הדס התקשרה אליה אחרי האירוע בבכי, "הבנתי שקרה משהו קשה, כי שמעתי אותה בוכה, היא הבינה מיד שאיבדה את בעלה, שהיה אדם נפלא. רק לאחר מותו נודע לנו באיזו עבודה רגישה וחשובה הוא עסק וכמה הוא תרם למדינה וזאת לא קלישאה".
אחת מעמיתותיו לעבודה של ברוך, רב פקד י. סיפרה "בערב החג שוחחנו והוא איחל לי חג שמח, דיברנו עוד כמה דקות וזהו. אנשים לא יודעים איזה אדם נפלא הוא היה ועד כמה הוא עשה עבודה שהיתה חשובה לביטחון של כולם, בעיקר במלחמה בפשע".
במשך כל שעות החג לא הותר שמו של מזרחי לפירסום מכיוון שהמשפחה דתית וחלק מבני המשפחה לא ידעו על האסון. במוצאי החג הותר לפרסום כי מדובר בסגן ניצב ברוך מזרחי ז״ל, תושב רחוב נחל חבר במודיעין. מזרחי שימש כראש מדור טכנולוגיות ביחידת הסיגינט בחטיבת המודיעין שבאגף החקירות והמודיעין של משטרת ישראל.
איש של ביטחון
סגן ניצב ברוך מזרחי ז״ל, בן 47 במותו, היה נשוי להדס ואב לחמישה. הוא נולד בשנת 1967 בתל אביב, גדל והתחנך בבת ים ומזה כחמש עשרה שנים מתגורר עם משפחתו בשכונת משואה במודיעין. בתפקידו האחרון שירת מזה כשלוש שנים כראש מדור טכנולוגיות ביחידת הסיגינט, חטיבת המודיעין באגף החקירות והמודיעין.
משך כל חייו פעל ברוך מזרחי בשירות המדינה ולמען בטחון המדינה ואזרחיה. שירת בצה״ל במשך 25 שנים, לאורך כל שירותו בצה״ל, הן כחייל סדיר והן כאיש צבא קבע, ביצע מגוון תפקידים מבצעיים וטכנולוגיים, האחרון שבהם כסגן אלוף ביחידת המודיעין 8200.
ביוני 2011 גוייס מזרחי מצה״ל למשטרת ישראל כסגן ניצב, כאמור לתפקיד ראש מדור טכנולוגיות ביחידת הסיגינט בחטיבת המודיעין, אגף החקירות והמודיעין. ברוך ז״ל היה שותף משמעותי בעיצוב מחלקת הסיגינט ובבניית מערך כח האדם בתחום הטכנולוגיה המבצעית במשטרת ישראל.
בצנעה ובחשאיות תרם תרומה ניכרת למאבקה של משטרת ישראל בפשיעה החמורה והמאורגנת ובפשיעת הסייבר על סוגיה. מעבר לתפקידיו הרשמיים, הוביל פרויקטים רבים בתחום התמחותו, הטביע חותמו במגוון רחב מאוד של תהליכים ותרם תרומה רבת ערך למשטרת ישראל ולאזרחי מדינת ישראל.
מפקדו, ראש מחלקת הסיגינט, תת ניצב י׳, אמר: ״מדובר באבידה בראש ובראשונה למשפחתו ובאבידה אישית ומקצועית גדולה לאנשי היחידה והחטיבה, למשטרת ישראל ולמדינת ישראל. מדובר באדם שמעבר להיותו איש מקצוע מהמעלה הראשונה, היה חבר אמיתי, התנדב לכל משימה במסירות ובאמונה, היווה אוזן קשבת לפקודיו, לעמיתיו ולמפקדיו ונוכחותו היתה מורגשת עד מאוד. ברוך ז״ל הקדיש את כל חייו לשתי אהבותיו הגדולות – משפחתו ומדינת ישראל״.
נתפוס את הרוצחים
סנ״צ ברוך מזרחי ז״ל הובא למנוחות ביום רביעי בשעה 13:00 בחלקה המשטרתית בבית העלמין הצבאי בהר הרצל. מאות חברים, מפקדים, פקודים, בני משפחה ומכרים ליוו את ארונו של מזרחי שהובא בקומנדקר משטרתי לחלקת המשטרה שבבית הקברות הצבאי.
"איבדתי אותך בשריקת כדור אחד" ספדה לו אלמנתו הדס על הקבר הטרי. בקול בכי קורע לב היא זעקה: "מי יאהב אותנו עכשיו? הילדים ואני לא מאמינים שזה קרה ובמקום להזדקן יחד איבדתי את אהבת חיי!", אמרה הדס.
מפכ"ל המשטרה רב ניצב יוחנן דנינו אמר כי המשטרה מתחייבת לשים יד על הרוצחים: "ברוך, הטבעת חותם עמוק על המשטרה ותרמת תרומה גדולה לעבודת המשטרה. אותך ברוך לא נוכל להשיב, אבל תרומתו תישאר עוד שנים רבות, לכן אנו מעניקים לך דרגת ניצב משנה, לה היית ראוי".
מפקדי ושוטרי משטרת ישראל, האגף לחקירות ולמודיעין, חטיבת המודיעין ומחלקת הסיגינט מרכינים ראש בכאב, משתתפים בצער המשפחה ומאחלים החלמה מהירה לרעייתו. יהי זכרו ברוך
(צילום פרטי)