אם נסתכל על סטטיסטיקות מהשנים האחרונות נגלה שב-2014 ראינו את העלייה האחרונה במשלוחי הטאבלטים, כשהחל מ-2015 מתחילה ירידה עקבית, רבעון אחר רבעון, בהתייחס לרבעון המקביל בשנה הקודמת. הטאבלטים הגיעו לשיא והדרך מכאן היא אך ורק מטה.
הסיבה, כך נראה, היא פשוטה למדי. הסמארטפונים החדשים שיוצאים לשוק, ובעיקר פלח הפאבלטים, הופכים את הטאבלטים למיותרים. הקטגוריה המשמעותית ביותר במכירות הטאבלטים בשנת 2014 הייתה קטגוריית המכשירים בגדלים של 7 אינץ' ועד 7.9 אינץ'. למעשה היא תפסה כמעט חצי מכמות המכירות הכוללת. במצב של השוק היום, כשהפאבלטים הופכים לנפוצים יותר ויותר ובעיקר זולים וחזקים יותר ויותר, גם ביחס לטאבלט מקביל, למה לרכוש טאבלט בגודל שבעה אינץ' כשאפשר במחיר נמוך יותר לקנות פאבלט בגודל 6 אינץ' שביצועיו עולים על אלה של הטאבלט?
האם זה הזמן להספיד את שוק הטאבלטים? מצד אחד, כן. הטאבלטים הקיימים כפי שאנחנו מכירים אותם עומדים להפוך לנחלת העבר. מצד שני, הצורך עדיין קיים וכל עוד הצורך קיים, יהיה מי שיספק אותו, גם אם האדרת של הגברת עומדת להשתנות, ובעיקר לגדול.
על פי תחזיות שונות שמציגים אנאליסטים, פלח הטאבלטים הענקיים, אלה שגודל המסך שלהם עולה על 11 אינץ', יגדל מ-7% היום לכ-17% ב-2019. הסיבה? מכשירי ה-2 in 1. מכשירי השניים באחד הם לא חדשים במיוחד. האסוס טרנספורמר שסקרתי פה באחד הטורים הראשונים היה אחת הסנוניות הראשונות, אבל הוא לא היה לבד ואחריו באו רבים וטובים דוגמת מכשירי הסורפייס פרו של מיקרסופט. מדובר בטאבלטים שיודעים להפוך למחשב נייד. הם מכילים מסך מגע ומקלדת שמחליפים זה את זה בקלות וביעילות ויכולים לשמש בכך את העובד הממוצע הן במשרד והן מחוצה לו. זה בעצם הכיוון שאליו לוקחת מיקרוסופט את עולם המחשוב כולו מאז חלונות 8, בהצלחה כזו או אחרת. השוק משתנה. אנשים לא מסתפקים במחשב נייד ורוכשים גם טאבלט בשביל הניידות, המצלמה, המשחקים והנוחות. מצד שני הם לא יכולים להסתפק כי קשה להסתפק במסך מגע כשמנסים לבצע עבודה משרדית.
הטאבלטים החדשים יהיו גדולים יותר, קלים יותר, דקים יותר, חזקים יותר, מהירים יותר, חדים יותר ובעיקר שימושיים יותר. כבר היום אפשר למצוא מסעדות שמחזיקות טאבלטים במקום תפריטים למשל, אבל תהיו בטוחים שזה לא הסוף. את הטאבלטים החדשים תוכלו למצוא בקרוב בתחומי הרפואה, לדוגמה מסך שיחליף את הדף שעל מיטתו של החולה ויעדכן את הרישומים בתיקו בזמן אמת כך שהרופא או האחות לא יצטרכו להגיע פיזית אל המיטה לבדוק איזו תרופה קיבל החולה, הם יוכלו לשמש עובדים כשאלה יוצאים כאמור לשטח, למשל על מנת לבחון תוכניות בנייה אל מול הביצוע בשטח מבלי להזדקק לניירות גדולים ומיוצרים וכן הלאה וכן הלאה.
אז נכון, הטאבלטים כפי שהיכרנו אותם עומדים לעבור מהעולם, כמו גם המחשבים הניידים. על השוק ישתלטו יצירי הכלאיים שישימו סוף להתלבטות מה לקנות – נייד או טאבלט.
(צילום יחצ)