אחד התחומים שבהם היתה משטרת מודיעין עסוקה מאד בשנה האחרונה הם המתאבדים, או יותר נכון: המאיימים להתאבד. זאת בעיקר בשל הסמיכות ליער בן שמן – אתר מועדף על המבקשים להתאבד. לבן שמן מגיעים מכל מרכז הארץ אנשים שסובלים מבעיות אישיות, ממצב כלכלי קשה, ממחלות סופניות ומדיכאון. חלק מהם (בעיקר אלה שלא המשאירים מכתב פרידה) מצליחים למצוא ביער פינה מבודדת ולשלוח יד בנפשם.
מרבית התושבים שנעלמו לפתע והותירו את בני משפחותיהם מודאגים, אותרו בסופו של דבר. כמעט כולם נמצאו בעיקר באזור יער בן שמן ויערות הסביבה. מפקד התחנה, סנ"צ אמיר קליין: "היו לנו בשנה החולפת עשרות מקרים של אנשים שאיימו להתאבד ונעלמו במקומות שונים, אבל בעיקר ביער בן שמן, שהוא אתר נוח ללכת בו לאיבוד".
משטרת מודיעין עשתה בשנה האחרונה שימוש נרחב מאד בטכנולוגיות מתקדמות לאיתור האנשים, כולל טכנולוגיות איתור רכבים בעזרת GPS, איתור מיקום בעזרת איכון לווייני של מכשירי טלפון סלולארי ועוד שיטות שסייעו לשוטרים להגיע למתאבדים בפוטנציה.
"את רוב רובם של האנשים שהותירו מכתבי התאבדות מצאנו כשהם בריאים ושלמים ועוד לפני שהספיקו להזיק לעצמם", מסביר קליין. "היה לנו מקרה אחד של תושב מודיעין שהגענו אליו בדקה התשעים ממש, כשהוא היה על סף עילפון בחוף הים בהרצליה, אחרי שכבר נטל מספר רב של כדורים. שטיפת קיבה מהירה שבוצעה לו הצילה את חייו".
(צילום ארכיון)