צוואה בחיים – לחיות בכבוד בכל מצב

אריאל פרץ

במהלך החיים אנחנו מקבלים מיליוני החלטות כאשר כל החלטה יכולה להיות משמעותית מאוד להמשך חיינו. למרות שאנחנו נתקלים כל העת בצמתים של החלטות, יש החלטה אחת שאנחנו נמנעים מלקבל בקלות ונמנעים מעצם המחשבה שהסיטואציה הזו תגיע או עשויה להגיע מתישהו במהלך החיים. הסיטואציה המדוברת היא מצב שבו לא נוכל לסיים את חיינו בכבוד וכל מה שיחזיק אותנו בחיים הם המכשירים המלאכותיים.

סיטואציה כזו יכולה להיגרם ממצב בריאותי קיים שמתדרדר ואז יותר קל לצפות או להתכונן בהתאם אך בפעמים רבות זה גם יכול להגיע בהפתעה גמורה ויש כאלה שיעדיפו אפילו לסיים את חייהם מאשר לבלות את השנים האחרונות שלהם בחיבור למכונות הנשמה כאלה ואחרות. הבעיה היא שכאשר הם יגיעו למצב זה הם פשוט לא יוכלו להביע את רצונם- לכם צוואה בחיים יכולה להיות קריטית עבור לא מעט אנשים.

צוואה בחיים – להביע את הרצון גם שאי אפשר

צוואה בחיים מבטיחה לכם למעשה את האפשרות להעביר את המסר שלכם וכיצד לחלק את רכושכם לאחר לכתכם מן העולם גם במקרה ותגיעו למצב שבו לא תוכלו לדבר או שלא תוכלו להעביר מסרים לסביבה. בכולנו טמון הרצון לסיים את החיים בכבוד ולאחר מכן לחלק את הרכוש שלנו לפי ראות עינינו, אך אם נגיע למצב שלא נוכל לעשות זאת לא תהיה לנו את הדרך להעביר את הרצון שלנו ואז הסובבים שלנו ייאלצו להחליט בשבילנו.

צוואה בחיים – החלטה נבונה

לא משנה אם אתם בריאים או צעירים, ההמלצה העיקרית היא לערוך צוואה בחיים בכל גיל ובכל מצב. אף אחד לא יכול לחזות את העתיד, אף אחד לא יודע מה יכול לקרות מחר ואף אחד לא יודע איך נגיע לימינו האחרונים ובאיזה מצב. על מנת להבטיח לעצמנו סוף הולם ולהבטיח את הקרובים לנו לאחר לכתנו אנחנו צריכים לחשוב על זה כבר מהיום. סיטואציה שבה אנו מחוברים למכשירים או שבגלל בעיה רפואית אנו לא יכולים לתקשר עם הסביבה אומנם נראית כמו סיטואציה רחוקה או בלתי אפשרית אבל גם אלו שחוו אותה וחווים אותה כיום היו בטוחים בעבר שלהם זה פשוט לא יכול לקרות. צוואה בחיים יכולה להיות הפתרון לכל סיטואציה כואבת ואכזרית ובמקרה הגרוע ביותר היא פשוט תכתב סתם ולא תהיה רלוונטית.

צוואה בחיים- לדאוג לקרובים שלנו

צוואה בחיים נועדה להבטיח לקרובים שלנו שרכושנו יחולק ביניהם בצורה שבה אכן רצינו לחלק אותו במידה ולא נוכל לעשות זאת בעצמנו. במידה ולא נערוך צוואה לא נוכל להבטיח את העתיד של הקרובים לנו והאנשים שהיו אמורים לקבל את רכושנו ובמידה ולא נערוך את הצוואה המבוקשת עוד בחיינו נצטרך למעשה לסמוך על המזל או על הגורמים המוסמכים שיעשו את העבודה עבורנו. 

כתבות נוספות

הנציג שלנו ביבשת השחורה

גדעון בכר, איש משרד החוץ המוכר מפעילותו בעמותת "תושבים משפיעים במודיעין", מונה לאחרונה לשגריר ישראל בקניה ומספר מדוע דווקא באפריקה אוהבים אותנו

תסתדרו לבד

הורי הילדים בגן ברחוב אפרים גילו עם פתיחת השנה כי הגן אינו מצויד כראוי וכי הציוד שישנו ישן ולא תקין, ונאלצו לצאת למסע גיוס תרומות: "העירייה לא עשתה כלום". העירייה: כל הבעיות טופלו

יש אנשים שיוצאים לפנסיה ומאבדים עשרות אלפי שקלים למרות שהצליחו לחסוך, פשוט לא ידעו לשאול את השאלות הנכונות במועד הפרישה

בבדיקה ראשונה גיליתי פרט מפתיע: האישה עדיין משלמת מס על הקצבה, למרות שהיא זכאית לפטור כמעט מלא על רוב הסכום. אלפי שקלים בכל שנה הלכו

המשך קריאה »

הנציג שלנו ביבשת השחורה

גדעון בכר, איש משרד החוץ המוכר מפעילותו בעמותת "תושבים משפיעים במודיעין", מונה לאחרונה לשגריר ישראל בקניה ומספר מדוע דווקא באפריקה אוהבים אותנו

המשך קריאה »

תסתדרו לבד

הורי הילדים בגן ברחוב אפרים גילו עם פתיחת השנה כי הגן אינו מצויד כראוי וכי הציוד שישנו ישן ולא תקין, ונאלצו לצאת למסע גיוס תרומות: "העירייה לא עשתה כלום". העירייה: כל הבעיות טופלו

המשך קריאה »