סלמון אפוי על מצע סלק

באדיבות אסם
2015-03-24 12:40:09
2015-03-24 12:40:09

 

 

חומרים ל-6 מנות

‏6 פרוסות פילה סלמון טרי במשקל כ-200 גרם כל אחת

‏2/3 כוס (12 כפות) רוטב בסיס לבישול של אסם

‏6 סלקים מבושלים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות

‏3 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור טחון טרי

להגשה:

‏1/4 צרור שמיר קצוץ

 

 אופן הכנה

‏1.  מחממים תנור ל-200 מעלות בתוכנית אפייה טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

‏2.  יוצקים 10 כפות רוטב בסיס על נתחי הסלמון ומשרים במשך כמה דקות. מעבירים לתבנית.

‏3.  מערבבים קוביות סלק בקערה עם יתרת רוטב הבסיס

‏        (2 כפות), שמן, מלח ופלפל. מסדרים בתבנית אפייה נוספת.

‏4.  צולים את הסלמון כ-20 דקות או עד שהוא מוכן לפי דרגת העשייה המועדפת עליכם.

‏5.  במקביל אופים את הסלק כ-6-5 דקות.

‏6.  מסדרים את קוביות הסלק המתובל על צלחת הגשה ומניחים עליהן את נתחי פילה הסלמון הצלויים. יוצקים את הרוטב שנותר בתבנית שבה הוכן הדג, מקשטים בשמיר ומגישים מייד.

 

 

כתבות נוספות

מדינה בהפרעה

מי כאן לעזאזל אחראי על מנת המשכל של הממשלה שלנו, וכיצד הגענו לטירוף המוחלט ולמגדל בבל שבו אנו חיים בתקופה הזאת

המספר הנוסף

עירוני מודיעין רשמה שער ראשון, אבל גם הפסד שלישי. עילאי תומר, שגדל במודיעין וכיכב בנוער של מכבי ת"א, עדיין מחפש בית חדש. אריאל לוגסי עדיין תקוע בליגה הלאומית, ובן שהר מסרב לפרוש

ה"מי טו" של הגברים

לאחר שהותקף בשירותי מועדון לילה יצא דניאל גיל ממודיעין למאבק ציבורי להעלאת המודעות לנושא הפגיעות המיניות בגברים: "אף אחד לא מדבר על זה"

מדינה בהפרעה

מי כאן לעזאזל אחראי על מנת המשכל של הממשלה שלנו, וכיצד הגענו לטירוף המוחלט ולמגדל בבל שבו אנו חיים בתקופה הזאת

המשך קריאה »

המספר הנוסף

עירוני מודיעין רשמה שער ראשון, אבל גם הפסד שלישי. עילאי תומר, שגדל במודיעין וכיכב בנוער של מכבי ת"א, עדיין מחפש בית חדש. אריאל לוגסי עדיין תקוע בליגה הלאומית, ובן שהר מסרב לפרוש

המשך קריאה »

ה"מי טו" של הגברים

לאחר שהותקף בשירותי מועדון לילה יצא דניאל גיל ממודיעין למאבק ציבורי להעלאת המודעות לנושא הפגיעות המיניות בגברים: "אף אחד לא מדבר על זה"

המשך קריאה »