כפר סבא של מודיעין

איילת לוין
2014-02-23 00:00:00
2014-02-23 00:00:00

קבוצת עזריאלי הודיעה השבוע כי רכשה קרקע להקמת בית דיור מוגן במודיעין ב-51 מיליון שקל. מדובר בפרויקט הראשון של הקבוצה בתחום הדיור המוגן, לאחר שעד היום הייתה שחקן בולט בשוק המשרדים והמסחר.

את הקרקע רכשה עזריאלי מחברת "דיור מוגן מודיעין" שבבעלות היזם ישראל לוי. זה רכש את המגרש בשנת 2007 מרשות מקרקעי ישראל תמורת 14 מיליון שקל, כולל עלויות פיתוח. המיקום הוא סמוך ליציאה הצפונית ממודיעין, במשבצת שנמצאת בגבולות שדרות החשמונאים, דם המכבים, צאלון ושיר השירים.

על הקרקע, בשטח של כ-12 דונם, הקבוצה עזריאלי תקים בית דיור מוגן בשטח כולל של 35 אלף מ"ר, שיכלול קרוב ל-240 יחידות דיור, 60 יחידות נוספות עם השגחה רפואית מלאה ושתי מחלקות סיעודיות. עלות בניית הפרויקט מוערכת בכ-215 מיליון שקל ואכלוס הפרויקט צפוי בסוף 2016.

בקבוצת עזריאלי אומרים שבכוונתם "להפוך לשחקן מוביל בתחום הדיור המוגן" באמצעות ייזום, הקמה וניהול של פרויקטים חדשים באזורי ביקוש בפריסה ארצית, זאת בדומה לרשתות דיור מוגן מוכרות הפעילות כיום בשוק. בהודעת הקבוצה נכתב: "בדומה לגישת הקבוצה בתחום הנדל"ן המניב, גם בתחום זה מתכננת הקבוצה להעניק פתרון כולל לצורכי הלקוח, תוך מתן מגוון רחב של שירותים נלווים, שמטרתם לאפשר ניהול חיי עצמאות בסביבה תומכת".

בנוסף ציינו בקבוצה כי כיום הפוטנציאל בתחום הדיור המוגן נמצא בצמיחה והינו רחוק ממיצוי. בין היתר, על רקע מגמת העלייה בתוחלת החיים ובאיכותם. זאת ועוד, מסבירים בקבוצה, קהל היעד הפוטנציאלי המשתייך לעשירונים 7-10, הולך ומתרחב, וקיים מחסור בבתים חדשים ואיכותיים המנוהלים בסטנדרטים גבוהים.

"לאחר בחינה מעמיקה של תחום הדיור המוגן, החליטה הקבוצה ליזום בתחום זה, וחותמת היום על עסקה ראשונה ומבטיחה", מסר יובל ברונשטיין, מנכ"ל קבוצת עזריאלי. "בעתיד תחום הדיור המוגן יהווה עבורנו מנוע צמיחה נוסף לפעילות הקבוצה, המתמקדת בנדל"ן מניב".

 

רוצים לבנות – ומהר

יורם בן פורת הוא מנהל תחום הדיור המוגן בקבוצת עזריאלי. המחלקה החדשה נפתחה בקבוצה לפני כשנה. בחמש עשרה השנים האחרונות הוא ניהל את רשת בתי הדיור המוגן "מגדלי הים התיכון". בזמן שקדם להחלטה סיפר בן פורת כי הם בחנו ומיפו את כל הקרקעות ברחבי הארץ שהתב"ע שלהם לדיור מוגן נמצאת בתוקף, על מנת שיוכלו מיד לאחר הקנייה להיכנס ולבנות.

למה בחרתם במודיעין?

"על פניו נראה כי מבחינה דמוגרפית לא משתלם לנו להקים דיור מוגן בעיר צעירה יחסית. אבל אנחנו יודעים ומאמינים כי רוב הדיירים בדיור מוגן רוצים לחיות בקרבת משפחתם, הילדים והנכדים. קהל המטרה שאנו מכוונים אליו הם בני הגיל השלישי שמעוניינים להצטרף למשפחתם שגרה במודיעין או בסביבתה ובעלי חתך סוציו-אקונומי דומה. זאת בנוסף לבני גיל הזהב שכבר גרים בעיר".

