מצרכים
2 פרוסות גבינה צהובה נעם דקה דקה
2 כפיות גבינת קרם שמנת 5% זיתים של טרה (כ-20 גרם)
15 גרם חמאה
1 ביצה
2 פרוסות לחם לבן פרוס
3 פרוסות עגבניה טריה
אופן הכנת הכריך
- טורפים את הביצה בקערית וממליחים קלות.
- מחממים מחבת טפלון על גז עם להבה בינונית, ממיסים את החמאה ומטגנים את הביצה הטרופה.
- מוסיפים למחבת פרוסה אחת של גבינה צהובה, הופכים את החביתה לטיגון בצידה השני
- מניחים על החביתה את פרוסת הגבינה השניה ומכבים את הגז.
- מורחים את פרוסות הלחם (רק מצד אחד) בגבינת הקרם שמנת זיתים, מניחים את פרוסת העגבנייה על פרוסת לחם אחת ומעליהן מניחים את החביתה.
- סוגרים את הכריך בפרוסת הלחם השניה ומגישים.
המלצת השף
- להוסיף לכריך זיתים שחורים מגולענים.
- לטפטף על האומלט בכריך שמן אבוקדו.
המתכון של שף מחלבת טרה, ברק חי חורש, צילום: שי אפגין