כבר חשפתי בעבר את האהדה שלי למכשירים של LG. סדרת האופטימוס שלהם תמיד הייתה בעיני אחת המוצלחות בשוק ומכשיר דגל חדש הוא עבורי סיבה למסיבה.
אז מה יש לו, לאופטימוס G2 שהופך את המכשיר שיושק בחודש הבא לאחד המכשירים הנחשקים ביותר בשוק נכון להיום? יש לו מעבד מרובע ליבות של 2.3 ג'יגה שגורם לסמסונג S4 להזיע, מסך 1080X1920 עם צפיפות פיקסלים שנמוכה מזו של ה-S4 רק כי המסך יותר גדול (5.2 אינץ'), דבר שהוא כשלעצמו הישג, כי המכשיר לא גדול בהרבה מה-S4. זיכרון העבודה שלו די סטנדרטי ביחס למתחרים, 2 ג'יגה (למרות שמועות מוקדמות על 3). למצלמה הראשית 13 מגה פיקסל, גם כן סטנדרטי בקרב מכשירי הדגל הנוכחיים; הוא מגיע בשתי גרסאות, של 16 ג'יגה ושל 32 ג'יגה, אבל ללא חריץ לכרטיס זיכרון. אז מה יש בו?
הייחוד המהותי הראשון שלו הוא הסאונד. למכשיר איכות סאונד של אולפן – גבוהה מזו של CD, עם 24 bit/192kHz. לגמרי אובר קיל. בנוסף יאפשר המכשיר למשתמש להתמקד בעת צילום וידאו על הסאונד שמפיק אובייקט מסוים. כך, למשל, וידאו ביתי של הופעה בגן יאפשר להתמקד בקולו של הילד שלכם מבלי שקולות יתר הילדים יסוו אותו.
תכונה נוספת שמייחדת אותו היא הנדסת האנוש שלו. לראשונה מוצג מכשיר חכם ללא כפתורים בצדדים. LG טוענת שממחקרים שביצעה, המקום הנוח והאינטואיטיבי ביותר למיקום הכפתורים הוא בצידו האחורי של המכשיר, היכן שהאצבעות ממוקמות בלאו הכי בעת האחיזה. כך הוגלו כפתורי הווליום והכיבוי/הדלקה לפאנל האחורי. מוקדם מדי לדעת כיצד יגיבו המשתמשים, אבל אני סומך על LG שהם יודעים מה הם עושים.
חוץ מזה, המכשיר יבוא עם כיסוי שיבוא עם פתח קטן באזור המסך, שנקרא "חלון מהיר" (QuickWindow). האזור יאפשר מענה מהיר לשיחות, יציג את השעה ואת מזג האוויר וכו'.
גם LG מבינה שהמשתמשים מחפשים מכשיר שיבין אותם לבד, ולכן הכניסו למכשיר פיצ'ר שעונה לשיחה עם קירוב המכשיר לאוזן, בדומה למכשירים נוספים שכבר הציגו אפשרות דומה.
למכשיר אפשרות למצב "אורח" שבו המידע האישי של המשתמש לא חשוף לכל מי שמתלהב מהמכשיר ומבקש לשחק בו.
LG ציידה את המכשיר בפרוטוקול הבלוטות' החדש (4.0) מה שאומר שגם הוא יוכל לשמש לשליטה מרחוק במכשירים שונים, וכמובן לשליטה בפונקציות שונות שיהיו חלק מהבית החכם.
מלבד כל אלו ציידה LG את המכשיר בסוללה חזקה בהרבה מזו של המתחרים, מה שאמור לאפשר זמן עבודה ארוך במיוחד. לא מעט במכשיר חזק כל כך.
אלה רק חלק מהתכונות של המכשיר, אבל מה השורה התחתונה? כמה יעלה התענוג הזה? אז זהו, שלא מעט בכלל. על פי שמועות שזולגות בעקשנות לרשת המחיר באירופה יהיה 599 יורו לגרסת ה-16 ג'יגה ו-629 יורו לגרסת ה-32 ג'יגה. המשמעות היא שהמכשיר יעלה יותר מה-S4.
קשה לומר אם LG תצליח לערער על שלטון הגלקסי של סמסונג. בעיני המכשיר הוא טוב יותר, אבל ההמונים הצביעו כבר מזמן בארנקים ובחרו סמסונג. גם העיתוי לא מוצלח במיוחד והתחושה היא ש-LG קצת פספסו את הרכבת, וחבל.