אחרי למעלה מ-20 שנות ניסיון טיפולי כפסיכותרפיסטית, מוציאה כעת לאור ד"ר אורית אבן שושן רשף ממודיעין ספר ראשון, שינסה להעניק כלים חדשים למטופלים בעלי נטיות אובדניות.
את ספרה החדש פותחת אבן שושן רשף, נכדתו של הבלשן האגדי אברהם אבן שושן, בציטוט מתוך הסרט האייקוני "הקוסם מארץ עוץ", בו מייחלת הגיבורה לעולם טוב יותר. בחירה זו הגיעה לדבריה בשל העובדה כי חלק ממטופליה סובלים ממצוקות קשות, כאשר היא נדרשת לצאת יחד איתם למסעות לעולמות דמיוניים, כדי למצוא בתוך הריקנות האופפת אותם תחושה של "יש".
ספרה החדש – "משחק החלומות" – מבוסס על עבודת הדוקטורט שלה, העוקב אחרי קבוצת מטופלים שעברה תהליך באמצעות המשחק שפיתחה, המהווה כלי טיפולי בגישת ה"בביליותרפיה אותנטית" שפיתחה.
"ביבליותרפיה משמיעה קול שלישי בחדר הטיפולים", היא מסבירה, "ותוספת המילה 'אותנטית' נובעת מכך שהטקסט שאיתו אני והמטופלים עובדים הוא פרי עטו של המטופל עצמו. לא כל מטופל מיומן בכתיבת טקסטים והרבה מאוד מהמטופלים שמגיעים אלי סגורים, חסרי אנרגיה וחסרי רצון לדבר על חייהם ומצוקותיהם, מה שעלול להוביל לתקיעות בחדר הטיפולים. מתוך תקיעות זו, שחזרה על עצמה, המצאתי את המשחק, שהתפתח בהדרגה והפך לכלי טיפולי אפקטיבי עבורי ועבור המטופלים".
לדברי אבן-שושן, 'משחק הממלכות' מזמן למטופל אפשרות ליצור ממלכה מקבילה בעולם הפנטסטי, שהמטפל והמטופל בוראים תוך כדי משחק, ובאמצעותה לייצר תיקון בתוך המציאות הממשית שאיתה מתמודד המטופל. הכוונה היא ליצור טקסט המתאר את אותה ממלכה, בדומה למשחק מחשב, כאשר המטופל הוא המתכנת, המתחזק והמפעיל של הממלכה. "באמצעות 'משחק הממלכות'", מסבירה ד"ר אבן שושן רשף, "אני יכולה לבדוק באופן מוחשי את התהליך הטיפולי: כיצד המטופל מביא את עצמו לטיפול, כיצד הוא מגלה חלקים שונים בתוך עצמו, וכיצד הוא מייצר סיפור שלם ביחס לעצמו וביחס למגע עם סביבתו. המשחק נוצר על ידי המטופל, כלומר הוא בנוי על תובנות עמוקות ובסיסיות שלו".
אבן-שושן מטפלת בעיקר בבני נוער ובבוגרים צעירים, אך יש לה גם מטופלים מבוגרים, משפחות וזוגות בטיפולים קבוצתיים ופרטניים, וגם תהליכים במקומות עבודה. הספר לא רק מתאר את חוקי המשחק, אלא גם מכיר לקוראים את התפיסה הטיפולית של אבן-שושן, מתאר את הקשיים שעלולים לעלות בחדר הטיפול, ואת שלל הדרכים שאותן פיתחה אבן-שושן ליציאה מן המבוך, אל תהליך טיפולי אפקטיבי.