סלט איטריות אורז עם פסטרמה בדבש

השף: ליאורה קרן
2013-09-10 01:00:00
2037-02-18 03:17:00

מתכון ל 4-6 מנות

450 גרם איטריות אורז דקות ( או איטריות שעועית)

4 כפיות שמן סומסום

120 גרם פסטרמה בדבש (חבילה)  – חתוכה לרצועות דקות

2 גזרים חתוכים לרצועות או מרוסקים על מגרדת גסה

5 מלפפונים ירוקים על קליפתם, חצויים לאורכם (ובעזרת כפית קטנה מוציאים בעדינות את הגרעינים הקטנים שלאורכו), פרוסים לפרוסות

3 בצלים ירוקים, רק הגבעולים הירוקלים, חתוכים לפרוסות קטנות

200 גרם בוטנים קלויים

4 כפות סומסום קלוי

סומסום שחור לקישוט (להשיג בחנויות למוצרים אסייאתיים)

לרוטב:

1/4 כוס שמן סומסום קלוי טהור

1/2 כוס חומץ אורז

1/4 כוס סויה

1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מרוסק או חצי כפית שטוחה אבקת ג'ינג'ר

1 שן שום כתושה

3 כפות רוטב צ'ילי מתוק

1 כף סוכר חום

1/2 כפית מלח

מכינים את הרוטב: שמים את כל חמרי הוטב בצנצנת ומנערים היטב.

מבשלים את האיטריות לפי ההוראות שע"ג האריזה (אטריות אורז משרים שעתיים במים פושרים,  איטריות שעועית מבשלים 2 דקות במים רותחים ושוטפים במים קרים במסננת).

מסננים את האיטריות ומטפטפים עליהם  4 כפות שמן סומסום.

מעבירים לקערה רחבה.

מוסיפים את הגזר המרוסק, המלפפון החתוך, הבצל הירוק ורצועות הפסטרמה. מערבבים ומוסיפים את הרוטב. שוב מערבבים ( בעזרת מזלג גדול או אפילו בעזרת הידיים).

זה הזמן להוסיף גם את הבוטנים ואת הסומסום. לפני ההגשה אפשר לקשט בסומסום שחור.


המתכון באדיבות "זוגלובק" צילום: בועז לביא

כתבות נוספות

שבת לפני גביע

נבחרות הרובוטיקה של הישיבה התיכונית ושל תיכון אמית בנים ויתרו על ההשתתפות בשלבי הגמר של התחרות העולמית בארצות הברית בשל השבת: "קצת מבאס, אבל התחושה היא של קידוש השם"

שבת לפני גביע

נבחרות הרובוטיקה של הישיבה התיכונית ושל תיכון אמית בנים ויתרו על ההשתתפות בשלבי הגמר של התחרות העולמית בארצות הברית בשל השבת: "קצת מבאס, אבל התחושה היא של קידוש השם"

המשך קריאה »