קאמרי ב–9 מערכות

אלי שאולי, תצלומים: מערכת אוטו, מגזין אוטו
2013-11-28 12:24:42
2035-01-30 03:44:00

1. הרומן שלי עם הטויוטה קאמרי החדשה החל ב–16.7, באישון לילה בשדה התעופה של לוס–אנג'לס – 19 שעות אחרי שמשפחת שאולי המריאה מתל–אביב, וקצת אחרי שלפקידה מחברת ההשכרה נמאס מהשאלות. "אדוני. בטור ההוא נמצאות המכוניות מהקטגוריה שהזמנת. לך תבחר מה שאתה רוצה", אמרה בקול עייף. וכך מצאתי עצמי מתרוצץ – שוב – בחניה חשוכה במבחן סטאטי בין ניסאן אלטימה נאה מבחוץ אך עייפה וחסרת שקעי מתח נחוצים מבפנים, שברולט אימפלה מהודרת מהדור היוצא שנראתה אמריקאית מדי, קיה אופטימה שפגשתי כבר בארץ ו…טויוטה קאמרי, שברגע הראשון נראתה שגרתית מדי. המשפחה ישבה על המדרכה עייפה ומיואשת, בעוד אני מודד מרווחים, סופר שקעי כח ו-USB , ובודק תאי מטען (יש להם מזל שלא היה שם בית קפה. מנסיון… המערכת). בסופו של דבר, נבחרה הקאמרי למסע הארוך והקשה המתוכנן. רוח אמריקאית בתרגום יפני ששמר על הגודל והשימושיות, אך ויתר על הסרבול.

2.  חודש אחרי שנפרדתי מהקאמרי בסן–פרנסיסקו, התייצבה במערכת המכונית האמריקאית עם חטיבת כח מעניינת בהרבה. מדובר בגרסה ההיברידית למכונית הנוסעים הסופר–פופולארית בארה"ב. היא ניצבת בראש המבחר הישראלי, מחזקת את המבחר ההיברידי בטויוטה ומסייעת לתדמית הסביבתית. ולמרות מחיר גבוה, היבואן מאמין שזו תהיה הגרסה המבוקשת.

3 . הקאמרי עוטה את הפנים החדשות של טויוטה. באמריקה הן שונות מבאירופה, ובכל זאת מדגישות קוים אופקיים "כדי לייצר תחושת רוחב דינאמית וקלילה יותר". זה אומר שלמרות שהמידות דומות (בסיס הגלגלים זהה והרכב קצר ב–1.5 ס"מ) הדגם החדש נראה קטן מקודמו. הבעיה היא שהקאמרי אינה נראית מספיק בולטת או יוקרתית כנדרש ממחירה. הגרסה ההיברידת דומה חיצונית לגרסת הבנזין, ורק רקע כחלחל לסמלים וכיתובי צד מגלים שהיא היברידית.

4.  הדלת נפתחת. למרות השם היפני, הקאמרי אמריקאית, ואת זה מספרים המשטחים, המיתוג, התאים ואפילו שקעי הכח. אלא שכל זה עובר פילטר יפני שמכניס הגיון במוזרויות האמריקאיות והופך זאת למשהו קל לעיכול ותפעול. הבחירה בגוונים בהירים וריפוד עור משולב זמש (ייחודי להיברידית) יוצר תחושה נעימה,לה תורם גם דיפון עור לרוחב סביבת הנהג. דמוי העץ הקורקטי בהיברידית מוסיף אף הוא לאווירה, ולעניין מוסיפים מחוונים היברידיים אופייניים עם מד אנרגיה במקום סל"ד. בגרסה ההיברדית בולט גם פתח אוורור למצברים בצד המשענת האחורית. עוד הבדל מתגלה כשפותחים את תא המטען שם מסתתר מערך המצברים וגוזל חלק מהנפח – אבל עדיין נותר נפח גדול לטעינה. טויוטה גם העבירה את המצבר הרגיל לאחור, והוא מסתתר מאחורי כיסוי לא איכותי.

5. אחת הצרות בכלים אמריקאיים היא מערכת השמע שמכויילת לתדרים שונים. כדי להתמודד עם הבעיה נאלץ היבואן לוותר ולהתקין מערך מולטימדיה מקומי. הבעיה היא שבכך הם ויתרו על התצוגה הצבעונית הגדולה של המערך ההיברידי שתורמת לחוויה, ועל פונקציות נוספות כמו היסטוריית צריכת הדלק, לחץ אוויר ועוד. המערכת המקומית גם פחות נוחה לתפעול.

מעבר לכך הקאמרי מצוידת היטב, עם תפעול חשמלי למושב הנהג, גג נפתח, מפתח חכם, קסנון, חיישנים היקפיים ומערך מולטימדיה שכולל מצלמה, תפעול מההגה, בלוטות', ואף ניווט (IGO) .

