"להציל נסיכה" / בימוי: תומאס בודנשטיין / תסריט: מארק סלייטר וגבריאל ואלתר / דיבוב עברי: דני לשמן / גרמניה, 2013 / 85 דקות / 2 כוכבים
בממלכת פחלנד השמש זורחת מיד כשהכבל אליו היא קשורה מרים אותה, הציפורים מצייצות מיד אחרי שהן מורכבות במפעל והאבירים נלחמים בקרבות ראווה מיד כשהם משיגים מנוע מתאים לסוס שלהם. ראסטי הוא אביר חביב עשוי מתכת החולם לנצח בקרבות הללו ולזכות בתהילה ולו סוס מתכתי וחלוד. חברתו הטובה ביותר היא בו, תופרת צעירה ויפה שחולמת על אביר מושלם שיישא אותה לאישה וחברו הטוב ביותר הוא קוני, דרקון מיניאטורי.
הצרות מתחילות כשראסטי ממשכן את מכונת התפירה האהובה של בו כדי להשיג מנוע חדש לסוסו מסוחר מפוקפק. ראסטי מנצח אמנם את הנסיך בדו קרב, אך לאחר שהנסיך מגלה שהמנוע של ראסטי נגנב ממנו יום לפני כן, ראסטי מאבד את תוארו, את טירתו ואת בו. כאן מתחילה סדרת הרפתקאות במסגרתה ינדדו ראסטי וקוני הדרקון ברחבי ממלכת פחלנד, בעוד בו תמצא את אביר חלומותיה רק כדי לגלות שהדברים אינם תמיד איך שהם נראים כלפי חוץ. הילדים ילמדו שנחישות ואמונה בעצמם היא הדרך להגשמת חלומותיהם, אך בנוסף ילמדו כמה מסרים נוספים.
דמותה של בו מוצגת כלפי חוץ כאישה חזקה בעלת חלומות ודעה משלה. כמה חבל שחלומה הגדול ביותר הוא למצוא אביר שיישא אותה לאישה על מנת שתוכל להמשיך ולתפור בטירתו. חברה הטוב ביותר, ראסטי, אביר הפח בעל לב הזהב, כופה עליה תוך שימוש במניפולציות רגשיות להיפרד ממכונת התפירה הנלקחת ממנה בכוח פיזי כשהיא מביעה התנגדות מפורשת. ראסטי עומד מנגד ואינו עוזר לה. המטרה אצל ראסטי טוב הלב (?) מקדשת כנראה את האמצעים גם במחיר של פגיעה בחברים וניצול שלהם. הדבר בא לידי ביטוי בנכונותו של ראסטי לקטול (כן, להרוג) את חברו הטוב ביותר מבלי להניד עפעף רק כדי להשיג את תואר האבירות שלו בחזרה. סצינת הסיום המסמלת את ניצחון הטוב על הרע משעשעת/מזעזעת במיוחד. הילדים יצחקו, המבוגרים קצת פחות.
תומאס בודנשטיין, שאחראי על בימוי הסרט, ביים בעבר בעיקר סדרות אנימציה לילדים. הדבר מורגש בעיקר כשמנסים למצוא את ההיגיון הפנימי שאינו קיים בסרט, כמו גם עלילה קוהרנטית וסגורה. לפרקים נדמה שהדברים קורים מעצמם, מבלי שגיבורי הסרט עושים דבר מה על מנת לקדם את האירועים. זה אפילו לא דאוס אקס מכינה כי שום אל לא יוצא מהמכונה כדי לעזור. אויבים הופכים תומכים מבלי לספק למהפך הסבר כלשהו, אחרים פשוט נעלמים בלי הסבר והנשים ה"חזקות" של הסרט משותפות בקרב רק הרבה אחרי שהוא נגמר.
נכון, הילדים באולם נהנו מאוד והתגובות היו חיוביות. המסר העיקרי שהם קלטו היה המסר החיובי שבסרט, השאלה היא האם המסרים הנוספים שזועקים ממנו ימצאו גם הם את דרכם למוחם של הילדים, וכנראה שהתשובה היא חיובית. אם לתרגם באופן חופשי את שמו הגרמני של הסרט, להציל נסיכה הוא אכן סרט קשה ומלא פגיעות.
(צילום יחצ)