סלט ירוק עם ויניגרט רימונים וכדורי חרוסת

המתכון באדיבות פרימור והמתכונאית אתי בטיטו, צילום וסטיילינג: קרן ביטון כהן
2014-04-09 13:29:49
2014-04-09 13:29:49

מצרכים לסלט:

חסה משי ב-2 צבעים (נמכרת גם באריזות)

עלי סלרי מ-3 גבעולים

4-5 צנוניות פרוסות דק

גרגירים מחצי רימון

אופציונאלי: טבעות בצל סגול

מצרכים לויניגרט:

5-6 כפות מיץ רימונים סחוט טבעי "פרימור"

1 כף חומץ בלסמי

1 כף מיץ מלימון טרי

1 כף שמן זית

1 שן שום קצוצה

חצי כפית גרגירי כוסברה

קורט מלח גרוס

פלפל שחור גרוס

מצרכים לכדורי החרוסת:

3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

2 כפות ממרח תמרים

1 כף יין תירוש מתוק

אופן ההכנה:

  1. הכנת כדורי החרוסת: מערבבים את כל המצרכים. יוצרים ביד כדורים או ממלאים בתבנית פרלינים (מחלצים לפני ההגשה). מכניסים לקירור.
  2. הכנת ויניגרט הרימונים: מערבבים היטב בצנצנת סגורה את כל המצרכים מלבד שמן הזית.
  3. קורעים את החסה "ידנית" או בעזרת סכין מתאימה. מכניסים לקערת הגשה יחד עם עלי הסלרי והצנוניות.
  4. מוסיפים את שמן הזית, יוצקים את הויניגרט ומפזרים את גרגירי הרימון וכדורי החרוסת.

 

 

כתבות נוספות

סופו של עידן

אחרי למעלה מ-20 שנות פעילות, עוד מהימים שפעלה בתוך משתלה בשילת, מסעדת גרין האוס סוגרת את שעריה:  "כנראה שהפכנו לפחות אטרקטיביים"

הילד ענק

בזמן שבני גילו מתעצלים לקום בבוקר לבית הספר, עומרי חדד בן ה-13 ממודיעין מתעורר עוד לפני הזריחה ויוצא להתאמן ברכיבה, שחייה וריצה. התוצאה: זכייה באליפות ישראל בטריאתלון

סופו של עידן

אחרי למעלה מ-20 שנות פעילות, עוד מהימים שפעלה בתוך משתלה בשילת, מסעדת גרין האוס סוגרת את שעריה:  "כנראה שהפכנו לפחות אטרקטיביים"

המשך קריאה »

הילד ענק

בזמן שבני גילו מתעצלים לקום בבוקר לבית הספר, עומרי חדד בן ה-13 ממודיעין מתעורר עוד לפני הזריחה ויוצא להתאמן ברכיבה, שחייה וריצה. התוצאה: זכייה באליפות ישראל בטריאתלון

המשך קריאה »