"אנחנו פשוט מתאפקות"

איילת לוין
2014-03-23 00:00:00
2036-03-23 03:35:00

"אני רוצה להחמיא לבית ספרי שיש בו הכל, עד שמגיעים לשירותי הבנות. כנראה לנייר טואלט לא נשאר תקציב", כך מספרת תלמידת כיתה ח' בבית הספר עירוני ד' ולדבריה – היא מייצגת עוד תלמידות רבות.

לדברי ל', באופן קבוע אין נייר טואלט בשירותי בנות. מבדיקה שעשינו מדובר בתופעה מוכרת ברוב שכבות בית הספר ולמרות פניית התלמידים לגורמים מוסמכים רבים בתוך בית הספר הם לא הגיבו למה שגורם – בעיקר בקרב הבנות – לעוגמת נפש.

"בית הספר מארגן לנו טיולים, סדנאות ופעולות שונות, אך אין לו תקציב לנייר טואלט לשירותי הבנות. זה נשמע מצחיק", אמרה. "אך זוהי המציאות. עניין נייר הטואלט הוא לא עניין כיתתי או שכבתי אלא בית ספרי. הגענו כבר למצב שצריך להביא גליל הבית וזאת למרות שההורים משלמים ממיטב כספם על כך שנקבל את כל השירותים שמגיעים לנו ואילו אנו עדין נמצאים כנראה בתקופת האבן. אולי בית הספר נמצא בגרעון כזה שאין ביכולתו לקנות נייר טואלט. אני יודעת, זה נשמע כמו בדיחה, אך מה לעשות שזו היא האמת לאמיתה".

ג', תלמידת כיתה ט' בתיכון, סיפרה שהבעיה מוכרת גם בשכבתה. "זה לא משהו חדש. לרוב אין אצלנו בשירותים נייר טואלט. כשאני צריכה אני משאילה ממישהו מהכיתה זאת במידה ושכחתי להביא מהבית. בדרך כלל אני מביאה בלית ברירה מהבית. גם שני מנעולים משלושת התאים בשירותים שלנו לא עובדים".

גם ע', תלמידת כיתה י' בבית הספר, אמרה שבשנה שעברה לפעמים היה נייר טואלט ולפעמים לא, אבל השנה המצב החמיר ואף פעם אין נייר טואלט.

אז מה את עושה?

"לא הולכת לשירותים. מתאפקת".

ל': "אני פשוט מעדיפה לא ללכת בכלל לשירותים בזמן שאני בבית הספר".

כל היום מתאפקת?

ע': "אם אין לי ברירה אני הולכת לאב הבית או לוקחת נייר ממי שהביא מהבית. אלו שחייבות ונמצאות בזמן המחזור החודשי זה עוד יותר גרוע. בנוסף גם אין סבון".

פניתם למישהו?

ל': "אנחנו כל הזמן מתלוננות. למורה, ליועצת השכבה, למי לא. ביקשנו ממועצת התלמידים שידברו עם המנהלת ועדיין אין מענה, הכל נשאר אותו דבר ואין נייר טואלט. מעניין אותי לדעת מה עושים המורים או המנהלת כאשר היא או הם צריכים ללכת לשירותים".

תלמידת נוספת מכיתה י' סיפרה כי בשירותי הבנים בכלל אין נייר טואלט. "לדברי המורה הם משתמשים בהם לצרכים לא מתאימים ומשתטים איתו ולפעמים יש שם גליל אחד".

מה זאת אומרת אף פעם אין נייר בשירותי הבנים כחלק מהחלטה בית ספרית?

"כן. אם הם ממש חייבים הם מבקשים גליל מאב הבית".

מדוברות העיריה נמסר בתגובה: "בחדרי השירותים בבית הספר יש נייר טואלט המיועד לשימוש התלמידים. במידה ויש חוסר התלמידים מוזמנים לפנות לאב הבית על מנת שימלא את החוסר".

(צילום יחצ)

כתבות נוספות

ימשיך את הקרב בכנסת

שחר ורון מלפיד, שנפצע במלחמה והוביל את פעילות עמותת "כתף אל כתף" הנאבקת בחוק הפטור מגיוס, הצטרף השבוע למפלגתו של בנט: "מגיע עבור הלוחמים והפצועים"

אומרים תודה

משרד הרווחה העניק השבוע במודיעין אות הוקרה לעמותת קהילת שבט הנובה, הודות לעשייה נרחבת למען שורדי המסיבות ב-7 באוקטובר

הגדלה? לא על חשבוננו

תושבים בשכונת מוריה מתארגנים להגיש התנגדויות לתוכנית להרחבת המרכז המסחרי טרסה: "יהפוך למרכז המסחרי הגדול במודיעין"

מוזילים ומחזקים

מועצת העירייה אישרה תיקון לצו הארנונה שצפוי להביא החל מהשנה הבאה להוזלה בתעריפים שמשלמים עסקי המסחר במע"ר, וסגן ראש העירייה מספר על מהלכים נוספים לחיזוק האזור

ימשיך את הקרב בכנסת

שחר ורון מלפיד, שנפצע במלחמה והוביל את פעילות עמותת "כתף אל כתף" הנאבקת בחוק הפטור מגיוס, הצטרף השבוע למפלגתו של בנט: "מגיע עבור הלוחמים והפצועים"

המשך קריאה »

אומרים תודה

משרד הרווחה העניק השבוע במודיעין אות הוקרה לעמותת קהילת שבט הנובה, הודות לעשייה נרחבת למען שורדי המסיבות ב-7 באוקטובר

המשך קריאה »

מוזילים ומחזקים

מועצת העירייה אישרה תיקון לצו הארנונה שצפוי להביא החל מהשנה הבאה להוזלה בתעריפים שמשלמים עסקי המסחר במע"ר, וסגן ראש העירייה מספר על מהלכים נוספים לחיזוק האזור

המשך קריאה »