יריד התעסוקה הטכנולוגי הראשון של מודיעין התקיים לפני כשבוע במשרדי MESH – החממה הפועלת בפארק הטכנולוגי. היוזמה היתה של משה פורת מ-MESH ושל היועצת האירגונית לימור רביד. האירוע החל ב-8:30 בבוקר ונמשך עד שעות הצהריים המאוחרות. השתתפו בו 26 חברות ומעסיקים וכ-500 אורחים. החברות הגיעו עם היצע של מאות משרות פנויות, חלקן (כ-30) מקומיות והשאר לתפקידים שצריכים איוש במקומות אחרים במרכז הארץ: הרצליה, ירושלים, פתח תקווה ועוד.
אינטל כבר כאן
רוב מציעות העבודה מגיעות מהתחום הטכנולוגי הישיר, או קרוב אליו. כמו למשל "אלקטרוניקס פרו" (רשת מרכזי שירות והתקנה למוצרי חשמל ואלקטרוניקה בידורית) ו"אלקטרה" שהציעו תפקידים לבעלי ניסיון בתחום השירות והמכירה. "אלקטרוניקס פרו" היא אחת החברות המקומיות שהקימה לאחרונה מרכז שירות תמיכה במודיעין ומחפשת מקצוענים תושבי האזור.
חברות מקומיות נוספות שהשתתפו ביריד היו בחלקן דיירי MESH כדוגמת Positive-Apps המתמחה בפיתוח וניהול בתחום המובייל, (הציעו שלוש משרות בפיתוח ותכנות), WIQIT המפתחת פלטפורמה לפרסום מקוון, "הנחומים" (חיפשו אנימטור), CRedFI לניהול סיכונים בנדל"ן מסחרי, אשר הקימה את סניף ישראל במודיעין והגיעו ליריד עם היצע של שש משרות.
נכחו באירוע גם חברות טכנולוגיות והייטק הגדולות עם היצע משרות גדול. כדוגמת התעשייה אווירית שהגיעו עם כמאה משרות פנויות. אינטל הגיעו עם כמה עשרות של משרות רלוונטיות לתושבים מהסביבה. סיסקו הגיעו עם 15 משרות פנויות, מאטריקס הציעה מספר משרות. היו גם חברות הזנק וחברות בגודל בינוני כגון "קוד אואזיס" (חברת שירותים המתמחה בפתרונות תוכנה בטכנולוגיית האינטרנט המעסיקה מומחים בניתוח מערכות, ניהול פרויקטים, פיתוח תוכנה ועיצוב), חברת הסטארט אפ Sqream (סקרים) ובראשם עמי גל, המנכ"ל ואורי נצר, סמנכ"ל המוצרים, שניהם תושבי מודיעין, שפיתחו בסיס נתונים אנליטי מאוד מהיר מבוסס על GPU ואחרים.
עינת פריש מסיסקו, תושבת מודיעין, מצוות הגיוס במשאבי אנוש של החברה, סיפרה כי לרוב סיסקו לא משתתפת בירידים מסוג זה. אבל משה פורת "חיזר אחריהם וזה הצליח לו". עינת: "הוא רדף אחרינו ועשה מאמצים להביא אותנו ואנחנו שמחים על כך. הופתענו לטובה גם מכמות המשתתפים ובעיקר מאיכות המועמדים".
כאמור, פריש הגיעה עם כ-15 משרות פנויות בסיסקו ישראל. לדבריה היא קיבלה הרבה קורות חיים מעניינים וכעת הם יתחילו בתהליך הקבלה למשרות בסניף שבנתניה ובירושלים.
צוות הגיוס של "אינטל", שהגיעו בפעם הראשונה למודיעין, באו גם בזכות קשרים של משה פורת ב"אינטל קפיטל". איה אורפז, אחת מאנשי הצוות שהגיעו לגייס עובדים, סיפרה שכששמעה על היריד חשבה שזו אופציה מעניינת וראויה, ובדיעבד ההחלטה התגלתה כנכונה והם מרוצים. הסיבה לדבריה: כח אדם רלוונטי ואיכותי שיכול להתאים למגוון תפקידים שהיו באמתחתם. אורפז: "חיפשנו אנשים מתאימים למשרות של אנשים בוגרים ומנוסים וכבר הספקנו לבחון את קורות החיים שלהם והופתענו לטובה מכמות המועמדים שנרצה להמשיך איתם. על הדרך גם מצאנו סטודנטים שיכולים להתאים למשרות אחרות".