תנוחת הנהיגה טובה, אך גדולי מידות התלוננו על קרבת התקרה (בגלל הגג הנפתח) וקוצר המושב. מאחור יש מקום בשפע, בייחוד לרגליים, והרצפה השטוחה מסייעת להסעת שלושה.

6. אני מודאג. אין זו פעם ראשונה שמעבר להיברידית מוציא ממני משהו אחר. רגל ימין מאבדת משקל ואני הופך ברנש מאוס שמנסה לשבור שיאי צריכת דלק ומעכב את התנועה. ככזה אני נהנה לנוע בעדינות על גלי החשמל – הקאמרי יכולה לעבור בחרישיות 2.5 ק"מ אם מתאמצים. זה גורר אותי לצאת באישון לילה לסיבוב נטול מזגן בעיר ולגלות שבמצב "חסכון" ניתן לעבור 25 ק"מ בתמורה לליטר בנזין אחד. אבל בצהרי היום, עם מזגן בפול ווליום, נישאר ב–14–16 ק"מ/ל' גם אם הרגל עדינה. כמו כל ההיברדיות, הקאמרי מצטיינת בעיקר בעיר, אבל גם בשיוט בין עירוני היא רושמת כ–15–16 ק"מ לליטר. מסלול מאומץ יותר, שכולל עליות וכבישים מאתגרים, יביא לאיזור ה–13 ק"מ לליטר. עדיין טוב ביחס לתנאים.

7. ההפתעה בקאמרי קשורה דווקא לכושר ההאצה, הן בזינוק שגורר יללות צמיגים והן בעקיפות. יחידת ה–2.5 ליטר שמייצרת 156 כ"ס (לעומת 178 בדגם הרגיל) ומנוע חשמלי חזק (141 כ"ס) מביאים הספק משולב של 200 כ"ס ונתון האצה מרשים למאה של 8.6 ש'. רב הזמן חטיבת הכח שקטה, ורק תחת עומס נוצרת נהמה לא מזיקה.

 8. כיול המתלים קשיח מזה שפגשתי בארץ כל האפשרויות, ומביא ריסון תנודות עדיף ושונה מהצפוי ברכב אמריקאי. הקאמרי נוחה בעיר ומתקשה רק על אוסף שיבושים גדולים. מחוץ לעיר, מלבד שיבושים גדולים היא מוטרדת גם מגלים. שילוב גל או שיבוש בפניה פוגע בתחושת הביטחון. רעשי הכביש בולטים מדי פעם.

הקאמרי מתרגמת את תחושת הכובד האמריקאי לניהוג צפוי רגוע ולא נמרץ, כיאה לשוק היעד. זה בולט בתגובות הלא נחושות להפניית ההגה ובתחושות המלאכותיות. שפע הכח גם מדגיש את נטיית החרטום להרחיב קו תחת עומס בפניות. מפריעים יותר הבלמים שמייצרים רעש מוזר ותחושה מלאכותית.

9.  הקאמרי חסרת ניצוץ, אך מתגלה כמכונית נעימה, שימושית, מצוידת ונטולת מגרעות בולטות. החטיבה ההיברידית מפתיעה בביצועים ויוצרת חווית נהיגה נמרצת וביחס לכך צריכת הדלק טובה (בייחוד בעיר). חבל שמערך המולטימדיה אינו מקורי, זה פוגע באווירה. גם המראה השגרתי מפריע כשמדובר במכונית שפונה לחלק היוקרתי של השוק. עם תג של 240,000 שקלים היא מתמקמת בתחום לא פשוט, מול יריבות (קטנות יותר אמנם) עם סמלים יוקרתיים – אבל ברור שלקוחות טויוטה יאהבו אותה .

טויוטה קאמרי היביריד

מנוע 4 ציל', קדמי, רוחבי, 2494 סמ"ק

תזמון גל-זיזים עילי כפול, 16 שסתומים תזמון משתנה

הספק/סל"ד 156 כ"ס/5700

מומנט/סל"ד 21.5 קג"מ /5200

מנוע חשמלי 141 כ"ס, 27.5 קג"מ

הספק משולב 200 כ"ס

תמסורת הנעה קדמית, אוט' רציף

מתלים קדמיים מקפרסון

מתלים אחוריים מקפרסון 

בלמים ק'/א' דיסקים מאווררים/דיסקים

מערכות עזר ESP, ABS

צמיגים 215/45-17

בסיס גלגלים 277.5 ס"מ

אxרxג 480.5x182x147 ס"מ

משקל 1561 ק"ג

תא מטען 370 ל'

מיכל דלק 64 ל'

מהירות מרבית (יצרן) 180 קמ"ש

0 ל-100 קמ"ש (יצרן) 8.6 שנ'

צריכת דלק (מבחן) 14 ק"מ/ל'

ציון ירוק 3

מחיר 240,000 שקלים 

 

הכתבה מתוך מגזין אוטו

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות