גלילות בשר ברוטב יין אדום

שמרית גולדברג צפדיה
2013-09-24 11:46:45
2036-02-23 00:54:00

מצרכים:

800 גר' שייטל בקר טרי מיושן פרוס דק

למלית:

400 גר' שזיפים יבשים קצוצים דק

2-3 כפות שקדים קצוצים

2 כפות צנוברים קלויים קצוצים

1 כף קליפת תפוז מגורדת

1/2 כוס עלי בזיליקום

200 גר' חזה מעושן חתוך לקוביות

לרוטב:

2-3 שאלוט קצוצים

2 שיני שום

1 בקבוק יין אדום ייבש

200 מל מרק בשר

כף סוכר

מלח ופלפל

20 גר' קורנפלור

אביזרים: קוצץ לאגוזים, מגרדת עדינה, קערות ערבול, מטרפה, סכין שף, כפות מידה, מחבת.

 

אופן ההכנה:

מניחים כל פרוסת בשר ניילון נצמד ומשטחים בעדינות בעזרת פטיש בשר.

מערבבים את כל חומרי המלית, מניחים 2 כפות מהמלית במרכז כל פרוסת בשר, מקפלים פנימה את שתי הקצוות, מגלגלים וסוגרים בקיסם.

במחבת חמה עם מעט שמן זית מטגנים את הגלילות בשר מכל הצדדים עד להזהבה (אם ניתן- מוציאים את הקיסם) ומניחים בתבנית חסינת חום.

מכינים את הרוטב- במחבת עם מעט שמן זית מטגנים את השאלוט והשום יוצקים יין ומבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים ל-1/5 מהכמות המקורית. 

מוסיפים את המרק ,הסוכר, המלח והפלפל ומבשלים עוד כ – 10 דק' . 

בקערית טורפים קורנפלור עם מעט מהיין המצומצם, טורפים היטב ויוצקים חזרה למחבת תוך כדי ערבוב. 

מחממים בתנור חם מאוד 10 דק' את הגלילות, מוציאים ויוצקים את רוטב היין מעל.

המתכון באדיבות שמרית גולדברג צפדיה, שפית הבית של ניופאן גורמה

כתבות נוספות

הזמן שלהן

אחרי שהקימו בעיר ליין מסיבות ומיזם לנשים בחופשת לידה, שתי תושבות שכונת מורשת השיקו את "שני נשי" במטרה ליצור חברויות לגילי 30+

נורות האזהרה נדלקו

אחרי שקבוצת הכדורסל המאוחדת של מודיעין השיגה ניצחון ראשון והיסטורי, הגיעה השבוע תבוסה קשה נוספת

גולדינים

הרוב המכריע של העם צמא לשינוי הזה, שבו נראה ברחובותינו משפחות כמו הגולדינים המעוררים בכל אחד מאיתנו השראה

הזמן שלהן

אחרי שהקימו בעיר ליין מסיבות ומיזם לנשים בחופשת לידה, שתי תושבות שכונת מורשת השיקו את "שני נשי" במטרה ליצור חברויות לגילי 30+

המשך קריאה »

גולדינים

הרוב המכריע של העם צמא לשינוי הזה, שבו נראה ברחובותינו משפחות כמו הגולדינים המעוררים בכל אחד מאיתנו השראה

המשך קריאה »