אירוע הגאווה של מודיעין נערך ביום חמישי האחרון ברחבת הירידים של קניון עזריאלי, אולם למרות האווירה החגיגית יש גם הפעם מי שהעלה טענות כלפי העירייה והמשטרה.
אל האירוע הגיעו מאות משתתפים, שנהנו מהופעות ודוכנים, בליווי כוחות משטרה מתוגברים שאף נעזרו ברחפן. את הטענות כלפי המשטרה העלה עיתונאי הארץ, ג'וש בריינר, שטען כי הבד השחור שהותקן מאחורי בימת ההופעות בהוראת המשטרה נועד להסתיר את האירוע מהעוברים ושבים באזור. בציוץ בטוויטר כתב בריינר: "אין גאווה אם האירוע מוסתר, זה לא ברור? ויותר מכל, המשטרה פשוט מפחדת מחופש הביטוי". אל הטענה של בריינר הצטרפו חברי סיעת מודיעין חופשית במועצת העירייה, איתי אלמוג בר וגלעד ביהרי, שאמר: "מפריע לנו הבד השחור. מה המטרה שלו? האם הוא נועד להסתיר מהתושבים לראות את האירוע שיכול להיות שמפריע לאנשים? זאת בדיוק הסיבה שצריך אירוע כזה – דווקא בשביל שלא יהיה צורך להסתתר".
גורם בעירייה הסביר השבוע למודיעין NEWS כי הטענה אינה קרובה למציאות. לדבריו, מאז האסון בהר מירון החמירה המשטרה את ההנחיות לקיום אירועים המוניים, כאשר הבד השחור שנפרס מאחורי בימת ההופעות נועד למנוע מצב בו קהל יתגודד מאחורי הבימה.
כאמור, אל האירוע הגיעו מאות משתתפים, שלא מילאו את רחבת הירידים בקניון. גם עובדה זו שימשה ככר לטענות כנגד העירייה. יעל, בת 25, מדריכה באיג"י (ארגון נוער גאה) אמרה: "אני לא מרוצה ממה שקורה. הפרסום היה מאוחר מדי, רק יום לפני. לטובה אני יכולה להגיד שהקצו משאבים והביאו את אגם בוחבוט. שחר מי און נהדר ועושה עבודה נהדרת בקהילה הגאה. היינו שמחים לראות גם את ביבס באירוע". אל טענותיה הצטרף גם רועי בן ה-17, חבר בקהילה הגאה, שאמר: "ראש העיר לא כיבד אותנו בנוכחותו והאירוע לא פורסם מספיק. יש אירוע אחד בשנה וראוי שהעירייה תתמוך בו יותר. זה לא מספיק להביא את אגם בוחבוט".
גם חברי המועצה ביהרי ואלמוג בר הביעו אכזבה ממיעוט המשתתפים. "הייתה דרך לגרום לכך שיבואו יותר אנשים, אם היו משקיעים יותר בפרסום האירוע", אמר ביהרי. "המטרה של אירוע כזה היא כפולה – גם לתת לחברי הקהילה להרגיש שזה היום שלהם וגם לחשוף אותם לציבור. שני הדברים האלה לא קרו". איתי אלמוג בר הוסיף: "חבל לנו שיש פה אירוע מאוד יפה אבל אין מספיק אנשים ואין מספיק פרסום. זאת מגמה שחוזרת על עצמה – העירייה עושה אירועים לקהילה הגאה, אבל לא מפרסמת אותם מספיק. קשה להאמין שיש כל כך הרבה אנשים בעיר שהם חלק מהקהילה ועדיין הגיעו רק כמה מאות אנשים". גם לגבי טענה זאת יש לציין כי העירייה כן פרסמה את האירוע, כמו את שאר אירועי חודש הגאווה, הן בשילוט חוצות והן בכל הפלטפורמות הדיגיטליות שלה. את אלמוג בר ההסברים לא שכנעו: "אני לא רואה כאן את ראש העיר, אני לא רואה כאן סגני ראש עיר, וזה לא מקרי. יש בעיר הרבה אירועים אחרים שראש העיר מגיע אליהם. ברגע שהוא לא מגיע לאירוע של הקהילה הגאה זה מעביר מסר. ביקשנו שהעירייה תתלה דגלי גאווה על הבניין העירייה והם לא הסכימו. זה ללכת עם ולהרגיש בלי. עושים משהו ולא הולכים איתו עד הסוף וזה חבל מאוד".
מחזיק תיק הקהילה הגאה, חבר המועצה שחר מי און, הגיב על דבריהם של ביהרי ואלמוג בר: "מי שאמר שאין מספיק פרסום כנראה לא ראה. העירייה פרסמה ותלתה שלטי חוצות. מבחינתי אלף אנשים שבאים ואחד שבא זה אותו דבר ולכן המספר לא משמעותי. המענה הוא מה שמשמעותי. הבד השחור לא קשור לשום דבר, זה כמו בכל אירוע שמקבל מענה מההיבט הבטחוני. כל השאר זה קשקוש גדול".
גם אלון שמידט, מנהל אגף התרבות בעירייה שהפיק את האירוע, הגיב: "באנו לחבק את הקהילה. זה אירוע מאוד מאורגן ומסודר עם הרבה הנחיות מהמשטרה, אבל מקבלים אותן באהבה. הבד השחור הוא בכוונה כדי למנוע מאנשים לפגוע בקהילה ולזרוק דברים מהכביש. זה כדי למנוע אסון ולשמור על הבאים לחגוג ולא מעבר לזה. לא להחביא אף אחד, ליהפך. אם היינו רוצים להחביא היינו מורידים את כל דגלי הגאווה שנתלו כאן". לגבי הטענות על כך שלא היה מספיק פרסום אמר שמידט: "היה מספיק פרסום בכל רחבי העיר. כבר שבועיים שיש פרסום ממומן בפייסבוק ובעיתונות ומעבירים הודעות בקבוצות הוואטסאפ העירוניות, ומי שאוהב מגיע ומי שלא לא. ראש העיר לא נמצא בעיר ולכן הוא לא הגיע. הוא גם לא צריך להגיע לכל אירוע שקורה בעיר. בסך הכל אני מאוד מרוצה".