Stevie-Trust issues
סיוון בר-לב הוכתרה (אינני יודע בידי מי) למלכת האייפון, כינוי שנבע מהיותה הזמרת הראשונה שאני מכיר שעולה להופיע עם הסמארטפון המדובר, עליו מותקנות אפליקציות מיוחדות בעזרתן היא יוצרת לופים מוזיקליים המלווים אותה במהלך הופעתה.
סיוו בר לב. ( צילום רוני שיאון)
לאחר שלמדה ארבע שנים באקדמיה למוזיקה בירושלים וצברה ניסיון כשהופיעה עם הרכב, החלה לעבוד בשנת 2012 על קאבר לשיר "If I were a boy" של ביונסה בערב מחווה שעשו למלכת הפופ בעידן הנוכחי. בתהליך העבודה על השיר החלה לשלב לופים של כלים מוזיקליים בעזרת אפליקציית "לופי" והתוצאה הולידה את פרוייקט האייפון המוזיקלי הראשון של בר-לב, שצברה קילומטראז' על הכלי החדש והייחודי שלה ואף המשיכה להופיע עם הטלפון (כשהוא על מצב טיסה בלבד). בעזרת חרישה של במות וחיבוק חם מקהל התומכים שלה, הצליחה סטיבי לגייס מימון לאי.פי הבכורה שלה המונה חמישה קטעים.
Trust issues הוא אחד הסינגלים מתוך האי.פי המדובר ומשלב את כל השפעותיה ויצירתה של סטיבי לכדי רצועה אמביאנטית אלקטרונית (לייט) בעלת נוכחות סול ואר אנד בי ברורה. הנושא מובן עוד משמו אך הפשטות והעומק השזורים זה בזה בקולה הזך של סטיבי מביא רובד נוסף שלא ניתן לתאר במילים. אותו משהו שלרוב הייתי מתאר כאפקט ה"וואו" מורגש פה כאילו לקחה בר-לב אותי לתוך סיפור האהבה שלה ושמה אותי כזבוב על הקיר. צלילות התמונה המצטיירת אינו מחמיא לצד השני במערכת היחסים אך בהחלט נותן חומר למחשבה למתלבטים לגבי החלק המשלים שלהם. לאלה המעוניינים לחוות את המטאפורה המוקפדת עליה דיברתי ניתן לראות את סטיבי בהופעות עם הרכב הלייב איתו היא מופיעה המונה את אלון פרץ, שגם הפיק לבר-לב את האי.פי, קובי ארוסי על התופים וניר צפתי על הקלידים, או בהופעות האינטימיות שלה בדואט עם האייפון.
שורה תחתונה: מורגש באז מסויים סביב סטיבי וממש עכשיו יהיה הזמן בשביל הזמרת הצעירה למנף את עצמה למקומות עליהם חולמים רוב המוזיקאים הצעירים בישראל כי בהחלט יש לה מה להציע. ממליץ לכם לקחת באהבה.