סלמון אפוי על מצע סלק

באדיבות אסם
2015-03-24 12:40:09
2015-03-24 12:40:09

 

 

חומרים ל-6 מנות

‏6 פרוסות פילה סלמון טרי במשקל כ-200 גרם כל אחת

‏2/3 כוס (12 כפות) רוטב בסיס לבישול של אסם

‏6 סלקים מבושלים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות

‏3 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור טחון טרי

להגשה:

‏1/4 צרור שמיר קצוץ

 

 אופן הכנה

‏1.  מחממים תנור ל-200 מעלות בתוכנית אפייה טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

‏2.  יוצקים 10 כפות רוטב בסיס על נתחי הסלמון ומשרים במשך כמה דקות. מעבירים לתבנית.

‏3.  מערבבים קוביות סלק בקערה עם יתרת רוטב הבסיס

‏        (2 כפות), שמן, מלח ופלפל. מסדרים בתבנית אפייה נוספת.

‏4.  צולים את הסלמון כ-20 דקות או עד שהוא מוכן לפי דרגת העשייה המועדפת עליכם.

‏5.  במקביל אופים את הסלק כ-6-5 דקות.

‏6.  מסדרים את קוביות הסלק המתובל על צלחת הגשה ומניחים עליהן את נתחי פילה הסלמון הצלויים. יוצקים את הרוטב שנותר בתבנית שבה הוכן הדג, מקשטים בשמיר ומגישים מייד.

 

 

כתבות נוספות

הזמן שלהן

אחרי שהקימו בעיר ליין מסיבות ומיזם לנשים בחופשת לידה, שתי תושבות שכונת מורשת השיקו את "שני נשי" במטרה ליצור חברויות לגילי 30+

נורות האזהרה נדלקו

אחרי שקבוצת הכדורסל המאוחדת של מודיעין השיגה ניצחון ראשון והיסטורי, הגיעה השבוע תבוסה קשה נוספת

גולדינים

הרוב המכריע של העם צמא לשינוי הזה, שבו נראה ברחובותינו משפחות כמו הגולדינים המעוררים בכל אחד מאיתנו השראה

הזמן שלהן

אחרי שהקימו בעיר ליין מסיבות ומיזם לנשים בחופשת לידה, שתי תושבות שכונת מורשת השיקו את "שני נשי" במטרה ליצור חברויות לגילי 30+

המשך קריאה »

גולדינים

הרוב המכריע של העם צמא לשינוי הזה, שבו נראה ברחובותינו משפחות כמו הגולדינים המעוררים בכל אחד מאיתנו השראה

המשך קריאה »