בורקס בשר

לימור אביגדול
2015-01-13 12:52:01
2015-01-13 12:52:01

מצרכים: 

חבילת בצק עלים

כף שמן קנולה

חצי קילו בשק טחון טרי

בצל גדול קצוץ 

2 שיני שום כתושות 

סלסלת פטריות חתוכות קטן 

100 גרם צנוברים

צרור פטרוזליה קצוץ דק 

מלח ופלפל גרוס לפי הטעם

לציפוי: ביצה, קצח /שומשום

שמים במחבת כף שמן בצל קצוץ ושתי שיני שום.

מטגנים עד שהבצל הופך לשקוף. 

מוסיפים את הבשר הטחון ובעזרת כף עץ מפוררים ומערבבים עד להשחמה של כל הבשר.

מוסיפים את הפטריות החתוכות, הצנוברים, המלח והפלפל וממשיכים לערבב עוד כשתי דקות. מכבים את האש ומוסיפים פטרוזליה.

מעבירים את תערובת הבשר למסננת בכדי לנקז את כל הנוזלים. מכניסים למקרר.

(אין לשים את התערובת חמה ולא מסוננת על הבצק עלים בשום אופן).

לאחר שהתערובת התקררה היטב. 

פותחים את הבצק, עורמים לאורכו את תערובת הבשר הקרה, ומגלגלים.

מורחים מעל ביצה ומפזרים קצח או שומשום (או שניהם)

מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כחצי שעה. 

 

כתבות נוספות

הזמן שלהן

אחרי שהקימו בעיר ליין מסיבות ומיזם לנשים בחופשת לידה, שתי תושבות שכונת מורשת השיקו את "שני נשי" במטרה ליצור חברויות לגילי 30+

נורות האזהרה נדלקו

אחרי שקבוצת הכדורסל המאוחדת של מודיעין השיגה ניצחון ראשון והיסטורי, הגיעה השבוע תבוסה קשה נוספת

גולדינים

הרוב המכריע של העם צמא לשינוי הזה, שבו נראה ברחובותינו משפחות כמו הגולדינים המעוררים בכל אחד מאיתנו השראה

הזמן שלהן

אחרי שהקימו בעיר ליין מסיבות ומיזם לנשים בחופשת לידה, שתי תושבות שכונת מורשת השיקו את "שני נשי" במטרה ליצור חברויות לגילי 30+

המשך קריאה »

גולדינים

הרוב המכריע של העם צמא לשינוי הזה, שבו נראה ברחובותינו משפחות כמו הגולדינים המעוררים בכל אחד מאיתנו השראה

המשך קריאה »