מרק דלעת וסלרי מוקרם בחלב קוקוס

"עינת תעשיות מזון", צילום וסטיילינג: יולה זובירצקי
2015-01-06 10:18:34
2015-01-06 10:18:34

מצרכים למרק (5 מנות):

1 דלעת בינונית קלופה וחתוכה לקוביות (3 כוסות)

2-3 גזרים גדולים, קלופים ופרוסים גס

2-3 עלי סלרי גדולים קצוצים דק

1 בצל קטן קצוץ וחתוך לקוביות

1 כפית שום כתוש

1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ

1 פחית חלב קוקוס (400 מ"ל)

3/4 כף שמן זית

5 כוסות מים

1/2 כפית סוכר

1/8 כפית אגוז מוסקט

מלח ופלפל לפי הטעם

להגשה:

1 שקית מאסטר שף קרוטונים למרק בתיבול פפריקה (350 גרם)

אופן ההכנה:

  1. מטגנים בשמן הזית את הבצל, הגזר, הסלרי והג'ינג'ר על אש בינונית כ-10 דקות.
  2. מוסיפים את קוביות הדלעת ומבשלים 5 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את המים והתבלינים, מלבד המלח והפלפל, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה ועד לריכוך מלא של הדלעת.
  4. בעזרת מצקת מוציאים לקערה קטנה כ- 1/3 מכמות קוביות הדלעת ומניחים בצד.
  5. מוסיפים את חלב הקוקוס וטוחנים בעזרת בלנדר מוט למרק בעל מרקם חלק (ניתן לטחון את הירקות בבלנדר עם מעט ממי הבישול ולהחזיר לסיר לפני הוספת חלב הקוקוס).
  6. מוסיפים את המלח והפלפל לפי הטעם. טועמים ומתקנים תיבול.
  7. מוסיפים את קוביות הדלעת פנימה ומגישים חם לצד קרוטונים.

המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו מתכונאית, בעלת הטור הקולינרי   sweet weekend

 

 

 

 

 

כתבות נוספות

נחושים עד לפודיום

איילת גנלץ ויואב הגדוש ממודיעין זכו השבוע במדליות באליפות העולם בג'ודו לספורטאים עם צרכים מיוחדים: "שום דבר לא עוצר נחישות, חלומות ולב ענק"

נחושים עד לפודיום

איילת גנלץ ויואב הגדוש ממודיעין זכו השבוע במדליות באליפות העולם בג'ודו לספורטאים עם צרכים מיוחדים: "שום דבר לא עוצר נחישות, חלומות ולב ענק"

המשך קריאה »