עופיונים עם קונפי אתרוגים תמרים ונענע

השף מאיר רוזנברג
2013-09-17 01:00:00
2013-09-17 01:00:00

מצרכים

2 יח' עופיונים מחולקים לרבעים

1/2 כוס שמן זית

1 אתרוג בשל וצהוב

7 תמרים צהובים

1/2 כוס סוכר

צרור נענע

1/4 כפית פלפל לבן

2 שיני שום

2 כוס מים

 

אופן הכנה

1. חותכים את האתרוג, מורידים חלק מהקליפה ואת הגרעינים.

2. מבשלים מספר דק' את האתרוג (להוציא) את המרירות, לאחר מכן שוטפים במים קרים. חוזרים על הפעולה הזו 3 פעמים.

3. מוצאים את הגרעין מהתמרים וחותכים ל-4.

 

 

4. בסיר מניחים את האתרוג, התמרים, סוכר, מים ומבשלים בחום נמוך כ- 20 דק'.

4. קוצצים את השום מערבבים עם הנענע, שמן זית, מלח, פלפל והקונפי ויוצקים על העוף את המרינדה.

5. מכניסים את העוף לתנור לחום של 170 מעלות כ- 45 דק'.

המתכון באדיבות השף מאיר רוזנברג, רימונים גלי כנרת טבריה

כתבות נוספות

הזמן שלהן

אחרי שהקימו בעיר ליין מסיבות ומיזם לנשים בחופשת לידה, שתי תושבות שכונת מורשת השיקו את "שני נשי" במטרה ליצור חברויות לגילי 30+

נורות האזהרה נדלקו

אחרי שקבוצת הכדורסל המאוחדת של מודיעין השיגה ניצחון ראשון והיסטורי, הגיעה השבוע תבוסה קשה נוספת

גולדינים

הרוב המכריע של העם צמא לשינוי הזה, שבו נראה ברחובותינו משפחות כמו הגולדינים המעוררים בכל אחד מאיתנו השראה

הזמן שלהן

אחרי שהקימו בעיר ליין מסיבות ומיזם לנשים בחופשת לידה, שתי תושבות שכונת מורשת השיקו את "שני נשי" במטרה ליצור חברויות לגילי 30+

המשך קריאה »

גולדינים

הרוב המכריע של העם צמא לשינוי הזה, שבו נראה ברחובותינו משפחות כמו הגולדינים המעוררים בכל אחד מאיתנו השראה

המשך קריאה »