במה שונה יריד התעסוקה הזה מאחרים?
אורפז: "הפלטפורמה כאן איפשרה אינטראקציה בינאישית, באווירה מקומית, וזה עבד ממש טוב. זו יוזמה מבורכת ואנחנו כבר מחכים ליריד הבא".
לימור רביד: "ירידי תעסוקה הקודמים שהיו בעיר היו מיועדים גם לאוכלוסיות מחוץ למודיעין. הציעו תפקידים גם לכאלה שאינם מנוסים. הציעו בהם גם קורסים והשתלמויות. לנו היה חשוב למקד את היריד לאוכלוסייה של תושבי מודיעין והסביבה בלבד, ולהביא חברות שמציעות תפקידים ברמה גבוהה, בעיקר מהעולם הטכנולוגי, שמתאימות לקהל שנמצא פה. גם החברות שהגיעו לא בדיוק מתחום ההייטק דרשו רקע של השכלה אקדמאית וניסיון".
איך התנהל המפגש בין המעסיקים למועמדים?
"רוב החברות שהגיעו באו עם יותר ממגייס אחד. גם אלו שלא הייתה להם הזדמנות לקיים אינטראקציה אינטימית ולהציג את החברה, לספק עליה מידע נוסף ועל המשרות הפנויות ולהכיר טוב יותר את המועמדים – היתה להן אפשרות למפגשים בינאישיים בין החברות עם קבוצה מצומצמת של מועמדים בחדרים השונים, או להשתתף בהטלת זרקור על החברות בהם השתתף פאנל רחב יותר של מועמדים בחדר הישיבות. כמו שעשו בחברת JVP – קרן הון סיכון ישראלית, שם גם היה ניתן לשאול שאלות. מעברים למפגשים האינטימיים יותר לכל חברה היה דוכן או חדר וכל אחד היה יכול להגיש קורות חיים ולקבל מידע על החברה".
מתחברים באופן אישי
תומר נוסבאום, המשנה למנכ"ל בחברת UNILINK, הגיע ליריד עם היצע של 35 משרות פנויות ברחבי הארץ. UNILINK הוא בית תוכנה המספק פתרונות בתחום בסיסי נתונים ומערכות הפעלה, תמיכת תוכנה, פרויקטי אינטגרציה ושירותי אאוטסורסינג בקרב לקוחות מובילים במשק הישראלי במגזר הפיננסי, הביטחוני הציבורי וההייטק .
לדבריו, היו שני יתרונות מרכזיים ליריד. האחד הייתה אפשרות לאינטראקציה בינאישית בינו לבין המועמדים והשני – החיבור שנוצר בינו לבין חברות אחרות ביריד. לדבריו, האירוע היה קרקע פוריה ליצירת שיתופי פעולה פוטנציאליים.
מאטריקס היא חברת ענק שהמעסיקה כ-6,500 מקצועני IT בשוק הישראלי. היא עוסקת בביצוע פרויקטי אינטגרציה מהגדולים במשק, פיתוח ויישום טכנולוגיות, פתרונות ומוצרי תוכנה, ייצוג ושיווק מוצרי תוכנה מובילים מהעולם, שירותי תשתית, ייעוץ, מיקור חוץ, בדיקות, הדרכה והטמעה ופתרונות חומרה מובילים. מעיין שבתאי, תושבת מודיעין שעובדת בסניף מאטריקס במודיעין עלית, אמרה כי בירידים אחרים, גם הטכנולוגיים מביניהם, כ-50 אחוז מהמועמדים מתאימים. ואילו ביריד שהתקיים ב-MESH מודיעין, "על פי רפרוף ראשוני – למעלה מ-90 אחוז הם מועמדים מתאימים".
צילום: משה פורת