עופיונים עם קונפי אתרוגים תמרים ונענע

השף מאיר רוזנברג
2013-09-17 01:00:00
2013-09-17 01:00:00

מצרכים

2 יח' עופיונים מחולקים לרבעים

1/2 כוס שמן זית

1 אתרוג בשל וצהוב

7 תמרים צהובים

1/2 כוס סוכר

צרור נענע

1/4 כפית פלפל לבן

2 שיני שום

2 כוס מים

 

אופן הכנה

1. חותכים את האתרוג, מורידים חלק מהקליפה ואת הגרעינים.

2. מבשלים מספר דק' את האתרוג (להוציא) את המרירות, לאחר מכן שוטפים במים קרים. חוזרים על הפעולה הזו 3 פעמים.

3. מוצאים את הגרעין מהתמרים וחותכים ל-4.

 

 

4. בסיר מניחים את האתרוג, התמרים, סוכר, מים ומבשלים בחום נמוך כ- 20 דק'.

4. קוצצים את השום מערבבים עם הנענע, שמן זית, מלח, פלפל והקונפי ויוצקים על העוף את המרינדה.

5. מכניסים את העוף לתנור לחום של 170 מעלות כ- 45 דק'.

המתכון באדיבות השף מאיר רוזנברג, רימונים גלי כנרת טבריה

כתבות נוספות

השור הזועם

טלי משה, מדריכת ריצה ממודיעין, הובילה עוד ריצת שטח שגרתית בגבעות הדרומיות, כאשר מתוך עדר הפרות הרועה במקום הגיח פר ונגח בה: "עוד סנטימטר היה קורע את העורק הראשי"

נחושים עד לפודיום

איילת גנלץ ויואב הגדוש ממודיעין זכו השבוע במדליות באליפות העולם בג'ודו לספורטאים עם צרכים מיוחדים: "שום דבר לא עוצר נחישות, חלומות ולב ענק"

השור הזועם

טלי משה, מדריכת ריצה ממודיעין, הובילה עוד ריצת שטח שגרתית בגבעות הדרומיות, כאשר מתוך עדר הפרות הרועה במקום הגיח פר ונגח בה: "עוד סנטימטר היה קורע את העורק הראשי"

המשך קריאה »

נחושים עד לפודיום

איילת גנלץ ויואב הגדוש ממודיעין זכו השבוע במדליות באליפות העולם בג'ודו לספורטאים עם צרכים מיוחדים: "שום דבר לא עוצר נחישות, חלומות ולב ענק"

המשך קריאה »