שזיפים ממולאים בבשר

באדיבות אסם
2015-03-31 15:07:17
2015-03-31 15:07:17

חומרים ל-10 מנות:

‏50 שזיפים מיובשים מגולענים

(1/2 ק"ג)

למלית:

‏300 גרם בשר טחון

‏1 בצל קצוץ דק

מלח ופלפל שחור גרוס

‏2 כפות פירורי קמח מצה

‏1 ביצה

 

למצע הצלייה:

‏4 כפות שמן

‏2 בצלים קצוצים דק

לרוטב:

‏1/2 כוס (8 כפות) רוטב בסיס

לבישול של אסם

‏2 כפות רסק עגבניות

‏2 כפות שמן

‏3/4 כוס מים

‏1/2 פלפל אדום חריף קצוץ

מלח ופלפל שחור גרוס

 

‏1.  מחממים תנור ל-180 מעלות.

‏2.  מכינים את מצע הצלייה: מחממים מחבת עם שמן, מוסיפים 3 בצלים ומטגנים כ-10 דקות להזהבה. מפזרים 2/3 מהכמות בתבנית זכוכית.

‏3.  מכינים את המלית, ממלאים ואופים: מערבבים את חומרי המלית עם הבצל המטוגן שנותר ולשים בידיים כדי לאחד בין המרכיבים.

‏4.  ממלאים את השזיפים בידיים רטובות או משומנות. נעזרים באצבעות כדי לפתוח את שולי השזיפים ולמלא אותם בקציצות קטנטנות ומניחים על מצע הבצל.

‏5.  אופים 15 דקות.

‏6.  בינתיים מערבבים את חומרי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול. יוצקים את הרוטב על השזיפים, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים עוד 15 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים עוד 10 דקות להשחמה קלה.

 

 

 

כתבות נוספות

שבת לפני גביע

נבחרות הרובוטיקה של הישיבה התיכונית ושל תיכון אמית בנים ויתרו על ההשתתפות בשלבי הגמר של התחרות העולמית בארצות הברית בשל השבת: "קצת מבאס, אבל התחושה היא של קידוש השם"

שבת לפני גביע

נבחרות הרובוטיקה של הישיבה התיכונית ושל תיכון אמית בנים ויתרו על ההשתתפות בשלבי הגמר של התחרות העולמית בארצות הברית בשל השבת: "קצת מבאס, אבל התחושה היא של קידוש השם"

המשך קריאה »