לאיזה חתך סוציו-אקונומי אתם מכוונים?

"קהל היעד הפוטנציאלי שלנו משתייך לעשירונים 7-10 (הכנסה חודשית משפחתית ברוטו מעל 13,000 שקלים). מחירי הדיור המוגן יתאימו לבנייה מסוג פרימיום".

והמחיר?

"בואי נאמר שאדם בעל דירת שלושה חדרים במודיעין יוכל להמיר את דירתו לדירה בדיור המוגן שלנו, המחיר הוא נגזרת של מחירי הנדל"ן באותו יישוב".

מה החזון של קבוצת עזריאלי בתחום הדיור המוגן?

"בכל תחום בו אנו פועלים וכפי שעשינו בשוק המסחר, כלומר הקניונים, אנו מביאים בשורה ומשנים את חוקי המשחק. אנו שואפים להפוך למובילים בתחום ולחשוב מחוץ לקופסה".

באילו היבטים?

"אחת המטרות העיקריות שלנו היא להפוך את קהילת הדיירים שלנו לקהילה פעילה ופורחת הן מבפנים ומחוץ למתחם הדיור. אחת הדרכים לממש זאת היא להשתמש בערך המוסף שמביאים איתם הדור השלישי לטובתם האישית ולטובת הכלל. לדוגמא אם אחד הדיירים הוא נגר במקצועו נוכל להקצות לו מקום עם כלי עבודה ומכונות והוא ילמד את הדיירים נגרות. יש לנו למעלה מ-5,000 מ"ר ציבוריים לצרכי קהילה. דוגמא נוספת היא אם אחת הדיירות היא מורה לשחייה – היא יכולה ללמד את הדיירים בבריכת השחייה שתיבנה במתחם ובנוסף לכך היא תוכל להתנדב וללמד בבתי ספר בעיר. יתר על כן – חשבנו על שיתוף פעולה עם עמותות לעיוורים על ידי כך שנגדל במתחם כלבי נחייה לפני שמי שזקוק לו מקבל אותו. אנחנו מתכננים לפעול ולתרום לקהילה בשיתוף עם העירייה, המתנ"סים ומועדון גיל הזהב, נקרא להם לשתף עמנו פעולה תוך כדי שמירה על פרטיות הדיירים.

"בחודשי הקיץ אנחנו מתכננים להפעיל קייטנות במשך שבועיים שלושה, הנכדים יוכלו לישון בדירה של הסבא וסבתא ליהנות מהאוכל במתחם ומפעילויות עבורם במחירי עלות עבור הפעילויות בלבד. ההורים יוכלו לנסוע לחופשה מבלי לדאוג לסידור לילדים. ההיבט השני הוא התאמת המתחם וכל מה שיש בו לדיירים בני הגיל השלישי עד הפרטים הקטנים ובאופן ייחודי שלא היה קיים עד כה במוסדות אחרים. החל במבחינה ארכיטקטונית ועד לפתרונות יצירתיים בתחומים אחרים כגון אוכל, תוכן ועוד. אנחנו מדברים על שטח של 14 דונם ללא מדרגות. היחידות הן למעשה דירות בנות שלושה חדרים בגודל קרוב ל-70 מ"ר מעוצבות ומאובזרות במטבח קומפלט, מקלחות מותאמות לדור בני הגיל השלישי ועוד. ואם על פרטים קטנים דיברתי אז הדלתות – למשל – יהיה בהן חלון זכוכית קטן שיקרין אור החוצה כדי שיוכל לפתוח את הדלת בקלות או לדעת אם יש מישהו בבית. הפרטים הקטנים עוברים כחוט השני בכל אספקט".

מה לגבי מתקנים ושירותים?

"תהיה במתחם קפיטריה ומסעדה, יוקם אולם הופעות והרצאות ובו 400 מקומות ישיבה, חדר כושר, בריכה מקורה, מספרה, מינימרקט, ספרייה, חדרי כביסה ועוד. יש לדיירים את כל המעטפת לה הם זקוקים".

בתמונה: כאן יקום בית הדיור המוגן הראשון של מודיעין (צילום: איילת לוין)

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות