הסמארטפון שיציל אותך

ערן קמינסקי
2016-01-27 12:50:57
2016-01-27 12:50:57

ארגון רפואת החירום "איחוד הצלה" וחברת ESC BAZ השיקו את EZ CPR , אפליקציה חדשה בעברית שמטרתה לעזור בהצלת חיים. האפליקציה מציעה למשתמשים הדרכה לביצוע החייאה בזמן אמת וחיבור ישיר למוקד רפואת החירום של "איחוד הצלה". במקרה של איבוד הכרה או אירוע לבבי בקרבת משתמשי האפליקציה, יקבלו המשתמשים הדרכה בביצוע החייאה וחיבור מיידי למוקד "איחוד הצלה" שידריך אותם כיצד לפעול, יזהה את מיקומם המדויק ויזניק למקום אנשי רפואת חירום מתנדבים וצוות אמבולנס של מד"א. האפליקציה זמינה למשתמשי אנדרואיד ואייפון והורדתה אינה כרוכה בתשלום. שירותי מוקד רפואת החירום של "איחוד הצלה" וקבלת טיפול ממתנדבי הארגון ניתנים בחינם.

צבירן (במרכז) מקבל אות הוקרה על פיתוח האפליקציה מידי אלי ביר, נשיא "איחוד הצלה" (צילום פרטי)

הרעיון לפתח את האפליקציה נולד באירוע טרגי שהתרחש לפני ארבע שנים. בני צבירן, תושב מודיעין בעלי החברה, יצא לטיול רגלי עם קבוצת חברים ותיקים בהרי ירושלים. לפתע, לקראת סוף המסלול בסמוך ליישוב נס הרים, לקה אחד החברים בדום לב והתמוטט. איש מחברי הקבוצה המטיילת לא ידע כיצד להגיש לו עזרה ראשונה. "לא ידענו מה לעשות. לא היה לנו ידע בעזרה ראשונה והיינו לחוצים מאוד", משחזר צבירן. "הזמנו אמבולנס אבל לצוות הרפואי לקח זמן רב להגיע ולמצוא אותנו כי היינו בשטח. החבר שלי פשוט מת לי בידיים".

מספר חודשים לאחר מכן נקלע חבר נוסף של צבירן לאירוע לב. "אבל הוא ניצל בזכות מהירות התגובה של אנשי הרפואה המתנדבים ב'איחוד הצלה' שהגיעו למקום בתוך דקות. הם נתנו לו שוק חשמלי באמצעות מכשיר הדפיברילטור ופשוט החזירו אותו לחיים. אז נחשפתי לפעילות של 'איחוד הצלה' ועלה לי הרעיון לפתח את האפליקציה. החלטתי לפתח אפליקציה קלה לתפעול כך שבזמן חירום היא תעזור למי שאינו מומחה להגיש עזרה ראשונה ולבצע החייאה. בנוסף לאלו היא תחבר את המשתמשים למוקד 'איחוד הצלה' שיזניק למקום אנשי רפואה והמוקדן יעניק הדרכה טלפונית למשתמש עד הגעת הכוחות למקום האירוע".

 צבירן, מנכ"ל ובעלים החברה מתכננת ומייצרת מערכות אופטיקה אלקטרוניות לשימושים ביטחוניים, רתם את הידע שלו בפיתוח מערכות אלקטרוניות ו"איחוד הצלה" תרמו לאפליקציה את הידע המקצועי בהצלת חיים.

איך זה עובד?

משתמשי האפליקציה לוחצים בזמן אירוע חירום רפואי על הכפתור הייעודי: "החייאה במבוגר במצב חירום". אז באמצעות קול אנושי והדרכה פשוטה מתבקש המשתמש להתחיל בפעולות מצילות חיים. ראשית הוא נדרש לוודא כי אין במקום סכנה למבצעי ההחייאה ולמטופל. אם אין סכנה, הוא מודרך לבדוק האם האדם מגיב או נושם ומתבקש להזעיק עזרה רפואית. אז, לחצן באפליקציה מחייג אל מוקד 'איחוד הצלה' והמוקדן מנחה את המשתמש כיצד לפעול וכיצד לבצע החייאה עד להגעת כוחות רפואת חירום למקום.

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות

חצה קו אדום

אירוע חריג במיוחד התרחש לאחרונה בבית הספר היסודי נוף הרים

חצה קו אדום

אירוע חריג במיוחד התרחש לאחרונה בבית הספר היסודי נוף הרים בשכונת נופים, לאחר שעבודתו של אחד המורים הופסקה בעקבות מקרה בו הפעיל כוח פיזי על

המשך קריאה »