משהו מצויין

ענת גבריאלי
2014-10-21 01:00:00
2035-05-16 02:50:00

"משהו טוב" / מחזאית: איליין מרפי / תרגום: רבקה משולח / במאי: רועי הורוביץ / שחקנים: ליא קניג, טטיאנה קנליס־אולייר, מורן רוזן / הפקת הבימה ותיאטרון "מראה" קרית שמונה

הרבה יותר ממשהו טוב אחד תמצאו במחזה האופטימי, המדליק והחצוף של המחזאית איילין מרפי, המורכב ממונולוגים של שלוש נשים סבתא, בת ונכדה, המשתלבים זה בזה. הוא טוב בבימוי, הוא טוב מאוד במשחק והוא מצויין בליא קניג האחת והיחידה, שמפזזת על הבמה.

המחזה שזכה בפרס הראשון בפסטיבל דאבלין (2008) ופסטיבל הפרינג' באדינבורו (2009), נפתח עם הנכדה איימי (מורן רוזן), נערה צעירה המגלה שהיא בהיריון לא מתוכנן. אלא שהחבר שלה, בדיוק תכנן לעזוב אותה ולעבור לאוסטרליה. גם לאם לוריין (טטיאנה קנליס-אולייר), הפרודה מבעל נרקומן זה שנים, יש לא מעט בעיות. היא מפוטרת מעבודתה ומרגישה בודדה, אבל דווקא בחוג לריקודי סלסה מגלה את עצמה ומוצאת אהבה חדשה . הצלע השלישית בסיפור היא הסבתא המדליקה (ליא קניג) המטפלת בבעלה החולה, ומדברת בחופשיות על זה שמגרד לה שם למטה ועל יחסיה עם הוויברטור הירוק (המכונה שפנפן). כל אחת מהנשים, מתמודדת עם בדידות, אהבה ותקווה, ובסופו של הערב מוצאת משהו טוב. החיבור הנשי בין שלושתן בשנה אחת שבה הסב נפטר, והנכד נולד, הוא מעגל של עצב מהול בשמחת חיים, וכשלושתן מוצאות עצמן תחת שמיכה אחת גדולה הלב פשוט נמס.

אי־אפשר שלא לצאת עם חיוך ואופטימיות מהקומדיה הקטנה הזאת, הבנויה היטב ומוגשת כבונבוניירה. אבל בעיקר להעריך ולהוקיר את מלכת התיאטרון ליא קניג שממשיכה להפתיע, להשתבח עם הזמן ולהוכיח שכל העניין הזה של גיל הוא באמת רק בראש שלנו.

(צילום יחצ)

כתבות נוספות

תל אביב הגיעה למודיעין

לאחרונה נפתחה במע"ר מרפאת SKIN לטיפולי פנים ואנטי-אייג'ינג, של מומחה האסתטיקה מהעיר הגדולה ד"ר אמיר זרח: "מביאים סטנדרטים בינלאומיים"

ביבס: "חוק גיוס אחד, לכולם"

ראש עיריית מודיעין השתתף בוועידת התאגידים באילת והתייחס לשאלת גיוס החרדים, ואמר כי "ראשי המחאה רוצים שנסגור את המדינה על כל דבר קטן"

סיבוב פרסה

יממה בלבד לאחר שהודיע על מינוי ראש שב"כ חדש חזר בו נתניהו מההחלטה

מתקדמים בכרמים

ועדת המשנה לתכנון ובנייה תדון השבוע בבקשה להקלות שהגישה חברת רן-אור הנדסה, שזכתה בחלק מהמתחם האחרון למגורים בשכונה

מתקדמים בכרמים

ועדת המשנה לתכנון ובנייה תדון השבוע בבקשה להקלות שהגישה חברת רן-אור הנדסה, שזכתה בחלק מהמתחם האחרון למגורים בשכונה

המשך קריאה »