סלט איטריות אורז עם פסטרמה בדבש

השף: ליאורה קרן
2013-09-10 01:00:00
2037-02-18 03:17:00

מתכון ל 4-6 מנות

450 גרם איטריות אורז דקות ( או איטריות שעועית)

4 כפיות שמן סומסום

120 גרם פסטרמה בדבש (חבילה)  – חתוכה לרצועות דקות

2 גזרים חתוכים לרצועות או מרוסקים על מגרדת גסה

5 מלפפונים ירוקים על קליפתם, חצויים לאורכם (ובעזרת כפית קטנה מוציאים בעדינות את הגרעינים הקטנים שלאורכו), פרוסים לפרוסות

3 בצלים ירוקים, רק הגבעולים הירוקלים, חתוכים לפרוסות קטנות

200 גרם בוטנים קלויים

4 כפות סומסום קלוי

סומסום שחור לקישוט (להשיג בחנויות למוצרים אסייאתיים)

לרוטב:

1/4 כוס שמן סומסום קלוי טהור

1/2 כוס חומץ אורז

1/4 כוס סויה

1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מרוסק או חצי כפית שטוחה אבקת ג'ינג'ר

1 שן שום כתושה

3 כפות רוטב צ'ילי מתוק

1 כף סוכר חום

1/2 כפית מלח

מכינים את הרוטב: שמים את כל חמרי הוטב בצנצנת ומנערים היטב.

מבשלים את האיטריות לפי ההוראות שע"ג האריזה (אטריות אורז משרים שעתיים במים פושרים,  איטריות שעועית מבשלים 2 דקות במים רותחים ושוטפים במים קרים במסננת).

מסננים את האיטריות ומטפטפים עליהם  4 כפות שמן סומסום.

מעבירים לקערה רחבה.

מוסיפים את הגזר המרוסק, המלפפון החתוך, הבצל הירוק ורצועות הפסטרמה. מערבבים ומוסיפים את הרוטב. שוב מערבבים ( בעזרת מזלג גדול או אפילו בעזרת הידיים).

זה הזמן להוסיף גם את הבוטנים ואת הסומסום. לפני ההגשה אפשר לקשט בסומסום שחור.


המתכון באדיבות "זוגלובק" צילום: בועז לביא

כתבות נוספות

איך מתמודדים עם מאניה דיפרסיה?

מאניה דיפרסיה, או בשמה המקצועי הפרעה דו-קוטבית, היא אחת מהפרעות הנפש המורכבות והמאתגרות שמשפיעות על מיליוני אנשים ברחבי העולם. הפרעה זו מתאפיינת בתנודות קיצוניות במצבי

המשך קריאה »