מתכון ל 4-6 מנות
450 גרם איטריות אורז דקות ( או איטריות שעועית)
4 כפיות שמן סומסום
120 גרם פסטרמה בדבש (חבילה) – חתוכה לרצועות דקות
2 גזרים חתוכים לרצועות או מרוסקים על מגרדת גסה
5 מלפפונים ירוקים על קליפתם, חצויים לאורכם (ובעזרת כפית קטנה מוציאים בעדינות את הגרעינים הקטנים שלאורכו), פרוסים לפרוסות
3 בצלים ירוקים, רק הגבעולים הירוקלים, חתוכים לפרוסות קטנות
200 גרם בוטנים קלויים
4 כפות סומסום קלוי
סומסום שחור לקישוט (להשיג בחנויות למוצרים אסייאתיים)
לרוטב:
1/4 כוס שמן סומסום קלוי טהור
1/2 כוס חומץ אורז
1/4 כוס סויה
1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מרוסק או חצי כפית שטוחה אבקת ג'ינג'ר
1 שן שום כתושה
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כף סוכר חום
1/2 כפית מלח
מכינים את הרוטב: שמים את כל חמרי הוטב בצנצנת ומנערים היטב.
מבשלים את האיטריות לפי ההוראות שע"ג האריזה (אטריות אורז משרים שעתיים במים פושרים, איטריות שעועית מבשלים 2 דקות במים רותחים ושוטפים במים קרים במסננת).
מסננים את האיטריות ומטפטפים עליהם 4 כפות שמן סומסום.
מעבירים לקערה רחבה.
מוסיפים את הגזר המרוסק, המלפפון החתוך, הבצל הירוק ורצועות הפסטרמה. מערבבים ומוסיפים את הרוטב. שוב מערבבים ( בעזרת מזלג גדול או אפילו בעזרת הידיים).
זה הזמן להוסיף גם את הבוטנים ואת הסומסום. לפני ההגשה אפשר לקשט בסומסום שחור.
המתכון באדיבות "זוגלובק" צילום: בועז לביא