מצרכים לסלט:
חסה משי ב-2 צבעים (נמכרת גם באריזות)
עלי סלרי מ-3 גבעולים
4-5 צנוניות פרוסות דק
גרגירים מחצי רימון
אופציונאלי: טבעות בצל סגול
מצרכים לויניגרט:
5-6 כפות מיץ רימונים סחוט טבעי "פרימור"
1 כף חומץ בלסמי
1 כף מיץ מלימון טרי
1 כף שמן זית
1 שן שום קצוצה
חצי כפית גרגירי כוסברה
קורט מלח גרוס
פלפל שחור גרוס
מצרכים לכדורי החרוסת:
3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
2 כפות ממרח תמרים
1 כף יין תירוש מתוק
אופן ההכנה:
- הכנת כדורי החרוסת: מערבבים את כל המצרכים. יוצרים ביד כדורים או ממלאים בתבנית פרלינים (מחלצים לפני ההגשה). מכניסים לקירור.
- הכנת ויניגרט הרימונים: מערבבים היטב בצנצנת סגורה את כל המצרכים מלבד שמן הזית.
- קורעים את החסה "ידנית" או בעזרת סכין מתאימה. מכניסים לקערת הגשה יחד עם עלי הסלרי והצנוניות.
- מוסיפים את שמן הזית, יוצקים את הויניגרט ומפזרים את גרגירי הרימון וכדורי החרוסת.