כפי שעולם הסלולר ועולם הסאונד שלו השתנה בשנים האחרונות בצורה ניכרת, כך גם העולם של מכשירי השמיעה השתנה בצורה ניכרת. עד שהתרגלנו למכשירי שמיעה דיגיטליים, אנחנו היום יכולים ליהנות ממכשירי שמיעה בלוטות'.
כבר בהתחלה נציין, שמדובר במכשיר שמיעה ייחודי, שמאפשר לשמוע באמצעות אוזניית בלוטות' ואף להתמשק עם מכשירים מבית אפל. הרעיון של מכשיר שמיעה זה, הוא לאפשר לכל מי שסובל מירידה בשמיעה ברמות שונות, ליהנות מהאפשרות להאזין למוזיקה, לצפות בסרטים, לשוחח עם אנשים, בצורה קלה ופשוטה והכל בזכות מכשיר שמיעה קטן, שמזכיר אוזניות.
מה כולל מכשיר שמיעה בלוטותי'
המכשיר הוא למעשה אוזניות, שבתוכו יש רמקול קטן, שמאפשר לשמוע צלילים וקולות, הוא מתחבר לצינורית דקיקה אותה מניחים בחלק הקדמי של האוזן. האוזנייה מאפשרת התמשקות עם מערכות שונות מבית אפל, כולל אייפד, אייפון ואייפוד. מה שאומר שניתן לשמוע שירים, לצפות בסרטים ולשוחח עם אנשים בלי שיהיה צורך בכבלים מסוימים, הכל באמצעות כיוונון של המערכת מבעוד מועד. המערכת כוללת גם יכולת לכוון לעוצמות סאונד שונות, כולל תדרים מסוימים וכן אפשרות להשתמש באביזרים נלווים לדיבור בצורה נוחה, כולל בחדרים הומי אדם או בזמן נהיגה.
שדרוגים בעולם של מכשירי השמיעה – למה יש צורך בכך?
לכאורה, יהיו שיטענו, שאם במשך שנים, אנשים נהגו להשתמש במכשירי שמיעה אנלוגיים, שפעלו כמו שצריך, למה יש צורך פתאום להשתמש במערכות מתקדמות יותר, דיגיטליות, כמכשירי שמיעה?
יש לכך כמה הסברים, ראשית, מערכות הסאונד מסביב השתנו. החל מסאונד ביתי וכלה בסאונד מקצועי ואחר. עצם העובדה שהמערכות המפיקות קולות ורעשים השתנו מסביבנו, אזי שגם מכשירי השמיעה צריכים להשתנות ולהשתדרג, בשביל לעבור התאמה אליהן.
כמו כן, השיפור במערכות השמיעה, משפר לאין שיעור את היכולת של מי שמרכיב אותן, ליהנות מהן. ככל שהוא יהנה מהן יותר, אחת כמה וכמה אם הוא ירגיש שיפור עצום ביכולת השמיעה, אזי שההתנגדות שלו להרכיב מכשיר שמיעה, תרד. נכון הדבר, לא רק בכל הקשור לשיפור המערכות מבחינה טכנית, אלא גם עיצובית. כיום ישנה נטייה לעצב את מכשירי השמיעה בצורה כזו, שיתאימו יותר לאוזן, שיהיו יותר קטנים, כך שפחות יפריעו, פחות ישימו לב אליהם, וכך מי שמרכיב אותם, ירגיש הרבה יותר נוח עם זה.
נקודה נוספת, מכשיר בלוטות', הוא כמובן דוגמא קיצונית של שיפור מכשירי שמיעה, אך אנחנו רואים בכל עולם תוכן, שיפור ושדרוג של מכשירים שונים, כשהרעיון הוא פשוט וברור, לקחת את היכולות שלנו לקצה ולהעניק את המיטב. כעת, אם מישהו שמרכיב מכשיר שמיעה, יכול ליהנות מזה, ויכול לא רק להפיק את הדברים הבסיסיים מכך, אלא גם לראות סרטים, לשמוע מוזיקה או לשוחח עם אנשים בטלפון, בצורה קלה ופשוטה, הרי שמה טוב. איכות חייו עולה, והוא נהנה הרבה יותר.