פשטידת ברוקולי ללא גלוטן

באדיבות אורלי פלאי ברונשטיין ל'סוגת' צילום: נמרוד סונדרס

חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:

1  ראש ברוקולי גדול מפורק לפרחים
2  בצלים קצוצים
 2 כפות שמן זית או חמאה
250  גרם ריקוטה
50  גרם גבינה כחולה
 3 ביצים
2  שיני שום כתושות
עלים מ-4 גבעולי תימין או עלי רוזמרין קצוצים
מלח ופלפל שחור גרוס
מעט פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

  1. חולטים את פרחי הברוקולי במים רותחים ומומלחים במשך 2 דקות. מסננים ומעבירים לקערה עם מי קרח, לעצירת הבישול. מסננים היטב.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. מערבבים בקערה את הגבינות ויתר חומרי הפשטידה, מלבד פרחי הברוקולי.
  4. מניחים את פרחי הברוקולי בתבנית, יוצקים עליהם את תערובת הגבינות ואופים במשך 30 דקות או יותר, עד שהפשטידה מזהיבה ומתייצבת.      

כתבות נוספות

הנציג שלנו ביבשת השחורה

גדעון בכר, איש משרד החוץ המוכר מפעילותו בעמותת "תושבים משפיעים במודיעין", מונה לאחרונה לשגריר ישראל בקניה ומספר מדוע דווקא באפריקה אוהבים אותנו

תסתדרו לבד

הורי הילדים בגן ברחוב אפרים גילו עם פתיחת השנה כי הגן אינו מצויד כראוי וכי הציוד שישנו ישן ולא תקין, ונאלצו לצאת למסע גיוס תרומות: "העירייה לא עשתה כלום". העירייה: כל הבעיות טופלו

יש אנשים שיוצאים לפנסיה ומאבדים עשרות אלפי שקלים למרות שהצליחו לחסוך, פשוט לא ידעו לשאול את השאלות הנכונות במועד הפרישה

בבדיקה ראשונה גיליתי פרט מפתיע: האישה עדיין משלמת מס על הקצבה, למרות שהיא זכאית לפטור כמעט מלא על רוב הסכום. אלפי שקלים בכל שנה הלכו

המשך קריאה »

הנציג שלנו ביבשת השחורה

גדעון בכר, איש משרד החוץ המוכר מפעילותו בעמותת "תושבים משפיעים במודיעין", מונה לאחרונה לשגריר ישראל בקניה ומספר מדוע דווקא באפריקה אוהבים אותנו

המשך קריאה »

תסתדרו לבד

הורי הילדים בגן ברחוב אפרים גילו עם פתיחת השנה כי הגן אינו מצויד כראוי וכי הציוד שישנו ישן ולא תקין, ונאלצו לצאת למסע גיוס תרומות: "העירייה לא עשתה כלום". העירייה: כל הבעיות טופלו

המשך קריאה »