עקץ ונעלם

יהודה גולן
2013-11-04 00:00:00
2013-11-04 00:00:00

ליאור גרוס, אלעד רצון ואביו מוטי רצון, שלושתם תושבי מודיעין, רצו בסך הכל להרוויח כסף בעסקאות מוצלחות של קניית ומכירת רכבים משומשים. אלא שהם לא תיארו לעצמם שאדם בשם ר', שהציג עצמו בפניהם כמנהל מחלקת הגבייה במשרד עורכי דין ידוע ומוכר, יגנוב מהם יותר מ-640 אלף שקלים בתרגיל עוקץ מתוחכם, וייעלם עם כספם.

בתביעה שהגישה לאחרונה בשמם עו"ד חוה קליין לבית משפט השלום בתל אביב, מתואר תרגיל העוקץ המתוחכם לו נפלו קורבן שלושת תושבי העיר, לאחר שפותו על-ידי ר' הנוכל להשקיע כספים ברכישת כלי רכב מההוצאה לפועל, ומכירתם ברווח.

בשלושת החודשים הראשונים העסק דפק כמו שעון

הפרשייה החלה בשנת 2012, כאשר אלעד רצון החל לחפש אפיקי השקעה לכספים אותם חסך במשך שנים. במהלך חיפושיו הוא הכיר את ר', שהציג את עצמו כאמור כמנהל מחלקת הגבייה במשרד עורכי דין ידוע ומוכר.

לטענת אלעד, ר' הציג בפניו תעודה המאשרת כי הוא אכן עובד במשרד עורכי הדין, ואף אירח את אלעד ואביו מוטי בחדר הישיבות במשרד. ר' טען שיש לו "קשרים ענפים" בהוצאה לפועל וכי הוא מסוגל לרכוש כלי רכב רבים במחיר נמוך משמעותית ממחיר השוק, אלא שחסרים לו משאבים לניצול יכולותיו וקשריו, ולביצוע העסקאות.

אלעד התרשם מאד מאמינותו של ר' וכך החלה השותפות המעשית עמו ב-2 באפריל 2012, אז רכש ר' את הרכב הראשון מסוג 'מאזדה' עבור רצון.

על-פי כתב התביעה החל ר' לבצע באותו חודש מספר עיסקאות בזו אחר זו, במסגרתן רכש מספר כלי רכב פרטיים וגם מחפרון JCB מההוצאה לפועל עבור אלעד רצון.

הוא הציג אסמכתאות לביצוע העסקאות, וחתם על שטרי חוב מול רצון כנגד הכספים שרצון מסר לו. ר' מכר את כלי הרכב והתחלק שווה בשווה עם רצון ברווחים, ממש כפי שהבטיח.

האבא והחבר הצטרפו להשקעות

כאשר מוטי רצון, אביו של אלעד רצון, הוכנס בסוד העניינים והעיסקאות, החלו לעבור אל ר' כספים נוספים, בהיקף נרחב. האב והבן ראו כי טוב וכי הרווחים המובטחים אכן משולמים להם, ושכנעו גם את ליאור גרוס, חברו הקרוב של אלעד, שמתגורר אף הוא במודיעין, להצטרף ל"השקעות".

בשלב מסויים רכש ר' למעלה מעשרה כלי רכב שונים מכספם של השלושה, אולם אז, כאשר יותר מ-640אלף שקל הועברו לרשותו, ולאחר שהשיטה עבדה היטב במשך שלושה חודשים, נעלם לפתע ר', והותיר את השלושה בחובות כבדים. סך החוב שנותר לאלעד עמד על 558 אלף שקלים, והחוב לליאור גרוס הסתכם ב-85 אלף שקלים.

לדברי עו"ד חוה קליין, אליה פנו השלושה, "כל ניסיונותיהם של התובעים או של מי מטעמם לדבר עם ר' ולנסות להגיע להסדר עמו, כשלו". היא הוסיפה כי "ר'משקר, מתחמק, דוחה את המועדים המוסכמים, ובורח בכל דרך אפשרית מלשוחח עם התובעים ומלהשיב את כספם על-פי התחייבותו".

מחליף כתובות ואינו מחזיק ברכוש על שמו

גם התחייבותו של ר' לשלם בהסדר פשרה, לכאורה, סכום של 250 אלף שקלים, לא בוצעה, והוא המשיך להתחמק מתשלום. לדברי עו"ד קליין, ניסיונות נוספים מטעם התובעים לברר אודות רכושו של ר' נתקלו בקשיים רבים, שכן הוא מחליף כתובות ואינו מחזיק רכוש על שמו.

וכך, על-מנת למצוא היכן מוחזקים הכספים שמגלגל ר', נאלצו התובעים לשכור את שירותיו של חוקר פרטי, ולפנות לבית המשפט, בהסתמך על חקירה שנעשתה לגבי ר' והצהרותיו, לצד הגשת תביעה לקבלת סעד זמני בהול מבית המשפט, במעמד צד אחד.

התובעים מבקשים מבית המשפט לחייב את ר' גם בהוצאות עלויות החוקר הפרטי (כ-70 אלף שקלים), ובהוצאות משפט, שכר טרחת עו"ד ועוגמת נפש.

במקביל הגישו שלושת התובעים תלונות במשטרה נגד ר': "התנהלותו הזדונית של הנתבע איננה רק עוולה אזרחית מכוונת ומודעת, אלא תיבדק גם במישור הפלילי", מסכמת עו"ד קליין.

היא מציינת עוד כי בלש פרטי הצליח לחשוף חלק מרכושו של ר', ולפני זמן קצר הגישו שלושת 'הנעקצים' תביעה להשבת הכספים לבית משפט השלום בתל אביב, אולם ר' לא הגיש אפילו כתב הגנה ולכן ניתן נגדו פסק דין המחייב אותו להחזיר לתובעים את מלוא הסכום.

צילום: אילוסטרציה

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות