חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
1 ראש ברוקולי גדול מפורק לפרחים
2 בצלים קצוצים
2 כפות שמן זית או חמאה
250 גרם ריקוטה
50 גרם גבינה כחולה
3 ביצים
2 שיני שום כתושות
עלים מ-4 גבעולי תימין או עלי רוזמרין קצוצים
מלח ופלפל שחור גרוס
מעט פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
- חולטים את פרחי הברוקולי במים רותחים ומומלחים במשך 2 דקות. מסננים ומעבירים לקערה עם מי קרח, לעצירת הבישול. מסננים היטב.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים בקערה את הגבינות ויתר חומרי הפשטידה, מלבד פרחי הברוקולי.
- מניחים את פרחי הברוקולי בתבנית, יוצקים עליהם את תערובת הגבינות ואופים במשך 30 דקות או יותר, עד שהפשטידה מזהיבה ומתייצבת.