עופיונים עם קונפי אתרוגים תמרים ונענע

השף מאיר רוזנברג
2013-09-17 01:00:00
2013-09-17 01:00:00

מצרכים

2 יח' עופיונים מחולקים לרבעים

1/2 כוס שמן זית

1 אתרוג בשל וצהוב

7 תמרים צהובים

1/2 כוס סוכר

צרור נענע

1/4 כפית פלפל לבן

2 שיני שום

2 כוס מים

 

אופן הכנה

1. חותכים את האתרוג, מורידים חלק מהקליפה ואת הגרעינים.

2. מבשלים מספר דק' את האתרוג (להוציא) את המרירות, לאחר מכן שוטפים במים קרים. חוזרים על הפעולה הזו 3 פעמים.

3. מוצאים את הגרעין מהתמרים וחותכים ל-4.

 

 

4. בסיר מניחים את האתרוג, התמרים, סוכר, מים ומבשלים בחום נמוך כ- 20 דק'.

4. קוצצים את השום מערבבים עם הנענע, שמן זית, מלח, פלפל והקונפי ויוצקים על העוף את המרינדה.

5. מכניסים את העוף לתנור לחום של 170 מעלות כ- 45 דק'.

המתכון באדיבות השף מאיר רוזנברג, רימונים גלי כנרת טבריה

כתבות נוספות

הנציג שלנו ביבשת השחורה

גדעון בכר, איש משרד החוץ המוכר מפעילותו בעמותת "תושבים משפיעים במודיעין", מונה לאחרונה לשגריר ישראל בקניה ומספר מדוע דווקא באפריקה אוהבים אותנו

תסתדרו לבד

הורי הילדים בגן ברחוב אפרים גילו עם פתיחת השנה כי הגן אינו מצויד כראוי וכי הציוד שישנו ישן ולא תקין, ונאלצו לצאת למסע גיוס תרומות: "העירייה לא עשתה כלום". העירייה: כל הבעיות טופלו

יש אנשים שיוצאים לפנסיה ומאבדים עשרות אלפי שקלים למרות שהצליחו לחסוך, פשוט לא ידעו לשאול את השאלות הנכונות במועד הפרישה

בבדיקה ראשונה גיליתי פרט מפתיע: האישה עדיין משלמת מס על הקצבה, למרות שהיא זכאית לפטור כמעט מלא על רוב הסכום. אלפי שקלים בכל שנה הלכו

המשך קריאה »

הנציג שלנו ביבשת השחורה

גדעון בכר, איש משרד החוץ המוכר מפעילותו בעמותת "תושבים משפיעים במודיעין", מונה לאחרונה לשגריר ישראל בקניה ומספר מדוע דווקא באפריקה אוהבים אותנו

המשך קריאה »

תסתדרו לבד

הורי הילדים בגן ברחוב אפרים גילו עם פתיחת השנה כי הגן אינו מצויד כראוי וכי הציוד שישנו ישן ולא תקין, ונאלצו לצאת למסע גיוס תרומות: "העירייה לא עשתה כלום". העירייה: כל הבעיות טופלו

המשך קריאה »